Ποιός είμαι και πως έγινα μουσουλμάνος

Ασπάστηκα το Ισλάμ πριν από 10 χρόνια στην Κομοτηνή. Όμως το γνώρισα από πολύ μικρός, από 11-12 ετών.

Θυμάμαι ότι όταν ήμουν στο Γυμνάσιο, άκουσα τελείως τυχαία ένα τραγούδι στα Αραβικά. Το τραγούδι νόμιζα ότι ήταν ελληνικό, το γνώριζα στα ελληνικά. Το άκουσα στα αραβικά και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Μου φάνηκε τόσο γλυκιά αυτή η γλώσσα. Τελικά έμαθα ότι αυτό το τραγούδι είναι παραδοσιακό της Ιορδανίας.

Ήμουν πρώτη Γυμνασίου.. Τότε άρχισα να ψάχνω να βρω και άλλα αραβικά τραγούδια..πήγαινα στις λαϊκές αγορές, σε δισκάδικα, σε πανηγύρια..κάτι με είχε πιάσει. Έψαχνα να βρω οπωσδήποτε αραβικά τραγούδια.

Κάποια μέρα ένας φίλος μου που ο πατέρας του ήταν καπετάνιος, μου έδωσε κασσέτες με τουρκικά τραγούδια. Έμοιαζαν με τα ελληνικά αλλά έβγαινε κάτι το μελαγχολικό, κάτι γλυκό.

Τώρα πλέον δεν ακούω ποπ και κάποιου άλλου είδους μοντέρνας μουσικής γιατί αυτού του είδους η μουσική απαγορεύται στο Ισλάμ.

Κάποια στιγμή, πήγα σε μία θεία μου που έχει πολλά λογοτεχνικά βιβλία (Ινδικά, Περσικά, Αραβικά, Τουρκικά κ.α.) μεταφρασμένα στα ελληνικά.. Πήρα πολλά βιβλία και άρχισα να τα διαβάζω. Κάτι μου άρεσε σ’ αυτές τις κουλτούρες, δεν μπορώ να το εξηγήσω..

Βεβαίως, εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Ισλάμ είναι για όλους τους λαούς και όλες τις φυλές. Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα τους αγκαλιάζει όλους.

Να διευκρινίσω επίσης ότι όποιος γίνεται μουσουλμάνος, δε σημαίνει ότι γίνεται Τούρκος. Μουσουλμάνοι δεν είναι μόνο οι Τούρκοι αλλά ούτε μόνο οι Άραβες (οι οποίοι είναι περίπου 25-30% των μουσουλμάνων). Το Ισλάμ είναι οικουμενική θρησκεία και αγκαλιάζει όλoυς τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, καταγωγής κ.τ.λ. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι ένας από τους πρώτους μουσουλμάνους ήταν ένας μαύρος, πρώην σκλάβος και απελεύθερος από τον προφήτη μας Μουχάμμεντ (σαλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ), ο Μπιλάλ Χαμπάσι (ραντιγιαλλάχου άνχου).

Στο Ιερό Κοράνι λέγεται: Ω εσείς οι άνθρωποι. Σας πλάσαμε από έναν άντρα και από μία γυναίκα και σας κάναμε λαούς, έθνη και φυλές για να αναγνωρίζετε ο ένας τον άλλο. Βέβαια ο πιο τιμημένος από σας στα ~μάτια~ του ΑΛΛΑΧ (Θεού) είναι ο πιο ενάρετος…” (Κοράνι, 49:13).                                                                                         

Οι ενάρετοι λοιπόν είναι αυτοί που είναι ανώτεροι στα “μάτια” του Θεού και όχι οι άσπροι ή οι μαύροι ή οι κίτρινοι ή αυτοί που ανήκουν σε οποιαδήποτε φυλή κ.τ.λ.

Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:Ένας Άραβας δεν είναι ανώτερος από έναν μη Άραβα και ένας μη Άραβας δεν είναι ανώτερος από έναν Άραβα” (As quoted in Islam The Natural Way by Abdul Wahid Hamid p. 125) ενώ όταν κάποιος απ’ τους σαχάμπα (ακολούθους) του προφήτη έβρισε έναν νέγρο και τον κορόϊδεψε για το χρώμα του, ο προφήτης τον μάλωσε και του είπε: “Δεν έχεις το δικαίωμα να τον βρίζεις. Όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, μοίρασε το 80% του θάρους στους νέγρους”.

Όταν οι συγγενείς μου διαπίστωσαν το ενδιαφέρον μου για το Ισλάμ (στα 13 μου) μου έδωσαν να διαβάσω βιβλία που τα είχαν γράψει γυναίκες οι οποίες είχαν παντρευτεί με μουσουλμάνους, μετακόμισαν στις χώρες τους και πέρασαν άσχημες καταστάσεις εκεί (κακοποιήθηκαν από τους συζύγους τους κ.α.) και οι γάμοι τους απέτυχαν. Τα διάβασα με πολύ προσοχή. Λοιπόν, δεν αρνούμαι ότι σε πολλές χώρες υπάρχει βία κατά των γυναικών, όμως αυτό προέρχεται από έθιμα και συνήθειες που έχουν επιβιώσει μέχρι της ημέρες μας. Αυτός ο μισογυνισμός δεν προέρχεται από το Ισλάμ. Το Άγιο Κοράνι εξάλλου προειδοποιεί τους πιστούς:

.. Να διαβιώνετε με τις συζύγους σας με καλοσύνη και δικαιοσύνη. Αν τις αποστρέφεστε, πιθανόν ν’ αποστρέφεστε κάτι στο οποίο ο ΑΛΛΑΧ έθεσε άπειρα αγαθά” (Κοράνι, 4:19).

Θυμάμαι μία περίπτωση όπου κάποιος Ινδός μουσουλμάνος έδωσε στην κορούλα του (2-3 ετών) να πιει ζεματιστό νερό και τη σκότωσε. Πόσοι όμως ξέρουν ότι η θηλυκή βρεφοκτονία είναι κάτι που ήταν συνήθεια των Αράβων ΠΡΙΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ; Συνήθιζαν οι παγανιστές Άραβες να θάβουν τα νεογέννητα κοριτσάκια ζωντανά αλλά ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) απαγόρευσε αυστηρά την πράξη αυτή. Το Ιερό Κοράνι απαγορεύει αυτή την πράξη μετά βδελυγμίας και την χαρακτηρίζει ως “μοχθηρή πράξη”:

Όταν φτάσει σε κάποιον απ’ αυτούς είδηση της γέννησης ενός θηλυκού παιδιού, το πρόσωπό του σκοτεινιάζει και γεμίζει ενδόμυχη θλίψη. Με ντροπή κρύβεται από τους δικούς του, εξ’ αιτίας της κακής είδησης, που μόλις έλαβε! Θα την διατηρήσει ή θα την θάψει στο χώμα; Τί μοχθηρή απόφαση θα πάρουν;”  (Κοράνι 16:59).

Από την πρώτη στιγμή μέσα μου λοιπόν κάτι με έκανε να πιστέψω ότι το Ισλάμ ήταν αθώο και δεν ευθυνόταν για τη συμπεριφορά ορισμένων μουσουλμάνων. Κάτι με έκανε να θέλω να το ψάξω περισσότερο. Αγόρασα ένα Κοράνι από το βιβλιοπολείο από τις εκδόσεις Κάκτος. Ήταν παλιό και η μετάφραση (κάποιας κυρίας Μιλίλη) ήταν χάλια. Τα εδάφια δεν ήταν αριθμημένα κ.τ.λ.

Το διάβασα. Ή πρώτη μου αντίδραση ήταν (και ζητώ να με συγχωρήσει ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα γι’ αυτό): “Μα τί βλακείες λέει αυτό το βιβλείο” όμως, κάτι μέσα μου δεν με άφηνε. Το διάβασα και το ξαναδιάβασα ξανά και ξανά για να το καταλάβω.

Βρήκα σε ένα βιβλιοπωλείο μια μετάφραση στην καθαρεύουσα..σαν τα αρχαία Ελληνικά αλλά όχι τόσο δύσκολα. Ήταν σε γλώσσα εκκλησιαστική, σαν αυτή που χρησιμοποιεί στους ύμνους η Εκκλησία και έτσι μου ήταν εύκολο να το καταλάβω. Το αγόρασα και αυτό. Το διάβασα ξανά και ξανά και ξανά. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά το διάβασα μέσα σε ένα βράδυ.

Μετά το διάβασα στα τουρκικά. Άκουγα τουρκικά τραγούδια και είχα βάλει μάλιστα και δορυφορική κεραία και έτσι έμαθα τουρκικά μέσα σε έναν χρόνο, να μιλάω, να γράφω και να διαβάζω. Τα αραβικά μου έρχονται δύσκολα δυστυχώς αλλά προσπαθώ να τα μάθω και αυτά. Έμαθα να διαβάζω όμως το Ιερό Κοράνι στα Αραβικά, στην γνώσσα στην οποία αποκαλύφθηκε.

Άρχισα να αλλάζω μέσα μου σιγά σιγά. Στην αρχή λοιπόν είχα πει για το Κοράνι: “βλακείες” αλλά κάτι με έκανε να θέλω να το διαβάζω συνέχεια. Κάτι μέσα μου έλεγε ότι δεν το κατανόησα σωστά και πρέπει να το καταλάβω.

Άρχισα να διαβάζω Ισλαμικά βιβλία στα αγγλικά και στα τουρκικά από το διαδίκτυο. Βέβαια, διάβαζα και σωστά και λανθασμένα. Δεν χόρταινα να διαβάζω. Άκουσα να απαγγέλουν το Κοράνι, τρελάθηκα (με την καλή έννοια)… Ήθελα να κλάψω.. Ειδικά ο Αμπντουρραχμάν αλ-Σουντέις από τη Μέκκα και ο Σαάντ αλ Γάμντι (αλλά και άλλοι) !!!

Η μητέρα μου άρχισε να φωνάζει, έφερνε ιερείς στο σπίτι για να μου διαβάσουν εξορκισμό, έβαζε φυλαχτά και εικόνες κάτω από το κρεβάτι μου, έριχνε αγιασμό από την εκκλησία στο γάλα και στα φαγητά μου κ.α. Πηγαίναμε σε μοναστήρια και σε εκκλησίες. Ερχόντουσαν στο σπίτι φίλες της από την εκκλησία και μου μιλούσαν. Στο τέλος μαλώναμε κ.α. Ταυτόχρονα διάβαζα όμως και χριστιανικά βιβλία όπως φιλοκαλία, νηπτικά, βίους Αγίων αλλά και τη Βίβλο η οποία ωστόσο δε με συγκινούσε (με άφηνε παγερά αδιάφορο-εκτός απ’τους Μακαρισμούς στην “Επί του όρους ομιλία” και κάποιες εντολές του Χριστού). Οι γονείς μου έβλεπαν ότι κατευθυνόμουνα σταθερά προς το Ισλάμ και αγαπούσα οτιδήποτε Ισλαμικό. Έμαθα ολομόναχος όπως είπα την τουρκική γλώσσα (έχω το πτυχίο Tomer C1, αντίστοιχο του Αγγλικού proficiency) για να μπορώ να διαβάζω Ισλαμικά βιβλία στα τουρκικά αλλά και στα αγγλικά.

Στα 15 ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Τουρκία με τουριστικό γκρουπ με μία θεία μου. Εκεί μπήκα για πρώτη φορά σε τζαμί. Όταν μπήκα μέσα, ένοιωσα πολύ παράξενα, πολύ γλυκά.

Αγόρασα βιβλία, χαλάκια ποσευχής, cd με το Άγιο Κοράνι κ.α.

Κάτι που αξίζει να αναφέρω. Κάποια στιγμή στα 13-14 εβλεπα μια ταινία και ξαφνικά είδα έναν μιναρέ και άκουσα το αδάν (δηλαδή το κάλεσμα για την προσευχή που 5 φορές την ημέρα ψέλνει ο μουεζίνης από τον μιναρέ). Ε όταν το άκουσα, έτρεμα αλλά ήταν τρέμουλο από συγκίνηση’ όχι από κρύωμα ή από ταραχή..ήταν κάτι γλυκό, είχα συγκινηθεί και ξαφνικά πήδηξα προς τα πάνω και φώναζα: “αυτό είναι”, “αυτό είναι” κ.α. Τί ήταν; Θυμήθηκα το αδάν. Όταν ήμουν πιο μικρός, 5-7 χρονών, πολλές φορές το άκουγα αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω το πως. Κοντά στο σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει τζαμί ούτε το άκουγε κανένας άλλος, μόνο εγώ.

Θυμάμαι συγκεκριμένα όταν ήμουν 5 χρονών και ήταν ημέρα των γενεθλείων μου. Ξαφνικά και ενώ ήμασταν όλοι στο σαλόνι, ήρθε στα αυτιά μου το αδάν. Άρχισα να τους ρωτάω όλους τί ήταν αυτό που ακουγόταν αλλά δεν άκουγε κανένας τίποτα. Εγώ όμως το άκουγα καθαρά. Ήταν μια γλυκιά μελωδία, κάτι σαν ψαλμωδία αλλά δεν ήταν ψαλμωδία της Εκκλησίας και ήταν σε μία γλώσσα που δεν καταλάβαινα. Αλλά τότε δεν ήξερα τί ήταν αυτό, ήμουν 5 χρονών παιδάκι.

Όταν λοιπόν μετά από 8 χρόνια είδα την ταινεία αυτή που ανέφερα και άκουσα το αδάν και είδα τον μιναρέ, ξαφνικά το θυμήθηκα..θυμήθηκα εκείνον τον γλυκό ήχο που ερχόταν στα αυτιά μου όταν ήμουν μικρό παιδιάκι. Είχα ακούσει το αδάν άλλες 2-3 φορές τότε μικρό παιδί, χωρίς να ξέρω (τότε) τί ήταν αυτό.

Ταυτόχρονα, πάρα πολύ με βοήθησε το ότι πέρασα στο τμήμα Ιστορίας-Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή και θα πρέπει εδώ να διευκρινήσω ωστόσο ότι δεν με προσυλήτησε κανείς, δε με πλησίασε κάποιος για να μου μιλήσει για το Ισλάμ ή για να με επηρεάσει αλλά η επιλογή αυτή ήταν απόλυτα δική μου. Εκεί γνώρισα μουσουλμάνους από κοντά, τους αγάπησα, με αγαπήσανε. Μπήκα στα σπίτια τους, στα τζαμιά, στις γιορτές τους.

Βρήκα μία άλλη μετάφραση του Ιερού Κορανίου από τη Σαουδική Αραβία..την πήρα. Μετά έστειλα επιστολή στη Σαουδική Αραβία. Μου έστειλαν πολλά αντίτυπα του Ιερού Κορανίου και βιβλία. Το ίδιο έστειλα γράμμα και στην Αίγυπτο και μου έστειλαν βιβλία (κ.α.).

Διάβασα το Άγιο Κοράνι μέχρι σήμερα 36 φορές, από την αρχή μέχρι το τέλος. Αγόρασα ένα ταφσίρ (ερμηνεία) του Κορανίου.

Δούλεψα στην Κωνσταντινούπολη σαν ξεναγός, έμαθα τη γλώσσα και τα μέρη και ασχολήθηκα επαγγελματικά… (τώρα έχω τελειώσει τις σπουδές μου και τη θητεία μου στον στρατό).

picture-0052

Νηστεύω στον ιερό μήνα Ραμαντάν και κάνω την ημέρα 5 φορές σαλά (προσευχή).

picture-007

Άφησα γενειάδα, σταμάτησα να πηγαίνω σε νυχτερινά κλαμπ, σταμάτησα να έχω σεξουαλικές σχέσεις, σταμάτησα να τρώω χοιρινό και να πίνω αλκοόλ κ.τ.λ..

Σκεφτόμουν το εξής “το Ισλάμ είναι στη φίτρα (φυσική κατάσταση στην οποία γεννιέται ο άνθρωπος) του ανθρώπου και όλοι οι άνθρωποι ειτε χριστιανοί, είτε εβραίοι, είτε αλλόθρησκοι, είναι στην πραγματικότητα μουσουλμάνοι και δεν το ξέρουν (μουσουλμάνος όπως ξέρετε σημαίνει “υποταγμένος” και άρα όλοι οι άνθρωποι είναι μουσουλμάνοι, εφόσον όλοι υπόκεινται και είναι υποταγμένοι στους νόμους της φύσης, τους οποίους όμως νόμους τους έθεσε ο ίδιος ο Θεός). Για παράδειγμα οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται μωρά και πεθαίνουν σε μεγάλη ηλικία. Ρωτάω, μπορεί ένας άνθρωπος να γεννηθεί παππούς και να πεθάνει βρέφος; Απαντάω κιόλας ότι αυτό δε μπορεί να γίνει γιατί πολύ απλά υπάρχουν κάποιοι απαράγραπτοι φυσικοί νόμοι και όλοι οι άνθρωποι είμαστε υποταγμένοι στους νόμους αυτούς (άρα όλοι οι άνθρωποι είμαστε μουσουλμάνοι, εφόσον όπως είπα “μουσουλμάνος” σημαίνει “υποταγμένος” και όλοι αυτοί οι νόμοι της φύσης έχουν τεθεί απ’τον ίδιο τον Θεό που σημαίνει ότι εφόσον υποταγμένοι στη φύση, ταυτόχρονα υποταγμένοι στον Θεό- δηλαδή μουσουλμάνοι).

Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ)* είπε:Κάθε άνθρωπος γεννιέται στη φίτρα. Είναι οι γονείς του παιδιού που το κάνουν εβραίο ή χριστιανό μετά τη γέννηση του”.

Άρα όντως το Ισλάμ είναι η μόνη φυσική θρησκεία, είναι η μόνη θρησκεία που θα μπορούσαμε να πούμε oτι είναι στη φίτρα (φυσική κατάσταση του ανθρώπου) και μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι καν θρησκεία αλλά ένα ολόκληρο σύστημα ζωής (και όχι απλώς μια θρησκεία εντολών, παροτρύνσεων ή όμορφων λόγων που αφορούν κυρίως τα πνευματικά όπως ο Χριστιανισμός) που απαντάει σε όλα τα ζητήματα της καθημερινής μας ζωής, μια θρησκείας στην όποία επιτέλους κατάλαβα ποιος είμαι και γιατί ως άνθρωπος δημιουργήθηκα, μια θρησκεία ευλογημένη-η αληθινή θρησκεία η οποία έχει δώσει δικαιώματα στις γυναίκες και σε όλους τους ανθρώπους, χίλια τετρακόσια χρόνια προτού ο λεγόμενος Χριστιανικός και Δυτικός Κόσμος δώσει ή εφεύρει το παραμικρό δικαίωμα).

Στην Ελλάδα συνηθίζουν οι συμπατριώτες μας ‘Ελληνες να αναφέρουν διάφορες ιστορίες με θαύματα (ότι εικόνες δακρύσανε, ότι άγιοι εμφανιστήκανε ξαφνικά κ.τ.λ.). Σέβομαι την ευσέβεια και την πίστη των συμπατριωτών μου, σέβομαι τις εμπειρίες τους, δεν τις διαψεύδω αλλά σ’ αυτά τα θέματα έχω κάποιες αντιρρήσεις διότι παρόμοιες ιστορίες έχω ακούσει και από άτομα τα οποία προέρχονται από άλλα θρησκεύματα, τα οποία αυτά άτομα ισχυρίζονταν ότι και στις δικές τους θρησκείες συμβαίνουν θαύματα. Άρα λοιπόν δεν πρέπει να αμφισβητούμε το γεγονός ότι γίνονται μεν θαύματα ή έστω κάποια παράξενα γεγονότα αλλά δεν πρέπει να βασιζόμαστε αποκλειστικά σ’αυτά.

Ωστόσο είναι τουλάχιστον περίεργη η εμμονή πολλών Χριστιανών στα θαύματα, τη στιγμή που ο ίδιος ο Ιησούς (ειρήνη σ’ αυτόν) φέρεται στο Ευαγγέλιο να έχει πει:

Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε· αλλ’ αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς. Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο ονομά σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα; Και, τότε, θα ομολογήσω σ’ αυτούς, ότι: Ποτέ δεν σας γνώρισα· φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία(Ματθαίος, 7:21-23).

Ο ιμάμης και μεγάλος φακίχ (νομοθέτης) του Ισλάμ Μουχάμμεντ ιμπν Ιντρίς αλ Σάφιι (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε: “Αν δείτε κάποιον να κάνει θαύματα, ακόμα και αν περπατάει πάνω στο νερό, ακόμα και αν περπατάει σηκωμένος στον αέρα, μη τον πιστέψετε. Πρώτα να μάθετε αν είναι ακόλουθος του προφήτη Μουχάμμεντ” (sayings of Imam Shafii).

Ο μεγάλος άλιμ (λόγιος) και Σέιχουλ-Ισλάμ Τάκι ουντ-Ντιν Άχμεντ Ιμπν Ταϊμίιγια (ραχίμαχουλλάχ) ξεκαθαρίζει ότι κανένας πιστός δεν πρέπει να παραπλανηθεί από αυτόν που θα του έρθει με θαύματα: Ακόμα και αν εξαφανιστεί μπροστά σου, περπατήσει πάνω στο νερό, πετάξει στον αέρα, θεραπεύει αρρώστιες, όλα αυτά και αλλά παρόμοια και ανωτέρα στα ανθρώπινα μάτια είναι άχρηστα και ανούσια αν δεν ακολουθεί την Σούννα (Παράδοση) του Μουχάμμεντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Για την ακρίβεια, λέει ο Ιμπν Ταϊμίιγια: “αυτά έχουν πραγματοποιηθεί από μάγους, μη Μουσουλμάνους, αιρετικούς και άλλους ανάμεσα τους. Συνεπώς το να εξετάσεις αν κάποιος είναι ενάρετος και φίλος του Ύψιστου, δες αν τηρεί τον λόγο Του καθώς επίσης την Σούννα του Αποστόλου Του. Αν αντιφάσκει τότε είτε ψεύτης είναι είτε πραγματοποιεί διαβολικό έργο”  (Al-Furqan bayn Al-Awliya Ar-Rahman wa Awliya ash-Shaytan).

Ο Αλλάμα Σάλεχ Ίμπν Φαουζάν Αλ Φάουζαν είπε ότι στην Ισλαμική θεολογία τα θαύματα χωρίζονται σε δυο κύριες κατηγορίες:

 •  Τα θαύματα (Μού’τζιζα) που αποδίδονται μόνο στους Προφήτες και Αποστόλους του Αλλάχ. 
 •  Τα θαύματα (Καράματ) μικρότερης κλίμακας που μπορεί να συμβούν σε ενάρετους πιστούς (οι λεγόμενοι Αουλίγια, φίλοι/κοντινοί του Αλλάχ)
 • ……………. :

Τα καράματ των Αουλίγια ενδυναμώνονται με την ενθύμηση του ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα και με το Ταουχίντ (μονοθεϊσμό) αλλά οι ασυνήθιστες πρακτικές των μάγων και των απατεώνων αδρανούν και αδυνατούν με την ενθύμηση του ΑΛΛΑΧ” (The karamaat of the Awliya).

O Αλλάμα Μουχάμμεντ Ιμπν Σάλιχ Ιμπν Ουθαϊμίν (ραχίμαχουλλάχ) είπε: “Σαν Μουσουλμάνοι οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το Καράμα από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα για αυτόν που του πραγματοποιείται αν δεν τηρεί το Κοράνι και την Σούννα του Αποστόλου. Δεν αξιολογούμε τον άνθρωπο με βάση το Καράμα αλλά το Καράμα με βάση τον άνθρωπο. Αν τηρούσε και ήταν προσκολλημένος στην Σούννα του Αποστόλου, τότε και μόνο είναι αληθινό Καράμα” (Liqaat al-Bab al-Maftuh).

Ο σούφι σέιχ Αμπντουλ-Κάντιρ Γκεϊλάνι (ραχίμαχουλλάχ) είπε στο βιβλίο του “Φούτουχ ουλ Γάιμπ” :  “Κάποιος σε αυτή την κοινότητα ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ικανός να καθοδηγήσει τους άλλους προς τον ΑΛΛΑΧ αλλά είναι αμελής, ακόμα και ως προς έναν μόνο κανόνα της Σαρία – ακόμα και αν πραγματοποιεί θαύματα που συγκλονίζουν το μυαλό – …δε γυρνάμε να τον κοιτάξουμε επειδή ένα τέτοιο άτομο δεν είναι σέιχ ούτε λέει την αλήθεια….εκτός από εκείνον ο οποίος τηρεί όλες τις διατάξεις του Ιερού Νόμου“.

Ακόμα και ο αιρετικός Μπεγιαζίντ αλ Μπιστάμι, ο αποκαλούμενος και ως “Σουλτάν ουλ Αριφίν” (ο μεγαλύτερος των σοφών) είχε πει: “Αν δείτε κάποιον να πετάει στον αέρα και να περπατάει στο νερό, μη παρασυρθείτε από αυτόν αλλά μάθετε πώς συμπεριφέρεται όσων αφορά τις εντολές και τις απαγορεύσεις (της Σαρία)“  (πηγή: Ibn Taymiyya’s Fatawi 11:466).

Εγώ λοιπόν βλέπω το πραγματικό και μεγαλύτερο θαύμα (δηλαδή το ίδιο το Ισλάμ) το οποίο εδώ και 1400 χρόνια προστατεύει εμένα και όλους τους ανθρώπους και τους προστατεύει στην πράξη και όχι στα λόγια. Το Ισλάμ είναι και θρησκεία και πολιτική, σύστημα ζωής και οικονομικό σύστημα, τρόπος ζωής και τα πάντα- που ο Χριστιανισμός δεν είναι εφόσον ναι μεν λέει στους ανθρώπους να αγαπάνε ο ένας τον άλλο αλλά ταυτόχρονα δε λαμβάνει κανένα νομικό ή άλλης μορφής μέτρο για να προστατεύσει τους αδύνατους, τους φτωχούς, τις χήρες αλλά δίνει μόνο απλές εντολές και τίποτα άλλο, χωρίς δηλαδή να είναι ταυτόχρονα θρησκευτικό, κοινωνικό και νομικό σύστημα όπως το Ισλάμ. Το Ισλάμ έχει κώδικες’ τον δογματικό κώδικα, τον λατρευτικό κώδικα, τον κώδικα των ανθρωπίνων σχέσεων, της ευγένειας και της διακριτικής συμπεριφοράς, τον οικογενειακό κώδικα, τον νομικό και δικαστικό κώδικα, τον πολιτικό κώδικα, τον οικογενειακό κώδικα, τον κώδικα περί γυναικών, τον εκπαιδευτικό κώδικα κ.α. Δηλαδή, σε αντίθεση με το Ισλάμ που είναι θρησκευτικό και ταυτόχρονα νομικό και πολιτειολογικό, οικονομικό, λατρευτικό και κοινωνικό σύστημα και μου δίνει τα πάντα, ο Χριστιανισμός δε μου δίνει στην ουσία τίποτα, πέρα ίσως από κάποιες ηθικές συμβουλές και εντολές του Ιησού (αλέϊχι σαλάμ). Ξαναλέω ωστόσο ότι σέβομαι το δικαίωμα των Χριστιανών συμπολιτών μου να είναι Χριστιανοί και το δικαίωμα του οποιουδήποτε στα πιστεύω του).

Λέγεται στο Ιερό Κοράνι:Στη θρησκεία δεν υπάρχει καταναγκασμός επειδή η αλήθεια έχει ξεχωριστεί ολοφάνερα απ’την πλάνη” (Κοράνι, 2:256)

Στη θρησκεία λοιπόν δεν υπάρχει καταναγκασμός. Καθήκον του μουσουλμάνου είναι μόνο η ντάουα (πρόσκληση) προς το Ισλάμ αλλά πώς πρέπει να γίνεται αυτή; Με αγάπη, με καλοσύνη, με υπομονή, με ευσέβεια, με ειλικρίνια και με όλα αυτά τα χαρακτηρηστικά που πρέπει να έχει κάθε σωστός μουσουλμάνος. Με τον καλύτερο τρόπο.

Λέγεται στο Ιερό Κοράνι: Προσκάλεσε όλους στη θρησκεία του Κυρίου σου με σοφία και με όμορφο κήρυγμα και προσπάθησε να τους πείσεις με τον καλύτερο τρόπο και τον πιο ευγενικό” (Κοράνι, 16:125) 

Αυτό είναι το Ισλάμ που εγώ και εκατομμύρια άνθρωποι σ’αυτόν τον πλανήτη αγαπήσαμε και πιστέψαμε.

Ας σαλάμ αλέικουμ ουά ραχματουλλάχι ουά μπαρακάτου
(ειρήνη σε σας και το έλεος του Θεού και η ευλογία Του).

*        σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ, σημαίνει:η ευλογία και η ειρήνη του Θεού σ’ αυτόν.

*      ραντιγιαλλάχου άνχου, σημαίνει: “Ο Θεός ας είναι Ευχαριστημένος με αυτόν.

123 thoughts on “Ποιός είμαι και πως έγινα μουσουλμάνος

 1. Αλή, σέβομαι την απόφασή σου, άσχετα αν εγω θεωρώ ότι πήρες λάθος δρόμο. Ομως, επειδή σίγουρα είσαι ειλικρινής και αγνός, θα με ενδιέφερε η αποψή σου για τους Τούρκους (σαν κανόνα και όχι τις εξαιρέσεις). Και πριν από αυτό, θα ήθελα να μου ικανοποιήσεις άλλη μια περιέργεια (και συγχώρεσέ με γι αυτό): έχεις επηρεαστεί σε ότι αφορά την εθνική σου συνείδηση; Με άλλα λόγια ΕΙΣΑΙ ακόμα ΕΛΛΗΝΑΣ; Κι ακόμα: σε (ό μη γένοιτο) πόλεμο με την Τουρκία, θα πολεμήσεις για την πατρίδα σου;

  • Αγαπητέ Σκίνιους, είμαι Έλληνας στην καταγωγή. Πέρα όμως από την εθνική και φυλετική καταγωγή, όλοι οι άνθρωποι είναι του Θεού και είναι ίσοι. Γι’ αυτό, αν και είμαι Έλληνας, πάνω απ’ όλα είμαι άνθρωπος, είμαι μουσουλμάνος.

   Εδώ βέβαια δεν θέλω να με παρεξηγήσεις. Θέλω το καλό της πατρίδας μου (που καθημερινά ξεφτιλίζεται από τους πολιτικάντηδες μας) αλλά όχι με σοβινισμό. Σπουδάζω Ιστορικός και ξέρω ότι λαοί που ξεχνάνε την ιστορία τους, αφανίζονται. Να θυμόμαστε την ιστορία μας αλλά χωρίς να διατηρούμε σοβινιστικά μίση. Η ανωτερότητα κατά το Ισλάμ δε βρίσκεται στην καταγωγή. Στα μάτια του Θεού “ανώτερος” είναι ο πιο ενάρετος (όπως λέγεται στο Ιερό Κοράνι).

   Όσο για τους Τούρκους, έχω πολλούς φίλους και τους αγαπάω ιδιαιτέρως αλλά δεν πιστεύω ότι οι καλοί είναι εξαίρεση. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι είναι καλοί (απλά είναι εθνικά φανατισμένοι από τα σχολεία τους και από το καθεστώς τους).

   Πάντως για να λύσω την απορία σου, ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) είπε ότι: “..Η Ημέρα της Κρίσης δεν πρόκειται να έρθει αν οι Τούρκοι δεν καταστραφούν..” (Sahih al-Bukhari), εννοώντας όχι τους Τούρκους της σημερινής Τουρκίας αφού αυτή ακόμα τον 6ο αιώνα δεν είχε σχηματιστεί αλλά τους Τουρκο-μογγόλους της κεντρικής Ασίας κ.τ.λ.

 2. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΤΑΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΑ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΟΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

 3. Καλό σου δρόμο φίλτατε Αλή!
  Μπορεί να διαφωνώ αλλά χαίρομαι την θέρμη και την δίψα σου. Θα μπορούσε κανείς να πει πολλά αλλά ο καιρός αν θέλει θα το φέρει μόνος του. Κάθε χαρά και φώτιση σου εύχομαι.

 4. Salamaleicum!!!
  To onoma mou einai Iwanna, menv athina, kai katagomai apo Ellada.
  Sympatho para poly oli tin koyltoyra tis Anatolis kai i agapi moy gia tis indikes tainies poy exo apo 6 eton moy efere ston dromo moy enan nearo apo tin xora toy pakistan opoy promitheomai indikes tainies mias kai py sta video club den yparxoun klasikes indikes tainies.

  Anazitontas tin alithini thriskia apo paidi mexri kai simera kai synanastrefontas anthropoys apo diafores thriskies mia mera rotisa ton nearo ti einai i thriskia ton Moysoylmanon? Ti pisteyoyn? Poy pisteyoyn? ktl… Agorasa to Korani kai exo ksekinisei na to diavazo…

  Milaei gia oti milaei kai i gnosti se oloys Vivlos… Orthodoksi vaptistika kato ypo piesi prin 2 xronia peripoy alla sta pisteyo den me aggikse katholoy… I skepsi ton Moysoylmanon, i nootropia kai ta pisteo moy fenontai pio konta ston Theo. Thelo na matho perisotera alla den ksero to pos… An mporei kapoios na me voithisei tha xaro para poly. Pisteyo kai ego pos den exei simasia i katagogi mas alla to oti oloi eimaste anthropoi… Oso gia kati poy diavasa parapano sxetika me polemo thelo na theso tin eksis erotisi.(an ginotan polemos kai o IHSOYS itan stin gi, me poioys tha polemoyse?) (Vrika ayto to site apo mia omada sto Facebook kai eyxaristo poly Tin kopela poy me voithise na to vro)

  Allahafis(elpizo na to theto sosta)

 5. γεια σου αλη. ειμαι 24 ετων και με ενδιαφερει πολυ το ισλαμ.θα ηθελα να το ασπαστω. εδω και 3,5 χρονια με ενδιαφερει.οφειλω να πω οτι μαθαινω τουρκικά εδω και 4 χρονια. εχω και αρκετες αποριες για το ισλαμισμο. εχω το κορανι το αγορασα πριν απο 3 χρονια ελληνοαραβικη εκδοση εχω κι ενα μικρο κορανι στην τουρκικη. θα παραθεσω τις αποριες μου στο επομενο ποστ

 6. Καλη χρονια σε ολους τους ανθρωπους ανεξαρτητως φυλης και θρησκευματος!
  Ευχομαι το 2011 να ειναι ενα δημιουργικο ετος γεματο αγαπη,χαρα και οικογενειακη ευτυχια

 7. Merhaba Ali.Eimai i xristina ,ellinida k pros to paron xristiani orthodoxi.Gia tous dikous mou logous thelo edo k para poli kairo oxi apla na allaxo to thriskevma mou,alla na gino mousoulmana.Tha ithela se parakalo an mporeis na mou apantiseis se kapoies apories pou eho.Katarhin,pos mporo na allaxo to thriskeuma mou,me poio tropo,tha prepei logika na ginei meso kapoiou hontza k sigoura ektos elledas,isos stin toyrkia i opoia einai mia xora pou episkeptomai syxna.Tha xreiastei na allaxo,tautotita?na allaxo onoma?na upograpso kapoio xarti pou na pistopoiei oti eimai mousoulmana?An mporeseis apantise mou se parakalo,s euaristo.Xristina i mellontika Nermin.

 8. as salamu alaikum
  egw eimai Tourkida Mousoulmana alhamdulillah kai zw sthn komotini, xairomai poli otan dw tous an8ropous pou fotizontai me İslam. kai thelw na pw stous ellines pou theloun na ginoun mousoulmanoi kapoioa pragmata. arxika, i thriskeia mas einai toso ekseraitikh, pws na sas pw.. otan anazitw kati pou empodeizei to myalo mou, brw thn apantisi sti thriskeia mas.. skeftomai pws mporei mia thriskeia na’nai tosh omorfh.. einai thriskeia anoxhs.. lypamai gia tous anthropous gyro mou, pou einai atheoi i kati allo.. epeidi tora oi xristianoi synhthos de zoun th thriskeia tous.. emeis exoume kathe mera proseyxh, epeidi kseroume oti mas dei kathe stigmh Allah, prepei na prosexouyme kathe stigmi ti tha kanoume.. an kanoume amartia, kseroume oti den exoune keistei oi portes gia metanoia. arki na eimaste eilikrinis.. thelw kai autous pou syxnazoun se kapoies leptomeroies, na skeftontai giati einai etsi ? an skeftontai kala tha broun tous aities kai tous synepeies giati apagoreyse i afise eleyther0 kati ..

 9. alla aderfe ali mh me katalabaineis lathos gia ayta pou egrapsa. xarika para polu gia ta aderfia mou pou theloun na ginoun mousoulmanoi kai thelw na boithisw oso mporw opws esu. :) den exw dei oute enas ellinas gyrw mou na ginei mousoulmanos, kai twra otan eida edw, entousiastika kai xarika para polyyy :):):)

 10. yaa sou… eimai ellinida alla exei ligo kairo pou zw sti germania. edw an ksereis einai gemato apo tourkous (mousoulmanus) kai mou aresei i nootropoia tous kai ta ethima tous. exei 1 mina pou prospathw na mathw tourkika. eimai xristiani orthodoksi allaa tha ithela poli na epikoinwnisw mazi sou kai na milhsw gia tin thriskia sou kai ti tha borousa na kanw!

 11. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΑN ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ..Ή ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ?ΧΡΙΣΤΙΝΑ , ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. IMMORTALITY

  • Αγαπητέ,
   είσαι καλοδεχούμενος εδώ αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι, να έχουμε διάλογο κ.τ.λ. Αλλά αν θέλεις να προπαγανδίσεις για τη θρησκεία σου, δεν θα το επιτρέψω αυτό.

 12. Adelfe Ali,
  to onoma mou einai georgia kai eimai Ellhnida.Otan diabasa thn istoria sou kai gia tis plhrofories gia to Islam para3eneuthka giati polla pragmata den ta h3era kai den erxotan sto mualo.H ali8eia einai pws sthn Ellada exoume mia megalh prokatalh4h gia tous mousoulmanous kai gia tous Tourkous.Telospantwn exw kapoies apories kai 8a h8ela na mou tis luseis.Pou mporw na tis gra4w?
  euxaristw

 13. Αν δε βλεπετε εσεις ,οι προβληματισμένοι χριστιανοι και οι αλλαξοπισθεντες, το Χριστό μας μεσα σας καμια αναζητηση σε αλλους δογματισμούς δε θα φερει το Θεό στην ψυχη σας. Ο Χριστός αγγίζει την καρδιά και οχι το νου.ΕΙναι μια καθημερινη σχεση την οποια βιωνεις συνεχως.Ο Θεός του ισλαμ ειναι απομακρος τον οποιο καποια στιγμη θα γνωρισει η ψυχη μας. Ο Χριστός μας ειναι συνεχώς μαζι μας. Παιδια δείτε,ψαξτε αυτη τη σχεση Θεου και ανθρώπου και θα δείτε ότι είστε στο σωστό δρόμο και στη σωτηρία της ψυχης η οποία έρχετε μεσα απο την ορθοδοξία μας!

  • Κανένας δεν μπορεί να ενωθεί με τον Θεό γιατί ο Θεός είναι Δημιουργός, Τέλειος, Άπειρος και Παντοδύναμος, ενώ οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα με αδυναμίες (και ο Θεός είναι ελεύθερος από κάθε αδυναμία). Κανένας δε μπορεί να ενωθεί λοιπόν με τον Θεό ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ. Ο Θεός στο Ισλάμ δεν είναι ένας “απόμακρος” Θεός όπως ισχυρίζεσαι αγαπητέ.

   Λέει ο ΑΛΛΑΧ στο Ιερό Κοράνι:

   “Εμείς είμαστε που πλάσαμε τον άνθρωπο και γνωρίζουμε τι εισηγήσεις του ψιθυρίζει η ψυχή του, γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Σ’ΑΥΤΟΝ ΑΠ’ ΟΤΙ Η ΦΛΕΒΑ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΤΟΥ” (Κοράνι, 50:16).

   Ο Άμπου Χουράϊρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) είχε πει ότι ο ΑΛΛΑΧ του είπε:

   “Θα ανοίξω πόλεμο σε όποιον θεωρήσει κάποιον πιστό δούλο Μου εχθρό. Δεν υπάρχει καλύτερος δρόμος για να Με πλησιάσει ο δούλος Μου παρά κάνοντας τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Ο δούλος Μου με προαιρετική λατρεία συνεχίζει να Με πλησιάζει μέχρι να τον αγαπήσω. Όταν τον αγαπήσω, γίνομαι το αυτί με το οποίο ακούει, το μάτι με το οποίο βλέπει, το χέρι με το οποίο πιάνει και το πόδι με το οποίο περπατά. Αν Μου ζητήσει κάτι, του το δίνω. Αν μου ζητήσει προστασία, του τη δίνω. Όταν πρέπει να κάνω κάτι, δεν διστάζω σε τίποτα όσο διστάζω όταν πρέπει να πάρω την ψυχή του πιστού δούλου Μου που δεν θέλει τον θάνατο. Δεν μου αρέσει να πιέζω τον δούλο Μου“
   (Sahih al-Bukhari, riqaq, #38).

   Ο προφήτης είπε ότι ο ΑΛΛΑΧ του είπε: “Όταν ο δούλος Μου Με πλησιάζει τόσο όσο το μήκος ενός δακτύλου, Εγώ τον πλησιάζω τόσο όσο το μήκος μιας παλάμης. Όταν ο δούλος Μου Με πλησιάζει τόσο όσο το μήκος μιας παλάμης, Εγώ τον πλησιάζω τόσο όσο μια ανοιχτή αγκαλιά. Όταν ο δούλος Μου περπατάει προς Εμένα, Εγώ τρέχω προς αυτόν“ (Sahih al-Bukari).

   Εσείς έχετε τις εμπειρίες σας εμείς όμως έχουμε το Ιερό Κοράνι:

   Το Κοράνι είναι Bashir wa Nadhir, (Αυτό που δίνει καλά νέα και προειδοποιεί):
   “…αυτό το Βιβλίο (το Κοράνι) επικυρώνει στην αραβική γλώσσα τις προηγούμενες γραφές για να προειδοποιήσει εκείνους που αδικούν και να δώσει χαρά σ’ όσους κάνουν το καλό” (Κοράνι, 46:12).

   Το Κοράνι είναι Basair (Κατανόηση):
   “Και αν δεν τους δώσεις ένα εδάφιο, θα πουν: «Γιατί δεν το φέρνεις»; Απάντησε: «Εγώ δεν ακολουθώ παρά μόνο ό,τι μου ενέπνευσε ο Κύριος μου. Αυτό (το Κοράνι) είναι φώτιση και καθοδήγηση και ευλογία απ’ τον Κύριο σας για αυτούς που πιστεύουν»” (Κοράνι, 7:203).

   Το Κοράνι είναι Bushra (Χαρούμενη Αγγελία):
   “Πράγματι οι φίλοι του ΑΛΛΑΧ, δεν υπάρχει γι’ αυτούς ούτε φόβος και αυτοί ούτε θα λυπηθούν.
   Εκείνοι που πίστεψαν και προφυλάγονται απ’ το πονηρό,
   γι’ αυτούς υπάρχουν Χαρούμενες Ειδήσεις στη ζωή αυτού του κόσμου και στη μελλοντική….”
   (Κοράνι, 10:62-64).

   Το Κοράνι είναι Dhikr (Ενθύμιο):
   “Αυτό (το Κοράνι) δεν είναι παρά μια Ενθύμηση για όλον τον κόσμο”
   (Κοράνι, 38:87).

   Το Κοράνι είναι Huda (Καθοδήγηση ή Ορθή Οδηγία):
   “Αυτή είναι η Καθοδήγηση του ΑΛΛΑΧ που μ’ αυτή οδηγεί όποιν θέλει από όσους Τον λατρεύουν. Και αν συνεταιρίζουν άλλους με τον ΑΛΛΑΧ, τότε μάταια θα ήταν ό,τι και αν έκαναν” (Κοράνι, 6:88).

   Το Κοράνι είναι Mubin (Ξεκάθαρο):
   “…αυτά είναι τα σημεία του Βιβλίου (του Κορανίου) και ένα Ανάγνωσμα που ξεκαθαρίζει τα πάντα”
   (Κοράνι, 15:1).

   Το Κοράνι είναι Furkan (Κριτήριο ανάμεσα στο καλό και στο κακό):
   “Ευλογημένος είναι Εκείνος (ο ΑΛΛΑΧ) που έστειλε το Κριτήριο (το Κοράνι) στον δούλο Του (τον Μουχάμμεντ) για να προειδοποιήσει όλο τον κόσμο”
   (Κοράνι, 25:1).

   Το Κοράνι είναι Mubarak (Ευλογημένο):
   “Ένα Ευλογημένο Βιβλίο (το Κοράνι) που το έχουμε στείλει σε σένα για να μελετήσουν τα εδάφια Του και να εννοούν όσοι σκέπτονται..” (Κοράνι, 38:29).

   Ισλάμ-Χριστιανισμός = 1-0,
   Μια απάντηση στα ψέματα και στις κριτικές των Χριστιανών:

   http://alialyunani.wordpress.com/2009/03/16/%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%BC-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-1-0/

   • geia su alh thelw na su pw ,oti o theos tha mas sygxwresei olus tus anthropus h kati tetoio epeidh syxna dn ftaiei pada o idios ya ta lathi tu , to periballon p megalwnei kai h fysh tu tn tyflwnei na dei thn alitheia….auto nomizw oti ennoei o zoran….. epishs mathe oti ginodai akoma thavmata stn xristianiko kosmo…. xerw oti t korani leei na mn pistepseis kapoion o kanei thavmata oxi st onoma tu allah alla apo osa apospasmata t koraniu exw diavasei m fainetai oti exei polles adifaseis k oti prospathei n kalypsei kathe keno….. epishs moiazei me thn agia grafh !
    giwrgos , orthodoxos :)
    telos padwn oloi anthropoi tu theu eimaste eit o xristos p irthe na mas swsei eite o budas px k vlepw poso mataio einai na tsakwnomaste gia th thriskeia k na na polemame giati t pada th krithun stn allo kosmo :)
    (to mail einai pseutiko)

 14. Εγώ είμαι άθεη. και γνώμη μου είναι οτι κακως έγινες μουσουλμάνος.
  Δεν πιστεύω το να τρως χοιρίνο κρέας, να κάνεις σεξ και το να πηγαίνεις σε νυχτερινά κέντρα είναι κακό. ειναι διασκέδαση. και ελευθερία.
  Αυτο στο λεώ εγώ που δεν τρωω χοιρινό απο τα 11 μου και ειμαι 19. και είμαι παρθένα.
  Πιστεύεις στον αλάχ? για ποιο λόγο?
  τον έχεις δει με τα μάτια σου?
  χοιρινο ξέρεις γιατι δεν τρώνει οι μουσουλμάνοι?
  τέσπα..η ζωή είναι δική σου…αλλα χαραμίζεις την ζωή σου…άδικα…. και δεν το λέω μονο για την δική σου θρησκεία..η τον τρόπο ζωής οπως το λες εσύ….αλλα για όλες τις θρησκείες…

 15. Δυστυχώς δεν πρόλαβες να γνωρίσεις την Ορθόδοξη Χριστιανική Πνευματικότητα, δεν δέχτηκες Χριστιανική Ορθόδοξη Παιδεία από το σπίτι σου, από τους γονείς σου, το σχολείο, την κοινωνία, τους κληρικούς, κι έτσι παρασύρθηκες στο Ισλάμ που εκ φαινομένων σε γοήτεψε ώστε να σε ελκύσει. Αν όμως εγνώριζες βιωματικά, έστω στοιχειωδώς, Ορθόδοξη Χριστιανική Πνευματικότητα, ουδέποτε και οτιδήποτε δεν ήταν δυνατόν να σε γοητέψει και ελκύσει γιατί, ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι το Δέντρο, και το Ισλάμ είναι ένα Κλαρί του μόνο.

   • Όχι λάθος κάνεις αδελφέ μου, αυτά που λέω ΔΕΝ είναι η άποψη μου. Έπαψα από πολύ καιρό τώρα να είμαι ή να έχω άποψη. ΔΕΝ είμαι άνθρωπος της άποψης. Άποψη έχουν όλοι. Άποψη έχουν ακόμη και αυτοί που αγνοούν την φύση ενός αντικειμένου, τίποτε όμως δεν τους εμποδίζει να έχουν άποψη για εκείνο που αγνοούν.

    Αυτά που λέω είναι η θεωρία μου, όχι η άποψη μου, η θεωρία μου είναι αυτά που λέω. Είναι αυτά που διδάσκει η εμπειρία. Αυτά που λέω είναι θεωρία επιβεβαιουμένη από την εμπειρία. Αν καταλαβαίνεις τι λέω. Αν μπορείς να παρακολουθήσεις τα λόγια μου…

 16. Καλησπερα Αλή θα ηθελα καποια στιγμη να μιλησουμε για το ισλαμ,ο συζυγος μου ειναι μουσουλμανος κι εγω χριστιανη ορθοδοξη.Σεβομαι το ισλαμ και εκεινος σεβεται την ορθοδοξια.Δεν θελω να αλλαξω θρησκεια διοτι η ορθοδοξια με εκφραζει απολυτα.Επειδη ο συζυγος δεν μιλαει τελεια τα ελληνικα δεν μπορει να μου εξηγησει ορισμενα πραγματα που θελω να μαθω….επισης θα ηθελα να κανουμε διαλογο να μου πεις και τις αποψεις σου για το ισλαμ και την ορθοδοξια.ευχαριστω…

 17. Kalhspera apo Germania ,eimai 43 xronon me lene Christo ,exo polous filous tourkous kai albanous mousoulmanous thelo na sas rotiso iparxei metavatiko stadio mporei na min mporeso na kopso merikes sunitheies kai den thelo n apezo me tis thriskeies simera xristianos aurio mousloulamnos ka ipaei legontas iparxei metavatiko stadio ,kai pos ginete h eggrafi sta xartia iparxei provlima kai pos tha me antimetopisoun gia th nallagi authn apantiste mou !!!! CHRISTOS-ISA to ksero to onoma mou mousoulmanika SELAMOUN ALEIKUM !!!!

  • Αλέικουμ σαλάμ αδερφέ.

   Δεν μπορώ να σου απαντήσω με ακρίβεια. Το Ισλάμ πάντως δεν αποκαλύφθηκε μονομιάς’ αποκαλύφθηκε μέσα σε 23 χρόνια. Από ‘κει και πέρα, εσύ πρέπει να μάθεις σιγά σιγά τις προσευχές, να μάθεις τα λόγια, κάποια μικρά κεφάλαια/Σούρες του Ιερού Κορανίου, να νηστέψεις όταν θα έρθει το Ραμαντάν (από φαγητό, νερό, τσιγάρο, σεξ κ.α.) και σιγά σιγά να αφιερωθείς ολοκληρωτικά στα διδάγματα του Κορανίου και του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ.

   Αν θέλεις, στείλε μου στο email μου alialyunani@hotmail.com

 18. SELAMÜN ALEYKÜM ALİ KARDEŞİM SENİ TEBRİK EDİYORUM ALLAH SENİ DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN İNŞAALLAH…ΌΤΑΝ Ο ΑΛΛΆΧ ΑΓΑΠΆΕΙ ΤΟΝ ΔΟΎΛΟ ΤΟΥ (KUL) ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΊ ΣΤΟ ΣΩΣΤΌ ΔΡΌΜΟ.TO (ISLAM).αδερφέ μου Αλη μένεις ακόμα στην Κομοτηνή?

  • Σε ευχαριστώ αδερφέ μου. Ουά αλέικουμ σαλάμ. Αλλά αυτού του είδους τα τραγούδια, απαγορεύονται. Στο Ισλάμ δεν υπάρχουν ιλαχί/ανασίντ, είναι μπίντα/καινοτομία. Επίσης, δεν λέμε ποτέ μεντέτ/βοήθεια σε άνθρωπο. Αυτό είναι σιρκ (ειδωλολατρία) και κουφρ/απιστία.

 19. selamün aleyküm Ali kardeşim,cevap yazmaya geciktım ama şunları bılmen gerek,Αυτο δεν εινε τραγούδι εινε ύμνος προς τον ALLAH και zikir..zikir ne demek biliyorsun herhalde. ve medet denilgiği zaman o kişi den manevı yardım istemek demek .o kişi kım olduğunu güzel araştır .O büğük bır ALLAH dostudur .GAVSUL AZAM ABDULKADİR GEYLANİ HAZRETLERİ

  • Medet sadece ALLAH’ tan istenir abi.

   Abdul-Kadir Geylani: “Allah’tan başka herşey puttur” ve “Senin en basit halin, Rabbin Azze ve Celle’yi hatırlayarak anman, O’ndan başka birinden değil de ; sadece O’ndan istemen hasebiyle O’nu birlemen (Muvahhid), ihtiyacını O’ndan başkasına bırakmamandır” dedi [kaynak: Fütûhu'l Gayb].

   Fatiha Sûresi 5 (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

   Bakara Sûresi 45 Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin.(7) Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.

   Bakara Sûresi 107 Bilmez misin ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ındır. Sizin için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.

   Bakara Sûresi 123 Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatin (aracılığın) yarar sağlamayacağı ve hiç kimsenin hiçbir taraftan yardım göremeyeceği günden sakının.

   Bakara Sûresi 153 Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir.

   Bakara Sûresi 214 Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü’minler, “Allah’ın yardımı ne zaman?” diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır.

   Bakara Sûresi 250 (Tâlût’un askerleri) Câlût ve askerleriyle karşı karşıya gelince şöyle dediler: “Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et.”

   Bakara Sûresi 286 Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.”

   Âl-i İmran Sûresi 13 Şüphesiz, karşı karşıya gelen iki toplulukta sizin için bir ibret vardır: Bir topluluk Allah yolunda çarpışıyordu. Öteki ise kâfirdi. (Onları) göz bakışıyla kendilerinin iki katı görüyorlardı. Allah da dilediğini yardımıyla destekliyordu. Basireti olanlar için bunda elbette ibret vardır.

   Âl-i İmran Sûresi 122 Hani sizden iki takım (paniğe kapılarak) çözülmeye yüz tutmuştu. Hâlbuki Allah onların yardımcısı idi. Mü’minler, yalnız Allah’a tevekkül etsinler.

   Âl-i İmran Sûresi 123 Andolsun, siz son derece güçsüz iken Allah size Bedir’de yardım etmişti. O hâlde Allah’a karşı gelmekten sakının ki şükretmiş
   olasınız.

   Âl-i İmran Sûresi 124 Hani sen mü’minlere, “Rabbinizin, indirilmiş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?” diyordun.

   Âl-i İmran Sûresi 125 Evet, sabrettiğiniz ve Allah’a karşı gelmekten sakındığınız takdirde; onlar ansızın üzerinize gelseler bile Rabbiniz nişanlı beş bin melekle size yardım eder.

   Âl-i İmran Sûresi 126 Allah, bunu size sırf bir müjde olsun ve kalpleriniz bununla yatışsın diye yaptı. yardım ve zafer ancak mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi Allah katındadır.

   Âl-i İmran Sûresi 147 Onların sözleri ancak, “Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı sağlam tut. Kâfir topluma karşı bize yardım et” demekten ibaretti.

   Âl-i İmran Sûresi 150 Hayır! Yalnız Allah yardımcınızdır. O, yardımcıların en hayırlısıdır.

   Âl-i İmran Sûresi 160 Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, ondan sonra size kim yardım edebilir? Mü’minler, ancak Allah’a tevekkül etsinler.

   Nisâ Sûresi 45 Allah, sizin düşmanlarınızı çok daha iyi bilir. Allah, dost olarak yeter. Allah, yardımcı olarak da yeter.

   En’âm Sûresi 40 (Ey Muhammed!) De ki: “Söyleyin bakalım. Acaba size Allah’ın azabı gelse veya size kıyamet saati gelip çatsa (böyle bir durumda) siz Allah’tan başkasını mı çağırırsınız? Eğer doğru sözlü iseniz söyleyin.

   A’râf Sûresi 128 Mûsâ, kavmine, “Allah’tan yardım isteyin ve sabredin. Şüphesiz yeryüzü Allah’ındır. Ona, kullarından dilediğini mirasçı kılar. Sonuç Allah’a karşı gelmekten sakınanlarındır” dedi.

   A’râf Sûresi
   192 Hâlbuki onlar (edindikleri ilâhlar) ne onlara yardım edebilirler, ne de kendilerine yardım edebilirler.

   A’râf Sûresi 197 Allah’tan başka taptıklarınızın ise size yardım etmeğe güçleri yetmez. Onlar kendilerine de yardım edemezler.

   Enfal Sûresi 9 Hani Rabbinizden yardım istiyor, yalvarıyordunuz. O da, “Ben size ard arda bin melekle yardım ediyorum” diye cevap vermişti.

   Enfal Sûresi 10 Allah bunu, sadece bir müjde olsun ve onunla kalpleriniz yatışsın diye yapmıştı.Yardım ancak Allah katındandır. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

   Enfal Sûresi 26 O vakti hatırlayın ki siz yeryüzünde güçsüz ve zayıf idiniz. İnsanların sizi kapıp götürmesinden korkuyordunuz.Derken Allah sizi barındırdı, yardımıyla destekledi ve sizi temiz şeylerden rızıklandırdı ki şükredesiniz

   Enfal Sûresi 40 Eğer yüz çevirirlerse bilin ki Allah sizin dostunuzdur. O, ne güzel dosttur; O, ne güzel yardımcıdır!

   Enfal Sûresi 48 Hani şeytan onlara yaptıklarını süslemiş ve, “Bu gün artık insanlardan size galip gelecek (kimse) yok, mutlaka ben de size yardımcıyım.” demişti. Fakat iki taraf (savaş alanında) yüz yüze gelince (şeytan), gerisingeriye dönüp, “Ben sizden uzağım. Çünkü ben sizin görmediğiniz şeyler (melekler)(12) görüyorum. Ben Allah’tan korkarım. Allah, cezası çetin olandır” demişti.

   Tövbe Sûresi 51 De ki: “Bizim başımıza ancak, Allah’ın bizim için yazdığı şeyler gelir. O, bizim yardımcımızdır. Öyleyse mü’minler, yalnız Allah’a güvensinler.”

   Tövbe Sûresi 116 Şüphesiz göklerin ve yerin hükümranlığı yalnız Allah’ındır. O, diriltir ve öldürür. Sizin için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.

   Yûnus Sûresi 38 Yoksa onu (Muhammed kendisi) uydurdu mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi siz de onun benzeri bir sûre getirin ve Allah’tan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın.

   Yusuf Sûresi 18 Bir de üzerine, sahte bir kan bulaştırılmış gömleğini getirdiler. Yakub dedi ki: “Hayır! Nefisleriniz sizi aldatıp böyle bir işe sürükledi. Artık bana düşen, güzel bir sabırdır. Anlattıklarınıza karşı yardımı istenilecek de ancak Allah’tır.”

   Ra’d Sûresi 11 İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah’ın emriyle onu korurlar.(4) Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Allah, bir kavme kötülük diledi mi, artık o geri çevrilemez. Onlar için Allah’tan başka hiçbir yardımcı da yoktur.

   İbrâhim Sûresi 15 Peygamberler, Allah’tan yardım istediler ve her inatçı zorba hüsrana uğradı.

   İsrâ Sûresi 75 İşte o zaman sana, hayatın da, ölümün de katmerli acılarını tattırırdık. Sonra bize karşı kendine hiçbir yardımcı
   bulamazdın.

   Enbiyâ Sûresi 112 (Peygamber), “Ey Rabbim! Hak ile hüküm ver. Bizim Rabbimiz, sizin nitelemelerinize karşı yardımı istenecek olan Rahmân’dır” dedi.

   Hacc Sûresi 78 Allah uğrunda hakkıyla cihad edin. O, sizi seçti ve dinde üzerinize hiçbir güçlük yüklemedi. Babanız İbrahim’in dinine uyun. Allah, sizi hem daha önce, hem de bu Kur’an’da müslüman diye isimlendirdi ki, Peygamber size şahit (ve örnek) olsun, siz de insanlara şahit (ve örnek) olasınız.(10) Artık namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve Allah’a sarılın. O, sizin sahibinizdir. O, ne güzel sahip, ne güzel yardımcıdır!

   Mü’minûn Sûresi 26 (Nûh), “Rabbim! Beni yalanlamalarına karşı bana yardım et!” dedi.

   Mü’minûn Sûresi 39 O peygamber, “Ey Rabbim! Yalanlamalarına karşı bana yardım et!” dedi.

   Furkân Sûresi 31 Biz, işte böyle, her peygamber için suçlulardan bir düşman yarattık. Yol gösterici ve yardım edici olarak Rabbin yeter.

   Ankebût Sûresi 22 Siz, yerde de gökte de (Allah’ı) âciz bırakacak değilsiniz. Sizin Allah’tan başka ne bir dostunuz, ne de bir yardımcınız vardır.

   Yâsîn Sûresi 74 Belki kendilerine yardım edilir diye Allah’ı bırakıp da ilâhlar edindiler.

   Şûrâ Sûresi 31 Yeryüzünde O’nu âciz bırakamazsınız. Sizin için Allah’tan başka hiçbir dost ve yardımcı yoktur.

   Ahkâf Sûresi 28 Allah’ı bırakıp O’na yakınlık sağlamaları için edindikleri ilâhlar kendilerine yardım etseydi ya!? Aksine onları yüzüstü bırakarak uzaklaşıp kayboldular. Bu, onların yalanı ve uydurmakta oldukları şeydir.

   Muhammed Sûresi 7 Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.

   Muhammed Sûresi 11 Bu, Allah’ın inananların yardımcısı olması, inkâr edenlerin ise, hiçbir yardımcısı bulunmamasından dolayıdır.

   Tahrîm Sûresi 2 Allah (gerektiğinde) yeminlerinizi bozmayı (ve kefaret ödemeyi) size meşru kılmıştır. Allah, sizin yardımcınızdır. O, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

  • Soru: Zamanınmızdaki tarikatlarda rabıta konusunda ben de hem fikirim ama geçmiş dönem evliyalar mesela SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ diyor ki zor durumda olduğunuzda yardım isteyin Allah’ın izniyle gelirim yardımınıza. Tevessül konusu hadislerde de geçiyo açıklayabilir misiniz bana konuyu

   Cevap: Abdulkadir Geylani, Müslümandır; fıkıhta Hanbeli mezhebine tabidir. Fakat tasavvufçular onun adına kitaplar basıp, onun ağzından böyle şirk dolu sözler eklemişlerdir bu kitaplara.

   İnsanlara “ibadet” nedir diye sorduğumuzda “namaz, oruç, hac, zekat” gibi amelleri sayarlar. Oysa bunların dışında ibadet olan daha birçok amel vardır. Bunlardan biri de “yardımına çağırmak”tır.

   Allah-u teala şöyle buyuruyor:

   “Yalnızca sana kulluk eder ve yalnızca senden yardım dileriz.” (Fatiha: 4)

   “Yalnızca sana kulluk ederiz” demek; bütün şirklerden uzak durarak, kendimizi şirkten tamamen arındırarak sana ibadet ederiz, demektir.

   “Senden yardım dileriz” demek; her konuda yalnız senden yardım isteriz, demektir. Çünkü gerçek kuvvet sahibi yalnız Allah’tır.

   “O’ndan başka çağırdıklarınız, bir çekirdek lifine bile sahip değildirler. Eğer onları çağırırsanız, sizin çağırınızı işitmezler; işitseler bile, size cevap vermezler. Kıyamet günü sizin ortak koşmanızı inkar ederler. Her şeyden haberdar olan Allah gibi hiç kimse sana haber veremez.” (Fatır: 13-14)

   “Ey Muhammed! De ki: “Allah’tan başka ilah sandığınız şeyleri çağırın. Onlar ne sizi uğradığınız zarardan kurtarabilirler ne de onu sizden uzaklaştırabilirler. Onların taptıkları da Rablerine daha yakın olmak için bir yol arar. Her biri Allah’a daha çok yaklaşmak için çalışır. O’nun rahmetini umarlar, azabından korkarlar. Elbette Rabbinin azabı korkulan azabdır.” (İsra: 56-57)

   “(Ey Muhammed!) De ki: “Allah’ı bırakıp da, ne göklerde ve ne de yerde zerre kadar bir şeye sahip olmadıkları, bunlardan hiçbir ortaklıkları bulunmadığı ve onlardan hiçbiri Allah’ın yardımcısı olmadığı halde, ilah diye ileri sürdeklerinizi haydi çağırın! O’nun katında kendisinin izin verdiğinden başkasının şefaati fayda vermez. Hatta onların kalblerinden korku giderilince (birbirlerine): “Rabbiniz ne dedi?” derler. Derler ki: “Hakkı.” (buyurdu). O Aliy’dir, Kebir’dir.” (Sebe: 22-23)

   Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor:

   “Yardım istediğin zaman yalnızca Allah’tan yardım iste.” (Müslim)

   Hadisi şerifte yardımın sadece Allah’tan istenebileceği ve her şeyde O’na güvenilmesi gerektiği bildiriliyor.

   Bir kişi yalnız Allah’ın yapabileceği bir şey için Allah’tan başkasından yardım isterse büyük şirk işlemiştir.

   *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

   Enes b. Malik (r.a) şöyle demiştir:

   «Halk kıtlığa düştüklerinde, Ömer b. Hattab (r.a) Rasulullah (s.a.s)’in amcası Abbas b. Abdilmuttalib (r.a)’ye, yağmur yağması için Allah’a dua etmesini söyler ve:

   «Allah’ım! Bizler nebimiz hayatta iken ona dua ettirerek senden niyazda bulunurduk da bize yağmurlar ihsan ederdin. Şimdi de nebimizin amcasının duasıyla senden niyaz ediyoruz. Bize yine yağmur ihsan et» diye dua ederdi. Bu duayı edince yağmur yağardı.» (Buhari)

   Tevhid inancı, her çeşidiyle ibadetlerin yalnız Allah’a yapılmasını emreder. Her kim, küçük ya da büyük olsun ibadet hükmüne giren herhangi bir ameli Allah’tan başkasına yaparsa, tevhidi bozucu harekette bulunmuş, şirk koşarak müşrik sıfatını kazanmış olur. Burada şunu da belirtmemiz gerekiyor: Herhangi bir amelin Allah’tan başkasına yapıldığında şirk hükmüne girebilmesi, bu amelin Kur’an veya sünnette ibadet olarak vasıflandınlması şartına bağlıdır. Örneğin; dua etmek, yardıma çağırmak, kanunlarına teslim olmak, hakimiyetini kabul etmek, kurban kesmek, adak adamak gibi fiiller, Kur’an ve sünnette ibadet olarak vasıflandmldığı için bunlardan birisini Allah’tan başkasına yapan kimse müşrik olur. Allah (c.c) Muhammed (s.a.s)’i risalede görevlendirdiği anda, bu gerçeği kendisine vahyetmeye başlamış, La ilahe illAllah düsturunu dinin giriş kapısı göstererek, buna teslim olan kullarını her türlü şirkten temizlemiş, «yalnız Allah’a ibadet» şuurunu kalblerine yerleştirmişti. Ömer (r.a)’nun yukarıdaki yağmurun yağmaması gibi sıkıntılı bir anda, daha önceden vefat etmiş olan Rasulullah’ı yardıma çağırmayıp onu tevessül (vesile edinmek) edinmemesi ve bunun yerine yanlarında sağ olarak bulunan Abbas (r.a)’den, dua etmesini istemesi de La ilahe illAllah şuurunun kalbine yerleşmesindendi. Ömer (r.a), vefat etmiş olan Rasulullah (s.a.s)’i yardıma çağırması halinde, bunun kişiye fayda veya zarar vermeyecek halde olan bir ölüyü yardıma çağırmak, böylelikle de Allah’a şirk koşmak manasına geleceğini çok iyi biliyordu. Bu sebeple Abbas (r.a)’ya dua talebinde bulunmuştu.

 20. Es Selamun Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu değerli kardeşim Ali.Şunları da bilmek senin için iyi olur.

  Peygamber Efendimiz buyurmuşlardır ki “Şeriat kavlim, tarikat halim, hakikat Re’sülmâlimdir”. Yani Allah’la ahdim üzere şeriate uyarım fakat şu andaki halim Allah’a giden yol üzerinde istikrar üzere oluşumdur. Varacağım nokta ise Hakikat’tir çünkü bu bana ezelden nasip olmuştur.

  Şeriatte kısas vardır. Tarikat fiilin Hak olduğunu bilir ama vasıtayla da ilgilenir. Hakikat vasıtadan geçmiş, Allah’ı ile meşguldür. Mârifet ise halkta Hakkı görmek derecesine ermek demektir. Tarikatın icabı sükûttur, fiilin Hakk’tan olduğunu bilen nasıl konuşur.

  Şeriatte helâl olan tarikatte haram, tarikatte helâl olan hakikatte haramdır. Meselâ kısas şeriatte helâldir, tarikatte haramdır.
  Hz. Ali der ki “Sen bana haramdan geç dedin ben ise helâlinden de geçtim”.

  Tarikatın ilk basamağı şeriattır. İlâhî hükümlerin kul tarafından îfâsını emredici kanun demektir. Hakikat ise tarikatın üst seviyesidir. Demek ki tarikat şeriatten hakikate varan yoldur. Hakikatle kuvvetlenmeyen şeriat ve şeriate bağlı olmayan hakikat makbul değildir. Tarikat; şeriatın meyvesi, hakikatin ağacıdır.

  Tarikatte kutup makamına gelen kişi şeriat, tarikat, mârifet derecelerini geçmiş, seçilmiş, beğenilmiş ve sâfiyet kazanmış olursa (bu 7 makam, 4+3, Fâtiha’nın 7 âyetine, insanın cemâlinde olan 7 işarete, ayrıca ateş, hava, su ve toprak ile akıl, ruh ve nefse işarettir) o vakit devrin sahibi olur. Onun için Peygamber Efendimiz “beni gören Allah’ı görür, kim ki Allah’ın velisine ihanet ederse Allah’a ihanet eder” buyurmuştur.

  Şeriat, tarikat, hakikat, mârifet sadece insanın geçirdiği evreler değildir. Dünya ve tabiat yani madde de bu devreleri geçirir.

  Şeriat deri, tarikat et, hakikat kemik, mârifet iliktir.

  Şeriat ilaç, tarikat ilacı yutmak, hakikat ise hastalığın geçmesidir.

  Şeriat meşale, tarikat yol, hakikat varılacak yerdir.

  Şeriat ilimdir, tarikat ameldir, hakikat o amelin semeresidir.

  Şeriat gemi, tarikat deniz, hakikat oradaki incilerdir.

  1.şeriyat- zahiri islam
  2.tarikat – manevi islam
  3.Hakikat -.hakikate ermiş olmak
  4.Marifet.- marıfetlere ermiş olmak

  • Kim ki Şeyh kalpten geçeni bilir derse veya inanırsa kafir olur..
   “De ki: {Göktekiler ve yerdekiler gaybı bilemezler, ancak Allah bilir. Onlar öldükten sonra ne zaman diriltileceklerinin de farkında değildirler}” ﴾Neml 65﴿.

   TARİKAT NEDİR ?
   Tarikat aracılık hizmetlerine denir. Allah cc ile kul arasında ki aracılık hizmetlerini yapan şirk-etin adıdır!. Bu aracılık hizmetleri her devirde bazı farklılıklar arzetmiştir. Peygamber a.s zamanında aracılık hizmetlerini putlar ve putcular yapıyordu. Günümüzde ise bu hizmetleri tarikatlar ve şeyhler yapıyor. İslam’da bu aracalılık hizmetlerine ŞİRK denir. Bu hizmeti alanlara verenlere ise müşrik denir.

   Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de biz biliriz. Çünkü biz ona şah damarından daha yakınız. ﴾Kaf 16﴿

   Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler. ﴾Bakara 186﴿

 21. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΕΜΑΣ Η ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥ ΑΓΙΟΥΣ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ!

  • Καταλαβαίνω ότι αγαπάς την Πίστη σου και γι’ αυτό την υπερασπίζεσαι. Ως ένα σημείο, αυτό σε τιμάει. Ως ένα άλλο σημείο, καταλαβαίνω ότι έχεις διαπωτιστεί με όλο αυτό το αντι-ισλαμικό και αντιτουρκικό μένος από το ελληνικό σχολείο και από τα media.

   Καταλαβαίνω επίσης ότι δεν κατάλαβες τίποτα από το κείμενο που έγραψα και από το πώς και το γιατί ασπάστηκα το Ισλάμ.

   Δεν έχω τίποτα εναντίον αυτών που δολοφονήθηκαν ή σκοτώθηκαν για την Πίστη τους ΠΡΙΝ την εμφάνιση του προφήτη Μουχάμμεντ (η ευλογία και η ειρήνη του Θεού σ’ αυτόν). ΌΜΩΣ, όμως το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία. Το Ισλάμ εμπεριέχει τη θρησκεία. Το Ισλάμ είναι ένα κοινωνικό, οικονομικό, κρατικό, πολιτικό, μορφωτικό και θρησκευτικό σύστημα. Το Ισλάμ, είναι ένας τρόπος ζωής.Στο Ισλάμ δεν υπάρχει διαχωρισμός κράτους, θρησκείας, οικονομίας, κοινωνίας, εκπαίδευσης, πολέμου, ειρήνης κ.α. Ως εκ τούτου η αποστασία αντιμετωπίζεται κάπως σαν “εθνική” προδοσία, ιδιαίτερα σε άτομα τα οποία δημοσίως προσβάλλουν και κατηγορούν τον Θεό, τον Προφήτη Του κ.α.

   Από ‘κει και πέρα στο Κοράνι ο Ύψιστος προειδοποιεί:

   “..Ω άπιστοι!… Εσείς έχετε τη δική σας θρησκεία και εγώ τη δικιά μου” (Κοράνι, 109:1-6).

   • Το ισλαμ…τι θεος ειναι αυτος που λεει οτι θα τιμωρηθουμε αν δεν κανουμε νηστεια,αν δεν παμε στο τζαμι για προσευχη,αν φαω χοιρινο κολαστικα,αν η γυναικα δεν φοραει μαντηλα θα κρεμαιτε σπο της μπουκλες της στην κολασι και αλλα τετοια!!!!!!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!!ΤΙ ΝΑ ΤΙΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ!!!!!ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ!!!!Ο ΘΕΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΡΘΟΥΣ ΜΑΣ!!!!ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ!!!!ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΗΠΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΓΗΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΗΣΗ!!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΘΗΝΕ!!!!!!!!Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΛΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΥΤΟΘΥΣΙΕΣ!!!!ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΗ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΔΥΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΙ ΧΟΙΡΙΝΟ Η ΔΕΝ ΦΩΡΑΗ ΜΑΝΤΗΛΑ!!!!!!!!ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!!

    • Εμείς είμαστε υποταγμένοι στον Κύριο μας, στον Έναν και Μοναδικό. “Διέταξε μας ό,τι θέλεις Εσύ Κύριε μας” λέμε. Από ‘κει και πέρα, ποιός είπε ότι π.χ. μπορούμε να νηστεύουμε αλλά να συκοφαντούμε και να κουτσομπολεύουμε την ίδια στιγμή; Ποιός είπε ότι δεν πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας; Πού το είδες αυτό; Να ρωτήσω και κάτι ακόμα; Ο Χριστιανισμός δεν έχει κάποιους κανόνες;

     • Το ισλαμ….εχει πανω απο 150 σελιδες αναφορας για ολους ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΣΤΟΥΣ!!!!!!!!μιλαει για ΦΩΤΙΕΣ….ΘΑΝΑΤΟ….ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ….ΚΟΛΑΣΙ…..ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΙΣΤΗ ΚΑΘΟΔΙΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ….ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΣΕ ΜΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ….ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΗΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ….ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΙΣΤΩΝ…..ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΑ……..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;;;;;ΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ;;;;;ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΖΕΤΕ!!!!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ;;;ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΛΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!!!ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΞΕΣΤΡΑΤΙΣΕ ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΜΩΡΗ!!!ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΕΜΕΙΣ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΑΠΟΓΩΝΗ ΤΩΝ ΕΛ….ΟΙ ΕΛ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛ…..ΟΙ ΕΛ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘ!!!!ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΕΙΣ ΕΞΤΡΑΤΙΕΣ ΜΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΩΣ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΑ ΡΥΠΑΡΑ ΓΕΝΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!!!!ΑΛΛΑ ΤΑ ΡΥΠΑΡΑ ΓΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΩΝΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ…ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ….ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,ΤΕΧΝΕΣ,ΙΑΤΡΙΚΟΙ,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ!!!ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ…ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ…Η ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΒΡΙΣΚΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ….

       • ΓΙΑ ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ “ΕΣΠΛΑΧΝΟΥ” ΑΛΛΑΧ!!!!ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ;;;ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΦΑΖΟΥΝ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ!!!ΕΠΙΔΗ ΤΑΧΑ ΑΜΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΠΙΛΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΝΕΣ!!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΩΣΤΟΥ ΣΦΑΓΗ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΔΕΧΑΙΤΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ!!!!ΟΙ ΕΛ ΔΟΙΗΚΟΥΣΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΦΑΖΑΝ!!!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΩΓΟΝΗ ΤΩΝ ΕΛ!!!Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ!!!ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΡΕΤΗ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!!ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΦΩΣ!!!ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΝΕΞΗΘΡΕΙΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΗΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ!!!ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΙ:ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΙ!!!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΙ!!!ΕΝ ΑΝΤΙ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛ!!ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΔΩΣΕ ΤΖΙΧΑΝΤ!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!ΤΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΣΦΑΞΩ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ;;;;ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΣΤΟΣ!!!!ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΚΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΕΣΤΕΡΕΣ!!!ΟΙ ΕΛ ΔΩΣΑΝΕ ΦΩΤΑ!!!!!!

        • Στο Ισλάμ απαγορεύεται ο εξισλαμισμός με τη βία. Από ‘κει και πέρα εγώ δεν είμαι υπεύθυνος για το τι γίνεται στη Συρία και στο Ιράκ. Γκεγκε; Όσο και να προσπαθείς, δεν πρόκειται να με κάνεις να αισθανθώ ενοχές.

         Μεγάλος Μουφτής: Θα καούν στην κόλαση όσοι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου

         https://alialyunani.wordpress.com/2014/08/17/%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%86%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%8c%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%8c/

         • Στο ισλαμ λεε ο μεγαλος μουφτης απαγορευεται να σκωτοσης μουσουλμανουςαλιως θα καιγωνται για παντα στην κολασι!!!!!μουσουλμανου λεει και οχι αλοθρεισκους!!!!εκει το επιτρεπουν γιατι θα τρωνε πιλαφι και μελι!!!!το αλλο το ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΟΙΧΙΑ ΚΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ!!!!!ΔΙΘΕΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΘΗΚΟΣ!!!!ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΙ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΗ Ο ΑΛΛΟΣ!!!!Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ!!!!ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ;;;;ΕΔΩ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΠΟΥ “ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ”ΔΕΝ ΣΚΩΤΟΝΗ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ!!!ΕΜΕΙΣ “ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ”ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΚΩΤΟΝΟΥΜΕ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΘΗΚΟΣ ΤΑΧΑ!!!Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΘΗΚΟΣ!!!ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΗ Ο ΑΛΛΟΣ!!!!ΣΤΟ ΚΑΤΟ ΚΑΤΩ ΑΝ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΝΑ ΛΕΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΕΙΣΚΙΑ ΤΙΣ “ΕΙΡΗΝΗΣ” ΚΑΙ ΛΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΕΣΑΣ!!!!ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ!!!!ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ!!!!Η ΕΙΡΗΝΗ ΞΕΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ!!!ΕΙΜΑΙ ΕΙΡΗΝΗΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΧΩ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΝΩ!!!

          • Απαντησε μου σε κατι που θα σου πω!!!!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΕΙΣΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΕ ΜΟΙΧΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΘΑ ΠΙΓΕΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΩΤΟΣΟΥΝ!!!!!ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΖΕ ΝΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ ΕΠΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΜΑΜ!!!!ΠΕΣ ΕΝΑ ΝΑΙ Η ΕΝΑ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟ ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥ ΟΥ!!!!

          • Στο Ισλάμ υπεύθυνος για να καταδικάσει κάποιον είναι το δικαστήριο και όχι ο κάθε μουσουλμάνος αυτόκλητα.

           Εγώ θα προσευχόμουν για το παιδί μου και θα το συμβούλευα. Αλλά ακόμα και αν ήξερα ότι το παιδί μου μοιχεύει, ακόμα και τότε δεν θα μπορούσα να το καταδικάσω, διότι δεν θα είχα αποδείξεις. Αν δεν υπάρχουν μάρτυρες ή άλλες αποδείξεις, κανένας δεν μπορεί να καταδικαστεί.

          • ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ!!!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΗ!!!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!ΕΠΕΙΔΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΡΑ ΕΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ Ο ΑΛΛΟΣ!!!!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΑΞΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!ΘΑ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑ!!!!ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ!!!ΑΣΕ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΗ ΑΥΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!!!Η ΕΛ-ΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑ ΕΡΘΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ!!!!ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΟΝΑ Η ΑΣΕΒΗΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΙ ΤΖΑΜΙ ΔΕΙΘΕΝ ΓΙΑΤΙ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΕΙΔΩΛΑ!!!!ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΕΙΚΝΩ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ!!!!ΠΟΥ ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΗ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΩ ΚΑΘΕ ΦΥΛΙΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ!!!!ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΟΝΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:ΑΦΗΣΤΕΤΑ ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΑΥΤΑ!!!!Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!ΚΑΙ ΝΑΣΕ ΣΗΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΑΧΙΑ ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ!!!!!ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΣΚΟΙΣΟΥΝ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ!!!!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΗ!!!!!ΘΥΜΑΣΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΜΕΧΡΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΑΘΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!!!

          • ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!!!!!ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!!ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΥΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ!!!!ΑΛΛΑ ΑΚΩΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ!!!!ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!!ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩ ΝΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΝΥΜΟΝΕΥΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ!!!!http://www.youtube.com/watch?v=oOZkquIGZ6E&feature=youtube_gdata_player

      • Ναι, όσοι δεν αποδέχονται τη σωστή θρησκεία, είναι άπιστοι. Από ‘κει και πέρα, ένα από τα ονόματα του Θεού στο Ισλάμ είναι “Ατ-Ταουβάμπ” (Αυτός που δέχεται τη μετάνοια). Είναι στο χέρι του καθενός λοιπόν το να μετανοήσει.

       Πώς πρέπει να μιλάς;

       https://alialyunani.wordpress.com/2013/05/01/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CF%82/

       • ΣΩΣΤΗ ΘΡΕΙΣΚΙΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ!!!ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΗ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΛΙΤΙΣΜΟ!!!ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΗ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΙΛΙΤΙΣΜΟ!!!ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑ ΠΩ ΣΩΣΤΗ ΘΡΕΙΣΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ!!ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΩΝΤΑΙ!!!!!ΚΑΙ ΞΕΣ ΚΑΤΙ ΑΜΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ!!!ΟΙ ΑΡΧΗΓΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΞΗΜΠΝΗΣΗ!!!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΧΤΗΠΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΗΣ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ ΔΙΘΕΝ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑΡΤΙΣΕ!!!!ΚΑΙ ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΖΑΜΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!!!ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ!!!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΗΣ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΑΜΙ!!!!ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!!!!ΟΙ ΕΛ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗ!!!!!

        • Ναι. Στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας απαγορεύεται να γίνει αλλόθρησκος ναός, όπως π.χ. δεν θα μπορούσε να γίνει στο Άγιο Όρος. Άσε τις υποκρισίες…

         Όσο για τη μοιχεία, τιμωρείται με θανατική ποινή είτε για τον άντρα είτε για τη γυναίκα αν είναι παντρεμένος/η και έτσι είναι γιατί έτσι λέει το Ισλάμ. Τα υπόλοιπα που μου λες, είναι για ‘μένα άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

         • ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΝΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΗ ΤΟΝ ΑΛΛΟ!!!ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!ΣΚΕΨΙΥ ΛΙΓΟ!!!ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ!!!ΕΚΑΝΕ ΜΙΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ!!!!ΤΙ ΝΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΗ Ο ΑΛΛΟΣ!!!!ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΕΙΝΣΙ ΕΤΣΙ!!!ΟΙ ΕΛ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ!!!!ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ!!!!ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΦΑΖΟΥΝ!!!!ΔΕΙΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ!!!ΣΙΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ;;;ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΣΦΑΞΤΕ!!!!!ΕΓΩ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΔΙΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ!!!!Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!!!!ΕΛ!!!!

 22. Δεν μου αρεσει ουτε να προσβαλω ουτε να με προσβαλουν ειμαι χριστιανη ορθοδοξη πιστευω στον θεο μου γιατι αλλιως δεν εχει νοημα να βαπτιζομαι πιστευω οτι καμια θρισκεια δεν πρεπει να επιβαλεται σε κανεναν ανθρωπο απο τη στιγμη που εχει συνηδισh και λογο γιατι δεν πιστευω να ειπαρχει θεοτητα που να επιβαλει να γινουν ολοι χριστιανοι η ολοι βουδιστες η οτι αλλο γιατι αμα δεν πιστευεισ με την καρδια σου σε οτι πιστευεις και απλα το ασπαζεσαι δεν ειναι αληθεια απλα παραπλανουμε τους εαυτους μας.. Διαβασα οτι ο Αλλαχ λεει πως δεν πρεπει να ασπαζομαστε τη θρησκεια παρα τη θελιση μας γιατι ειναι ψευτικη πιστη το ιδιο εχει πει και ο Χριστος αρα και απο τις δυο οψεις εμεις ειμαστε υπευθινοι για τις προτιμησεις και τις πραξεις μας.. θελω να ρωτησω γιατι δεν ειμαι παντογνωστης θα μπορουσε να μιλαμε για τον ιδιο Θεο με διαφορετικη ονομασια? ειδα αρκετα κοινα παντως μουσουλμανισμου και χριστιανισμου και πως γινεται τωρα στη στιγμη που ζουμε να γινεται πολεμος αλλαξοθρησκεια`ενω στις περισσοτερες θρησκειες το ασπαστεις ενα θρησκευμα πρεπει να γινεται μονο με βουλιση γιατι σκοτωνονται τοσος κοσμος με αυτη τη δικαιολογια γιατι τα αλλαζουν μονοι τους αρα οι ιδιοι που επιβαλουν την αλλαξοθρησκεια ειναι αμαρτωλοι θα ηθελα να μου τεκμηριωσετε την αποψη σας σχετικα με αυτα τα γεγονοτα

 23. και θα ηθελα να πω ακομα πως ο χριστιανισμος ειπηρξε πριν απο τον ισλαμισμο και ο ιδιος ο Μωαμεθ ειχε μιλησει για τον Χριστο την υπαρξη και τα θαυματα του και το κορανι εχει μεσα παρα παρα πολα απο την παλαια διαθηκη οπως εχει και απο τον βουδισμο ψαχνωντας βρηκα πολλες ομοιοτητες και για να μην παρεξηγηθω δεν ειμαι συκοφαντικη η προλυπτηκη για καμια θρησκεια μου αρεσει να τεκμιριωνονται οι αποψεις και χαρη στην ελευθερη βουληση να εκφρασω προβληματισμους και πιστευω

 24. Ο Mohammed pantreutike 9xroni
  O Mohammed skotwne anthropous pou den ithelan na Ton akolouthisoun
  O Mohamed anagase Ton psychogio tou na xorisei tin gynaika tou gia na tin pantreuti o idios
  O Mohamed legetai profitis, alla poia profitia ekane, poio thauma? Kanena.
  O Mohamed pantreuotan tis gynaikes, eno tin proigoumeni mera eixe skotosei tous antres, paterades kai aderfous tous.

  Opoios thelei na ton akolouthisei anti tou Xristou: ORISTE PARTE TON! STO KALO!

  • Είσαι αμαθής και ανιστόρητος.
   – Εκείνη την εποχή ήταν φυσιολογικό να παντρεύονται μικρά κορίτσια με μεγαλύτερους άντρες. Σε κάποιες κουλτούρες είναι φυσιολογικό έως τις ημέρες μας. Από την άλλη αυτός ο γάμος είχε μία ειδική αποστολή. Έχω γράψει ειδικό άρθρο σε αυτό το ιστολόγιο, ως απάντηση στις γνωστές λασπολογίες των Χριστιανών.
   (δες εδώ http://alialyunani.wordpress.com/2009/03/01/%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b7-%ce%ac%ce%b9%cf%83%ce%b1-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%bf%ce%bf/)

   – Ο Προφήτης δεν σκότωσε ΚΑΝΕΝΑΝ που δεν ήθελε να τον ακολουθήσει παρά μόνο ανθρώπους που είχαν σκοτώσει ή είχαν προσβάλλει τους μουσουλμάνους και κυρίως πολέμησε τους παγανιστές που είχαν συνθήκες ειρήνης με τους μουσουλμάνους και παραβίασαν τις συνθήκες αυτές.
   (δες εδώ http://alialyunani.wordpress.com/2009/04/21/%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%87%ce%b8%cf%81%ce%bf%ce%af-%cf%84%ce%bf%cf%85/)

   – Η Ζέιναμπ ήταν μακρινή συγγενής του Προφήτη και μάλιστα την είχε παντρέψει ο ίδιος ο Προφήτης με τον ψυχογιό του τον Ζέιντ αλλά ο Ζέιντ τη χώρισε.

   – Ο Προφήτης προφήτεψε για πολλά πράγματα που συνέβησαν στις μέρες μας και έκανε πολλά θαύματα. Έχω γράψει σχετικό άρθρο σ’ αυτό το ιστολόγιο.
   (δες εδώ http://alialyunani.wordpress.com/2009/01/19/%ce%b8%ce%b1%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bc/)

   Είσαι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ, ΑΜΑΘΗΣ και ΆΣΧΕΤΟΣ.

  • Επίσης, ξέχασα να πω ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) όταν ύστερα από 8 χρόνια εξορίας οι μουσουλμάνοι κατέκτησαν τη Μέκκα, παρόλο που πέρασε τόσα και που κινδύνευσε να σκοτωθεί, παρόλο που τον κυνήγησαν, παρόλο που τραυματίστηκε, παρόλο που δεκάδες μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν, ο ίδιος συγχώρεσε τους διώκτες του.

   Ο Αλ-Κάσιμπ ιμπν Σάλιμ (ραχίμαχουλλάχ) είπε ότι ο Προφήτης μπροστά στην Κάαμπα απευθύνθηκε στον κόσμο και είπε: “Τί λέτε; Τί πιστεύετε;” και εκείνοι τρεις φορές του είπαν: “Λέμε ότι είσαι ο γιος ενός αδερφού” και ο προφήτης τους απάντησε μέσα από το Κοράνι λέγοντας: “Σας λέω και εγώ όπως ο Ιωσήφ (ο γιος του Ιακώβ) είπε στα αδέρφια του (όταν τους συνάντησε στην Αίγυπτο μετά από χρόνια): {Αυτή την ημέρα δεν υπάρχει κατηγορία επάνω σας. Ο ΑΛΛΑΧ θα σας συγχωρήσει. Και είναι ο πιο Ευσπλαχνικός απ’ όσους ευσπλαχνίζονται} (Κοράνι, 12:92)”.

   Ο Άμπου Γιούσουφ (ραχίμαχουλλάχ), αναφέροντας το γεγονός λίγο διαφορετικά, είπε ότι ο Προφήτης ρώτησε τον κόσμο: “Τί νομίζετε ότι θα κάνω μαζί σας;” και αυτοί απάντησαν: “Μόνο καλό! Είσαι ένας καλός αδερφός, ο γιος ενός καλού αδερφού!” και ο Προφήτης τους είπε: “Πηγαίνετε, είστε όλοι ελεύθεροι” (Sunan Al-Kubra Al-Bayhaqi, 17714 – sahih).

 25. Καταρχήν άσε τους χαρακτηρισμούς…και σου απαντάω

  – δηλαδή, εάν στην Ελλάδα οι σεξουαληκές σχέσεις με ανηλίκους ήταν νόμιμες, εσένα θα σου έβγαινε από την καρδιά να κοιμηθείς με 9χρονη; που μάλιστα εάν είσουν 52 όπως ο προφήτης σου…το κορίτσι να παίζει με τις κούκλες του και εσύ να την ακουμπάς πονηρά…γίνεται ο απεσταλμένος του θεού να έχει τέτοια χαρακτιριστικά;

  – και βέβαια ο Μοχάμεντ κυνηγούσε τους αλλοθρησκούς:
  SURE 2:191
  Εκεί λέει το Κοράνι…σκοτώστε τους άπιστους όπου τους συναντάτε.
  Αυτό δηλαδή είναι το θέλημα του Θεού, που υποτίθεται έφτιαξε όλους τους ανθρώπους;

  – και πάμε λοιπόν στις γκόμενες και στις γυναίκες του λεγόμενου προφήτη:

  https://m.facebook.com/notes/knowledge-is-power/in-islams-own-writings-muhammads-massacres-and-sex-slaves/523705024374034

  Και όσον αφορά την Ζεινεπ…αυτή είναι η πραγματική ιστορία των σεξουαλικών επιθυμώντας του λεγόμενου προφήτη και πως χρισιμοποιούσε το Κοράνι για να τις δικαιολογεί

  http://m.youtube.com/watch?v=qgKIq0BB2Zc

  Και ένα τελευταίο για αυτούς που ρωτάνε για το Ισλάμ. ?.Όλοι οι δρόμοι του οδηγούν στο τέλος εδώ

  http://m.youtube.com/watch?v=IhqjIMRb2oU

  Η μόρφωση είναι το πάν…να τι είπε ο βυζαντινός αυτοκράτορας Μανουήλ για τον λεγόμενα προφήτη

  Δείξε μου τι νέο έφερε ο Μωάμεθ και εκεί θα βρεις μόνον πράγματα διαβολικά και απάνθρωπα, όπως η διαταγή του να διαδοθεί η πίστη που κήρυττε με το σπαθί. Ο Θεός δεν ευχαριστείται με το αίμα – και το να μην πράττεις λογικά είναι αντίθετο με τη φύση του Θεού. Η πίστη γεννιέται από την ψυχή, όχι από το σώμα. Όποιος θα οδηγήσει κάποιον στην πίστη χρειάζεται την ικανότητα να μιλά καλά και να επιχειρηματολογεί κατάλληλα, χωρίς βία και απειλές. Για να πείσει κανείς μια λογική ψυχή, δεν χρειάζεται ισχυρό χέρι, όπλα οποιουδήποτε είδους, ή άλλους τρόπους για να απειλεί κάποιον με θάνατο. ”

  Πόσο δίκαιο είχε…

  • Λοιπόν, σου απάντησα για το τί έκανε ο Προφήτης με τους εχθρούς του και τους αλλόθρησκους. Σε παρέπεμψα μάλιστα σε αναλυτικό άρθρο (το οποίο προφανώς δεν διάβασες).

   Από ‘κει και πέρα δεν με ενδιαφέρει ΟΥΤΕ το τι είπε ο Μανουήλ ούτε το τι λένε τα διάφορα προπαγανδιστικά βιντεάκια, τα οποία μάλιστα δεν είναι βιντεάκια φτιαγμένα από μουσουλμάνους αλλά από άθλιους προπαγανδιστές. Σου εξήγησα για τη Ζέιναμπ. Ήταν μακρινή συγγενής του Προφήτη, ο ίδιος ο Προφήτης την είχε παντρέψει με τον παραγιό του -τον οποίο η ίδια η Ζέιναμπ δεν ήθελε- και αργότερα ο Ζέιντ χώρισε τη Ζέιναμπ.

   Από ‘κει και πέρα, έχω γράψει 2 άρθρα όπου εξηγώ όλα τα εδάφια του Κορανίου που αναφέρονται σε μάχες και παραθέτω τις αυθεντικές ερμηνείες του ίδιου του Προφήτη, των πρώτων μουσουλμάνων και των μεγάλων ουλεμά (λογίων) του Ισλάμ.

   Η αλήθεια για τις μάχες του Ισλάμ

   https://alialyunani.wordpress.com/2009/01/15/%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bc/

   Τα παράδοξα του Κορανίου;

   https://alialyunani.wordpress.com/2013/04/26/%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85/

  • Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) πολέμησε εναντίον αυτών που δεν σεβάστηκαν τις συνθήκες ειρήνης με τους μουσουλμάνους. Δεν πολέμησε όμως αυτούς που παρέμειναν πιστοί σ’ αυτές τις συμφωνίες.

   Ο Ιμπν Ταϊμίιγια (ραχίμαχουλλάχ) είπε: “Η βιογραφία του προφήτη δείχνει ότι δεν πολέμησε όποιον από τους άπιστους συνήψε συνθήκη ειρήνης μαζί του και τα βιβλία της βιογραφίας, της προφητικής παράδοσης, της ερμηνείας (του Κορανίου), της νομολογίας, και της ιστορίας είναι γεμάτα από στοιχεία και αυτό αποφαίνεται στη βιογραφία του (του προφήτη). Ο προφήτης λοιπόν δεν ξεκίνησε να πολεμάει με κανέναν και αν ο ΑΛΛΑΧ τον διέταζε να πολεμήσει τον κάθε άπιστο, τότε θα είχε προκαλέσει αυτός τον πόλεμο με αυτούς” (Qa’idah fi Qital Al-Kuffar).

   Ο Ιμπν αλ-Κάιγιμ αλ-Τζαουζίγια (ραχίμαχουλλάχ) είπε: “Ο προφήτης δεν εξανάγκασε ποτέ κανέναν να ασπαστεί τη θρησκεία, αλλά πολέμησε εναντίον αυτών που κήρυξαν πόλεμο εναντίον του και τον πολέμησαν. Όσο γι’ αυτούς που συνήψαν συνθήκη ειρήνης μαζί του ή κήρυξαν εκεχειρία, ποτέ δεν τους πολέμησε και ποτέ δεν τους ανάγκασε να εισέλθουν στο Ισλάμ, όπως διέταξε ο Ύψιστος: Δεν υπάρχει καταναγκασμός στη θρησκεία διότι η αλήθεια έχει διαχωριστεί φανερά από την πλάνη, [Κοράνι, 2:256]. Η άρνηση στο εδάφιο μεταφέρει την έννοια της απαγόρευσης, ξεκάθαρα, δεν μπορείς να επιβάλλεις τη θρησκεία σου πάνω σε κανέναν” (Hidayat Al-Hayara 237).

   Και κάτι ακόμα. Παρέθεσες το εδάφιο 2:191 αλλοιωμένο αλλά δεν παρέθεσες το αμέσως προηγούμενο εδάφιο όπου ο Ύψιστος λέει:

   “Και να πολεμάτε για χάρη του ΑΛΛΑΧ όσους σας πολεμούν, αλλά μην ξεπερνάτε τα όρια γιατί ο ΑΛΛΑΧ δεν αγαπά τους παραβάτες” (Κοράνι, 2:190).

   Δηλαδή; Ποιά είναι αυτά τα όρια;

   Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είχε προειδοποιήσει:

   “Προσέξτε! Όποιος είναι σκληρός και δύσκολος απέναντι σε κάποιον μη μουσουλμάνο, όποιος παραβιάζει τα δικαιώματα τους, τους φορτώνει με κάτι παραπάνω από αυτά που μπορούν να αντέξουν ή παίρνει κάτι από αυτούς ενάντια στη θέληση τους, θα σταθώ κατήγορος απέναντι σε αυτόν [τον μουσουλμάνο] την Ημέρα της Κρίσης” (Sunan Abu Dawud).

   Ο Χαλίφης Άμπου Μπακρ ας-Σιντντίκ (ραντιγιαλλάχου άνχου) έστειλε το παρακάτω γράμμα στους Χριστιανούς της Νατζράν:

   “Στο όνομα του ΑΛΛΑΧ, του Σπλαχνικού του Ελεήμονα. Αυτή είναι η γραπτή δήλωση του δούλου του Θεού Άμπου Μπακρ, του διαδόχου του Μουχάμμεντ, προφήτη και απεσταλμένου του Θεού. Προτάσσει για σας τα δικαιώματα ενός προστατευόμενου γείτονα, στον εαυτό σας, στη γη σας, η θρησκευτική σας κοινότητα, η περιουσία σας, οι εργάτες σας και οι υπηρέτες σας, αυτούς από σας που είναι παρόντες ή εκτός, οι Επίσκοποι σας και οι μοναχοί, και τα μοναστήρια, και όλα όσα σας ανήκουν, είτε μεγάλα είτε μικρά. Δεν θα αποστερηθείτε τίποτα από αυτά, και θα έχετε πλήρη έλεγχο πάνω σε όλα αυτά” (Abu Yusuf, Kitab al-Kharaj, p. 79).

   Ο Ιμάμ Αουζάι (ραχίμαχουλλάχ) στην επιστολή του προς τον Αββασίδη κυβερνήτη Σάλιχ ιμπν Αλή ιμπν Αμπντουλλάχ έγραψε για τους λαούς της Βίβλου:

   “Δεν είναι δούλοι. Έτσι λοιπόν πρόσεχε να μην αλλάξει η θέση τους (το στάτους τους) εφόσον είναι ελεύθεροι. Είναι ελεύθεροι άνθρωποι της Βίβλου” (Abu Ubayd, al-Amwaal, p. 170, 171 & Zaydan, Dr. Abd al-Karim, ‘Ahkam al-Dhimmiyin wal-Musta’minin’, p. 77).

   Ο αλ-Καράφι, άλιμ (λόγιος) του Ισλάμ, σχολιάζει τη φράση του εδαφίου: “συμπεριφέρεστε με καλοσύνη” και εξηγεί:

   ‘…ευγένεια απέναντι στον αδύνατο, να τους παρέχεται ρουχισμός, και καλός λόγος. Αυτό πρέπει να γίνεται με καλοσύνη και έλεος, όχι με εκφοβισμό και εξευτελισμό. Επιπλέον, συσχετίζοντας το γεγονός ότι θα μπορούσαν να είναι εκνευριστικοί γείτονες τους οποίους θα μπορούσες να αναγκάσεις να φύγουν, αλλά δεν το κάνεις από καλοσύνη προς αυτούς, όχι από φόβο ή από οικονομικούς λόγους. Επίσης, να προσεύχεσαι να λάβουν την καθοδήγηση και να προσχωρήσουν στις γραμμές του Ισλάμ, να τους συμβουλεύεις σε όλα τα κοσμικά και πνευματικά θέματα που τους αφορούν, να προστατεύεις την υπόληψη τους αν εκτίθενται σε συκοφαντίες, και να προστατεύεις την περιουσία τους, τις οικογένειες τους, τα δικαιώματα τους, και ό,τι τους αφορά. Να τους βοηθάτε απέναντι στην καταπίεση και να παίρνετε για λογαριασμό τους τα δικαιώματα τους (και να τους τα αποδίδετε)’ (Al-Qarafi, ‘al-Furooq’, vol 3, p. 15).

   Λέει το Άγιο Κοράνι: “Και πολεμάτε για χάρη του ΑΛΛΑΧ όσους σας πολεμούν αλλά μη ξεπερνάτε τα όρια επειδή ο ΑΛΛΑΧ δεν αγαπά τους παραβάτες” (Κοράνι, 2:190).

   Ο Ιμπν Αμπ’μπάς (ραντιγιαλλάχου άνχου) εξήγησε ότι το παραπάνω εδάφιο εννοεί ότι δεν πρέπει να σκοτώνονται γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι ή όποιος από την πλευρά του εχθρού σταματάει τον πόλεμο και έρχεται με ειρήνη και ζητάει άσυλο και προστασία… (Tafsir At-Tabari).

   Ο Αμπντουλλάχ ιμπν Μασούντ (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι κατά τη διάρκεια μιας μάχης, μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή. Τότε ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέίχι ουά σαλάμ) απαγόρεψε τον σκοτωμό γυναικών και παιδιών (Sahιh Bukhari, Volume 004, Book 052, Hadith Number 257; & Sahih Muslim, Book 019, Hadith Number 4319;).

   Το ίδιο είπε και ο Αμπντουλλάχ ιμπν Όμαρ (ραντιγιαλλάχου άνχου) ότι είπε ο προφήτης (Sahih Bukhari, Volume 004, Book 052, Hadith Number 258; & Sahih Muslim, Book 019, Hadith Number 4320;).

   Ο Ράμπαχ ιμπν Ράμπι είπε ότι κατά τη διάρκεια μίας μάχης είδε ο Προφήτης ανθρώπους να συγκεντρώνονται σε ένα σημείο και να κοιτάνε κάτι και τότε έστειλε κάποιον για να κοιτάξει τι συμβαίνει. Τότε ο άντρας αυτός επέστρεψε και είπε στον Προφήτη ότι είχε σκοτωθεί μία γυναίκα και ο Προφήτης είπε ότι η γυναίκα αυτή δεν θα έπρεπε να είχε χτυπηθεί ενώ μετά είπε στον στρατηγό του Χάλιντ ιμπν αλ-Ουαλίντ (ραντιγιαλλάχου άνχου) να μη σκοτώνονται οι γυναίκες και τα παιδιά (και οι δούλοι, οι υπηρέτες, οι ηλικιωμένοι κ.τ.λ) και άλλοι (Sunan Abu Dawood, Book 008, Hadith Number 2663;).

   Ο σέιχ Μουχάμμεντ Σάιντ Ταντάουι είπε: “Οι βομβιστές που ανατινάζονται ανάμεσα σε αθώους ανθρώπους, δεν πολεμάνε σωστά και δεν μπορούν να θεωρηθούν μάρτυρες”.

   Η μόνη στιγμή που επιτρέπεται να σκοτώνονται άμαχοι, είναι αν κατοικούν σε ένα κατεχόμενο ισλαμικό έδαφος ή αν οι άπιστοι τους χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι τους ως ασπίδα στο πεδίο της μάχης.

   Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2001 μ.Χ. ο πρώην αρχιμουφτής της Σαουδικής Αραβίας ο Αμπντουλ-Αζίζ ιμπν Αμπντουλλάχ ιμπν Μπαζ είπε: “Σύμφωνα με τη Σαρία, οι τρομοκράτες διαπράττουν το έγκλημα της χιράμπα (κακία και χτύπημα προς την κοινωνία)”.

   Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2001 μ.Χ. ορισμένοι μουσουλμάνοι ουλεμά (λόγιοι) και ιμάμηδες όπως ο Γιούσουφ αλ-Καραντάουι (επικεφαλής του συμβουλίου “Σούννα και Σίρα” στο Κατάρ), ο δικαστής Τάρικ αλ Μπίσρι απ’ την Αίγυπτο, ο καθηγητής Μουχάμμεντ αλ-Άουα (καθηγητής της Σαρία και νομικού δικαίου) απ’ την Αίγυπτο, ο καθηγητής Χάιθαμ αλ-Χάιγιατ απ’ τη Συρία και άλλοι, στήριξαν την παραπάνω δήλωση του αρχιμουφτή.

   Ο επικεφαλής του ισλαμικού κολλεγίου στο Λονδίνο Ζάκι Μπαντάουι δήλωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 2001 μ.Χ. στην εφημερίδα Arab News: “Ούτε ο Ισλαμικός Νόμος ούτε το ηθικό σύστημα του Ισλάμ δικαιολογούν ένα τέτοιο έγκλημα (τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων)”.

   Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2001 ο μουφτής Νιζαμ’ουντ-ντιν Σαμζάι απ’ το Πακιστάν δήλωσε στην εφημερίδα New York Times: “Είναι λάθος να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι και είναι λάθος να θαυμάζονται αυτοί που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους”.

   Ο πρώην μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας και πρώην πρύτανης του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Μεδίνας ο Αμπντου’λ-Αζίζ ιμπν Αμπντουλλάχ ιμπν Μπαζ (ραχίμαχουλλάχ) είχε πει: “Ο οποιοσδήποτε διέπεται από τη σχετική λογική, καταλαβαίνει ότι το να καταλαμβάνει και να ανατινάζει κάποιος αεροπλάνα και να σκοτώνει παιδιά και άλλα παρόμοια, είναι τεράστια εγκλήματα ενάντια σε όλον τον κόσμο..” (Kayfa Nu’aalij Waaqi’unal-Aleem (p. 113, 114)).

   Ο σέιχ-ουλ-Ισλάμ Ζέιντ αλ-Μαδχάλι (ραχίμαχουλλάχ) είπε: “..χωρίς αμφιβολία αυτοί οι άνθρωποι (οι τρομοκράτες) με τον τρόπο που φέρονται, απομακρύνουν τους ανθρώπους απ’ τον σωστό δρόμο και κανένας δεν είναι ασφαλής απ’ τις διαβολικές τους πράξεις εκτός απ’ αυτούς που ανήκουν στην ομάδα τους..” (Shaykh Zayd al-Madkhali, al-Irhaab (Terrorism) (p. 12, 13)).

   Ο σέιχ Μουχάμμεντ ιμπν Σάλιχ αλ-Ουθάιμιν απευθυνόμενος από ένα ανοιχτό τηλεοπτικό κύκλωμα σε νέους μουσουλμάνους που ζούσαν στη Μεγάλη Βρετανία, τους είπε: “..σας συμβουλεύω να σέβεστε αυτούς που έχουν το δικαίωμα να τους σέβεστε ανάμεσα σε σας και σε αυτούς με τους οποίους έχετε μια συμφωνία και ζείτε στη γη τους γιατί αυτό σημαίνει ότι έχετε μαζί τους μια συμφωνία…και μην είστε ύπουλοι γιατί η υπουλία είναι σημάδι των απίστων” (shaykh al-’Uthaymeen on Interacting With non-Muslims in Western Countries, Tele-link (28th July 2000, Birmingham UK); Article ID : LSC010001).

   Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνδιάσκεψης εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία λέει: “Τα θεμέλια του Ισλαμικού Νόμου απορρίπτουν όλες τις μορφές βίας και τρομοκρατίας και ιδιαίτερα αυτές τις μορφές που βασίζονται στον εξτρεμισμό και καλεί για προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων…” (OIC Convention to Combat Terrorism 1999CE/1420H).

   Λέει το Άγιο Κοράνι:

   “Έτσι σας κάναμε έναν λαό ισορροπημένο και δίκαιο, για να γίνετε μάρτυρες σε όλους τους άνθρώπους και ο απόστολος (Μουχάμμεντ) είναι μάρτυρας σε σας..” (Κοράνι, 2:143)

   και

   “Ο ΑΛΛΑΧ διατάζει τη δικαιοσύνη, την αγαθοεργία και τη βοήθεια στους συγγενείς (πλησίον) και απαγορεύει κάθε μεγάλη αμαρτία, αδικία και παρανομία. Σας προειδοποιεί ώστε να θυμηθείτε” (Κοράνι, 16:90).

   Ο σέιχ Σάλιχ ας-Σουχάιμι, από τους σεβαστούς διδασκάλους και καθηγητές του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Μεδίνας, είπε σχολιάζοντας τα δύο παραπάνω εδάφια:

   “Το Ισλάμ είναι ένας μέτριος και ζυγισμένος δρόμος και δεν ‘κρατάει’ την αμέλεια στο ένα χέρι ούτε την υπερβολή και τον εξτρεμισμό στο άλλο’ βρίσκεται ανάμεσα τους. Αντίθετα, το Ισλάμ προτρέπει προς τη δικαιοσύνη και προς την καλή συμπεριφορά ανάμεσα στους μουσουλμάνους και στους μη μουσουλμάνους..” (shaykh Saalih as-Suhaymee on the WTC attacks, Salafi Publications).

   Ο μουσουλμάνος λοιπόν είναι γενναίος και πολεμιστής αν χρειαστεί αλλά δεν σκοτώνει αθώο κόσμο, σέβεται τους συνανθρώπους του, αγαπάει τον ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα, είναι ταπεινός, είναι ειλικρινής, είναι άνθρωπος που εμπνέει εμπιστοσύνη, αγωνίζεται να έχει περισσότερο και δυνατότερο Ιμάν (Πίστη) και τάκουα (ευσέβεια).

   Και εδώ θα ήθελα να αναφέρω κάτι που είχε πει ο μεγάλος άλιμ (λόγιος) Τάκιιουντ-ντίν Άχμεντ ιμπν Ταϊμίιγια (ραχίμαχουλλάχ) -τα κείμενα του οποίου συχνά επικαλούνται οι σημερινοί τρομοκράτες- : “Κάντε το καλό με έναν καλό τρόπο και μην απαγορεύετε το κακό με άσχημο τρόπο”.

   Αυτά λοιπόν είναι τα όρια. Τα υπόλοιπα που λες -και μάλιστα έχεις και το ύφος του θιγμένου- είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

 26. Τι κρύβεσαι πίσω άπο τις θεωρίες σου…απαντά με την λογική…ο Μωάμεθ εκτέλεσε ανθρώπους, όπως και να το κάνουμε…είναι δολοφόνος..δεν γίνεται να είναι απεσταλμένος του θεού που δημιούργησε όλους τους ανθρώπους.

  • Και άλλοι πολίτες πολέμησαν για την Πίστη τους. Κοίτα καλύτερα την Παλαιά Διαθήκη που διατάζει γενοκτονίες και ακόμα και θανάτωση γυναικών, μωρών, ζώων και άσε τις εξυπνάδες.

  • Έπειτα, στο Ισλάμ δεν υπάρχει διαχωρισμός κράτους-θρησκείας. Ο Προφήτης ήταν και Προφήτης και στρατηγός και πολιτικός ηγέτης και όλα μαζί. Το Ισλάμ είναι θρησκεία και κράτος και κοινωνία κ.α.

 27. Η ανθρωπότητα όντως έκανε πολλά εγκλήματά. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για τις σφαγές του Μοχάμεντ, διότι τον θεωρείς απεσταλμένο του θεού και τον πιο τέλειο άνθρωπο. Οχι,φίλε, δεν μπορείς να πείσεις έναν λογικό άνθρωπο, ότι ο Θεός έστειλε τον ποίο τέλειο άνθρωπο για να αποκεφαλίζει ηττιμένους και να μοιράζει τις γυναίκες τους στους πολεμιστές του.

  Αντίθετος, ο Χριστός, τον οποίο πρόδωσες, σταυρώθηκε για την ανθρωπότητα και σε καμία περίπτωση δεν δέχθηκε ή δικαιολόγησε βία.

  Ο καθένας ας συγκρίνει και ας βγάλει τα συμπεράσματά του ελεύθερα.

  • Διάβασε την Παλαιά Διαθήκη (πρόδρομος της Καινής) όπου ο Ιησούς (αφού κατ’ εσέ είναι ο Θεός) καλεί τον λαό του να κάνει σφαγές, γενοκτονίες ολόκληρες, να σφάξουν γυναίκες, παιδιά ακόμα και ηλικιωμένους και ζώα (που όλα αυτά το Κοράνι τα απαγορεύει).

   Αφού αναγνωρίζεις ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε για ‘σένα, τότε γιατί συνεχίζεις να είσαι ατελής άνθρωπος; Τί κέρδισες από αυτό; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

   Όχι σε ‘μένα μαθήματα ηθικής.

  • Το Κοράνι και το Ισλάμ δεν είναι σαν την Χριστιανική Βίβλο που καλεί στην παιδοκτονία, στη γενοκτονία και την καταστροφή, παράδειγμα:

   «και τώρα, θανατώστε από τα παιδιά όλα τα αρσενικά, θανατώστε ακόμα και όλες τις γυναίκες, όσες γνώρισαν άνδρα, που κοιμήθηκαν μαζί του όλα, όμως, τα μικρά κορίτσια, όσα δεν γνώρισαν κοίτη άνδρα, φυλάξτε τα για τον εαυτό σας ζωντανά» (Αριθμοί, 31:17-18).

   Ας κάνω άλλη μία αναφορά στα Χριστιανικά διδάγματα της Βίβλου περί πολέμου, για παράδειγμα ο Ιησούς λέει (μιας και είναι ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης κατά τους Χριστιανούς):

   «αν, όμως, δεν κάνει ειρήνη μαζί σου, αλλά σε πολεμήσει, τότε θα την πολιορκήσεις· και αφού ο Κύριος ο Θεός σου την παραδώσει στα χέρια σου, θα πατάξεις όλα τα αρσενικά της με μάχαιρα· και τις γυναίκες, και τα βρέφη, και τα κτήνη, και όλα όσα βρίσκονται στην πόλη, όλα τα λάφυρά της θα τα πάρεις για τον εαυτό σου· και θα τρως τα λάφυρα των εχθρών σου, όσα ο Κύριος ο Θεός σου έδωσε σε σένα. Έτσι θα κάνεις σε όλες τις πόλεις, που είναι πολύ μακριά από σένα, που δεν είναι από τις πόλεις των εθνών αυτών· από τις πόλεις, όμως, αυτών των λαών, που ο Κύριος ο Θεός σου δίνει σε σένα ως κληρονομιά, δεν θα αφήσεις ζωντανό κανένα από εκείνα που έχουν πνοή· αλλά, θα τους εξολοθρεύσεις κατακράτος, τους Χετταίους, και τους Αμορραίους, τους Χαναναίους, και τους Φερεζαίους, τους Ευαίους, και τους Ιεβουσαίους, καθώς σε πρόσταξε ο Κύριος ο Θεός σου» (Δευτερονόμιον 20:10-17).

  • Δεν φαντάζομαι να περιμένεις ότι θα δημοσιεύσω το σχόλιο σου τη στιγμή που εκτοξεύεις προσβλητικότατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Προφήτη και της θρησκείας μου.

   Η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι μέρος της Αποκάλυψης; Ποιός έδινε εντολές στην Παλαιά Διαθήκη; Ο Νόμος δεν ήταν εντολές του Θεού; Ο Θεός (υποτίθεται) δεν έδοσε εντολή στους τότε πιστούς να κατασφάξουν κόσμο και κοσμάκη; Ο Ιησούς δεν είναι ο Θεός κατ’ εσάς; Έστω και αν η Παλαιά Διαθήκη σήμερα δεν ισχύει για σας, έστω και σε κάποια στιγμή στον ρου της ιστορίας έδοσε τέτοιες εντολές. Είστε ψεύτες και εγκληματίες.

   Άσε τα σάπια και μην ξανασχολιάσεις εδώ αν θέλεις να βρίζεις. Αν θες να κάνεις σχόλια, θα είσαι κόσμιος και μπορείς να υποβάλεις τις ερωτήσεις σου. Διαφορετικά ΟΥΣΤΤΤΤΤ

 28. Αγαπητέ φίλε Αλί, αναζητώ το θεολογικό μήνυμα που προκύπτει από τον στίχο 9:5 του Κορανίου:
  ” { فإذا انسلخ } خرج { الأشهر الحرم } وهي آخر مدة التأجيل { فاقتلوا المشركين حيث وجدتموهم } في حل أو حرم { وخذوهم } بالأسر { واحصروهم } في القلاع والحصون حتى يضطروا إلى القتل أو الإسلام { واقعدوا لهم كلَّ مرصد } طريق يسلكونه ونصب كل على نزع الخافض { فإن تابوا } من الكفر { وأقاموا الصلاة وآتوا الزكاة فخلُّوا سبيلهم } ولا تتعرضوا لهم { إن الله غفور رحيم } لمن تاب . ”
  ” And when the sacred months have passed, then kill the polytheists wherever you find them and capture them and besiege them and sit in wait for them at every place of ambush. But if they should repent, establish prayer, and give zakah, let them [go] on their way. Indeed, Allah is Forgiving and Merciful. ” (http://quran.com/9/5)
  ” Και όταν οι ιεροί μήνες περάσουν, τότε σφάξτε τους ειδωλολάτρες όπου τους βρείτε, και κάντε-τους αιχμαλώτους και πολιορκείστε-τους και κρυφτείτε και στήστε-τους ενέδρες, μετά αν μετανοήσουν και κάνουν συνέχεια προσευχές και πληρώνουν το φόρο για τους φτωχούς, αφήστε-τους το δρόμο ελεύθερο· ασφαλώς ο Αλλάχ συγχωρεί, είναι Φιλεύσπλαχνος. ”

  Μπορείς να με βοηθήσεις;

  • Το εδάφιο αυτό βρίσκεται στη Σούρα (κεφάλαιο) Ατ-Τάουμπα, που σημαίνει: “Η Μετάνοια” ή “Η Απαλλαγή” (Μπεράατ)’ ονομάζεται επίσης “Φαζίχα” κ.α. Το κεφάλαιο αυτό αποκαλύφθηκε 9 χρόνια ύστερα από την Εγίρα και ονομάζεται έτσι, διότι παραχωρήθηκε τεσσάρων μηνών προθεσμία στους κουφφάρ (άπιστους) της Αραβικής χερσονήσου, από τη στιγμή που αυτοί είχαν χαλάσει τη συμφωνία που είχαν συνάψει με τους με τους μουσουλμάνους και έτσι οι μουσουλμάνοι απαλλάχτηκαν από αυτή. Οι τέσσερις αυτοί μήνες είναι οι μήνες: “Σαββάλ”, “Δουλ-Κάντα”, “Δουλ-Χίτζτζα” και “Μουχάρραμ”. Η προθεσμία δεν αφορούσε τις φυλές Μπενί Ντάμρα και Κινάνα, που σεβάστηκαν τα όσα είχαν συμφωνηθεί με τους μουσουλμάνους.

   Λέγεται στο Άγιο Κοράνι:

   “Μια απαλλαγή απ’ τη συνθήκη που είχε γίνει με τους ειδωλολάτρες (που αυτοί παραβίασαν). Αυτή η απαλλαγή γίνεται απ’ τον ΑΛΛΑΧ και τον απεσταλμένο Του.

   Πορευθείτε για τέσσερις μήνες πάνω στη γη και μάθετε ότι δεν μπορείτε να βάλετε τον ΑΛΛΑΧ σε θέση αδυναμίας γιατί ο ΑΛΛΑΧ θα ντροπιάσει τους άπιστους” (Κοράνι, 9:1-2).

   Τα εδάφια αυτά (και ολόκληρο το κεφάλαιο “Ατ-Τάουμπα”) αποκαλύφθηκαν προς το τέλος του προφητικού κηρύγματος του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ), πριν και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στο Τάμπουκ και ορισμένα εδάφεια μετά την εκστρατεία (Şevkânî, II, 378;).

   Η απαλλαγή ήταν απαλλαγή από τη συνθήκη της Χουνταϊμπίγια, που είχε συναφθεί δύο χρόνια πιο πριν ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους ειδωλολάτρες. Μέλη της φυλής “Μπενί Μπάκιρ” (σύμμαχος φυλή με τους Μεκκανούς παγανιστές) σκότωσαν κάποια μέλη της φυλής “Χουζάα” (σύμμαχοι με τους μουσουλμάνους), προκλήθηκε γενικότερη αναστάτωση και η συνθήκη τς Χουνταϊμπίγια έσπασε.

   Λέγεται στο Ιερό Κοράνι:

   “Και μια γνωστοποίηση απ’ τον ΑΛΛΑΧ και τον απεσταλμένο Του στους ανθρώπους κατά την ημέρα του Μεγάλου Προσκυνήματος (Χατζ) ότι ο ΑΛΛΑΧ (ακυρώνει τη συμφωνία) με τους ειδωλολάτρες, καθώς και ο απεσταλμένος Του. Αν όμως μετανοιώσετε, θα είναι το καλύτερο για ‘σας, αν όμως αρνηθείτε την Πίστη, τότε μάθετε ότι δεν μπορείτε να βάλετε τον ΑΛΛΑΧ σε θέση αδυναμίας. Προειδοποίησε τους άπιστους με οδυνηρή τιμωρία” (Κοράνι, 9:3).

   Το σπάσιμο όμως αυτό όπως είπα και πιο πριν, δεν αφορούσε τις φυλές εκείνες που κράτησαν τη συμφωνία στο ακέραιο. Γι’ αυτό λέγεται στο Ιερό Κοράνι:

   “Η απαλλαγή αυτή δεν περιλαβάνει συμφωνία με ειδωλολάτρες που δεν παραβίασαν σε τίποτα ούτε βοήθησαν κανέναν εναντίον σας. Γι’ αυτό συμπληρώστε τις συμφωνίες σας μαζί τους μέχρι (το τέλος) της διάρκειας τους. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπά τους δίκαιους” (Κοράνι, 9:4).

   Το εδάφιο καλεί σε πόλεμο εναντίον των ειδωλολατρών (και γενικά όσων) που ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ που είχαν με τη μουσουλμανική κοινότητα. Λέει όμως (από τη μέση και μετά): “..Αν όμως μετανοιώσουν και διατηρήσουν την τακτική προσευχή και αποδώσουν τη ζακάτ (ελεημοσύνη), τότε αφήστε τους ελεύθερους. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ είναι Αυτός που συγχωρεί, Πολυεύσπλαχνος”.

   Ας δούμε όμως και το επόμενο εδάφιο 9:6 το οποίο δεν το αναφέρεις και θα καταλάβετε αμέσως το γιατί:

   “Και αν κανείς απ’ τους ειδωλολάτρες σου ζητήσει άσυλο, παραχώρησε του το, ώστε να μπορεί να ακούει τα Λόγια του ΑΛΛΑΧ και έπειτα συνόδεψε τον (σε μέρος) όπου μπορεί να έχει ασφάλεια. Και αυτό επειδή είναι ένας λαός που αγνοεί” (Κοράνι, 9:6).

   Δώστε άσυλο σε αυτόν που θα το ζητήσει. Προστατέψτε όποιον σας το ζητήσει. Συνοδέψτε όποιον σας το ζητήσει, σε μέρος όπου θα μπορεί να είναι ασφαλής. Διδάξτε του το Ισλάμ, επειδή το αγνοεί. Δείξτε την αλήθεια σε όποιον είναι αμαθής. Λοιπόν;

   Το υπόλυπο εδώ

   http://alialyunani.wordpress.com/2013/04/26/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85/

 29. Σε όσα γράφεις παραπάνω, δεν βλέπω δυστυχώς κανένα ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ μήνυμα, όπως σου ανέφερα, Αλί.
  Αντιθέτως, φέρεται ως ο Δημιουργός να είναι συμμέτοχος των εγκόσμιων διαφορών, συμφωνιών, συνθηκών κλπ. Επίσης, η αντιδιαστολή: “αν κάνεις αυτό που λέει ο Αλλάχ σε αφήνω ελεύθερο, αν όχι τότε σε σκοτώνω ως δίκαιη τιμωρία” μού φαντάζει ως μία εντελώς άλλης εποχής, όπου τα ήθη και ο πολιτισμός των ανθρώπων έδιναν ελάχιστη αξία στην ανθρώπινη ζωή, είτε ο άλλος είναι φρικτός εγκληματίας είτε απλώς διαφορετικός.
  Δεν ξέρω αν αυτό καλύπτει εσένα και τις αξίες σου ως σύγχρονος και μορφωμένος άνθρωπος και αν θα πρέπει ο νόμος της Σαρίας να εφαρμοστεί και στη σύγχρονη εποχή. Σε αυτά επιμένω ότι δεν μπορώ να δω ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ περιεχόμενο.
  “Τα του Καίσαρως τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ”.

  • “Τα του Καίσαρως τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ”. Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΩΣ. Τα πάντα ανήκουν στον Θεό. Αυτός είναι ο Δημιουργός.

   Γιατί σε παραξενεύει που ο Ύψιστος διαλέγει κάποια ιστορικά γεγονότα ως αφορμή για να αποκαλύψει το θέλημα Του και τον Λόγο Του;

   Σε κάθε περίπτωση αν διαβάσεις ΟΛΟ το άρθρο στο οποίο σε παραπέμπω, θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s