Ποιός είμαι και πως έγινα μουσουλμάνος

Ασπάστηκα το Ισλάμ πριν από 10 χρόνια στην Κομοτηνή. Όμως το γνώρισα από πολύ μικρός, από 11-12 ετών.

Θυμάμαι ότι όταν ήμουν στο Γυμνάσιο, άκουσα τελείως τυχαία ένα τραγούδι στα Αραβικά. Το τραγούδι νόμιζα ότι ήταν ελληνικό, το γνώριζα στα ελληνικά. Το άκουσα στα αραβικά και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Μου φάνηκε τόσο γλυκιά αυτή η γλώσσα. Τελικά έμαθα ότι αυτό το τραγούδι είναι παραδοσιακό της Ιορδανίας.

Ήμουν πρώτη Γυμνασίου.. Τότε άρχισα να ψάχνω να βρω και άλλα αραβικά τραγούδια..πήγαινα στις λαϊκές αγορές, σε δισκάδικα, σε πανηγύρια..κάτι με είχε πιάσει. Έψαχνα να βρω οπωσδήποτε αραβικά τραγούδια.

Κάποια μέρα ένας φίλος μου που ο πατέρας του ήταν καπετάνιος, μου έδωσε κασσέτες με τουρκικά τραγούδια. Έμοιαζαν με τα ελληνικά αλλά έβγαινε κάτι το μελαγχολικό, κάτι γλυκό.

Τώρα πλέον δεν ακούω ποπ και κάποιου άλλου είδους μοντέρνας μουσικής γιατί αυτού του είδους η μουσική απαγορεύται στο Ισλάμ.

Κάποια στιγμή, πήγα σε μία θεία μου που έχει πολλά λογοτεχνικά βιβλία (Ινδικά, Περσικά, Αραβικά, Τουρκικά κ.α.) μεταφρασμένα στα ελληνικά.. Πήρα πολλά βιβλία και άρχισα να τα διαβάζω. Κάτι μου άρεσε σ’ αυτές τις κουλτούρες, δεν μπορώ να το εξηγήσω..

Βεβαίως, εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Ισλάμ είναι για όλους τους λαούς και όλες τις φυλές. Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα τους αγκαλιάζει όλους.

Να διευκρινίσω επίσης ότι όποιος γίνεται μουσουλμάνος, δε σημαίνει ότι γίνεται Τούρκος. Μουσουλμάνοι δεν είναι μόνο οι Τούρκοι αλλά ούτε μόνο οι Άραβες (οι οποίοι είναι περίπου 25-30% των μουσουλμάνων). Το Ισλάμ είναι οικουμενική θρησκεία και αγκαλιάζει όλoυς τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, καταγωγής κ.τ.λ. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι ένας από τους πρώτους μουσουλμάνους ήταν ένας μαύρος, πρώην σκλάβος και απελεύθερος από τον προφήτη μας Μουχάμμεντ (σαλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ), ο Μπιλάλ Χαμπάσι (ραντιγιαλλάχου άνχου).

Στο Ιερό Κοράνι λέγεται: Ω εσείς οι άνθρωποι. Σας πλάσαμε από έναν άντρα και από μία γυναίκα και σας κάναμε λαούς, έθνη και φυλές για να αναγνωρίζετε ο ένας τον άλλο. Βέβαια ο πιο τιμημένος από σας στα ~μάτια~ του ΑΛΛΑΧ (Θεού) είναι ο πιο ενάρετος…” (Κοράνι, 49:13).                                                                                         

Οι ενάρετοι λοιπόν είναι αυτοί που είναι ανώτεροι στα “μάτια” του Θεού και όχι οι άσπροι ή οι μαύροι ή οι κίτρινοι ή αυτοί που ανήκουν σε οποιαδήποτε φυλή κ.τ.λ.

Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:Ένας Άραβας δεν είναι ανώτερος από έναν μη Άραβα και ένας μη Άραβας δεν είναι ανώτερος από έναν Άραβα” (As quoted in Islam The Natural Way by Abdul Wahid Hamid p. 125) ενώ όταν κάποιος απ’ τους σαχάμπα (ακολούθους) του προφήτη έβρισε έναν νέγρο και τον κορόϊδεψε για το χρώμα του, ο προφήτης τον μάλωσε και του είπε: “Δεν έχεις το δικαίωμα να τον βρίζεις. Όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, μοίρασε το 80% του θάρους στους νέγρους”.

Όταν οι συγγενείς μου διαπίστωσαν το ενδιαφέρον μου για το Ισλάμ (στα 13 μου) μου έδωσαν να διαβάσω βιβλία που τα είχαν γράψει γυναίκες οι οποίες είχαν παντρευτεί με μουσουλμάνους, μετακόμισαν στις χώρες τους και πέρασαν άσχημες καταστάσεις εκεί (κακοποιήθηκαν από τους συζύγους τους κ.α.) και οι γάμοι τους απέτυχαν. Τα διάβασα με πολύ προσοχή. Λοιπόν, δεν αρνούμαι ότι σε πολλές χώρες υπάρχει βία κατά των γυναικών, όμως αυτό προέρχεται από έθιμα και συνήθειες που έχουν επιβιώσει μέχρι της ημέρες μας. Αυτός ο μισογυνισμός δεν προέρχεται από το Ισλάμ. Το Άγιο Κοράνι εξάλλου προειδοποιεί τους πιστούς:

.. Να διαβιώνετε με τις συζύγους σας με καλοσύνη και δικαιοσύνη. Αν τις αποστρέφεστε, πιθανόν ν’ αποστρέφεστε κάτι στο οποίο ο ΑΛΛΑΧ έθεσε άπειρα αγαθά” (Κοράνι, 4:19).

Θυμάμαι μία περίπτωση όπου κάποιος Ινδός μουσουλμάνος έδωσε στην κορούλα του (2-3 ετών) να πιει ζεματιστό νερό και τη σκότωσε. Πόσοι όμως ξέρουν ότι η θηλυκή βρεφοκτονία είναι κάτι που ήταν συνήθεια των Αράβων ΠΡΙΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ; Συνήθιζαν οι παγανιστές Άραβες να θάβουν τα νεογέννητα κοριτσάκια ζωντανά αλλά ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) απαγόρευσε αυστηρά την πράξη αυτή. Το Ιερό Κοράνι απαγορεύει αυτή την πράξη μετά βδελυγμίας και την χαρακτηρίζει ως “μοχθηρή πράξη”:

Όταν φτάσει σε κάποιον απ’ αυτούς είδηση της γέννησης ενός θηλυκού παιδιού, το πρόσωπό του σκοτεινιάζει και γεμίζει ενδόμυχη θλίψη. Με ντροπή κρύβεται από τους δικούς του, εξ’ αιτίας της κακής είδησης, που μόλις έλαβε! Θα την διατηρήσει ή θα την θάψει στο χώμα; Τί μοχθηρή απόφαση θα πάρουν;”  (Κοράνι 16:59).

Από την πρώτη στιγμή μέσα μου λοιπόν κάτι με έκανε να πιστέψω ότι το Ισλάμ ήταν αθώο και δεν ευθυνόταν για τη συμπεριφορά ορισμένων μουσουλμάνων. Κάτι με έκανε να θέλω να το ψάξω περισσότερο. Αγόρασα ένα Κοράνι από το βιβλιοπολείο από τις εκδόσεις Κάκτος. Ήταν παλιό και η μετάφραση (κάποιας κυρίας Μιλίλη) ήταν χάλια. Τα εδάφια δεν ήταν αριθμημένα κ.τ.λ.

Το διάβασα. Ή πρώτη μου αντίδραση ήταν (και ζητώ να με συγχωρήσει ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα γι’ αυτό): “Μα τί βλακείες λέει αυτό το βιβλείο” όμως, κάτι μέσα μου δεν με άφηνε. Το διάβασα και το ξαναδιάβασα ξανά και ξανά για να το καταλάβω.

Βρήκα σε ένα βιβλιοπωλείο μια μετάφραση στην καθαρεύουσα..σαν τα αρχαία Ελληνικά αλλά όχι τόσο δύσκολα. Ήταν σε γλώσσα εκκλησιαστική, σαν αυτή που χρησιμοποιεί στους ύμνους η Εκκλησία και έτσι μου ήταν εύκολο να το καταλάβω. Το αγόρασα και αυτό. Το διάβασα ξανά και ξανά και ξανά. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά το διάβασα μέσα σε ένα βράδυ.

Μετά το διάβασα στα τουρκικά. Άκουγα τουρκικά τραγούδια και είχα βάλει μάλιστα και δορυφορική κεραία και έτσι έμαθα τουρκικά μέσα σε έναν χρόνο, να μιλάω, να γράφω και να διαβάζω. Τα αραβικά μου έρχονται δύσκολα δυστυχώς αλλά προσπαθώ να τα μάθω και αυτά. Έμαθα να διαβάζω όμως το Ιερό Κοράνι στα Αραβικά, στην γνώσσα στην οποία αποκαλύφθηκε.

Άρχισα να αλλάζω μέσα μου σιγά σιγά. Στην αρχή λοιπόν είχα πει για το Κοράνι: “βλακείες” αλλά κάτι με έκανε να θέλω να το διαβάζω συνέχεια. Κάτι μέσα μου έλεγε ότι δεν το κατανόησα σωστά και πρέπει να το καταλάβω.

Άρχισα να διαβάζω Ισλαμικά βιβλία στα αγγλικά και στα τουρκικά από το διαδίκτυο. Βέβαια, διάβαζα και σωστά και λανθασμένα. Δεν χόρταινα να διαβάζω. Άκουσα να απαγγέλουν το Κοράνι, τρελάθηκα (με την καλή έννοια)… Ήθελα να κλάψω.. Ειδικά ο Αμπντουρραχμάν αλ-Σουντέις από τη Μέκκα και ο Σαάντ αλ Γάμντι (αλλά και άλλοι) !!!

Η μητέρα μου άρχισε να φωνάζει, έφερνε ιερείς στο σπίτι για να μου διαβάσουν εξορκισμό, έβαζε φυλαχτά και εικόνες κάτω από το κρεβάτι μου, έριχνε αγιασμό από την εκκλησία στο γάλα και στα φαγητά μου κ.α. Πηγαίναμε σε μοναστήρια και σε εκκλησίες. Ερχόντουσαν στο σπίτι φίλες της από την εκκλησία και μου μιλούσαν. Στο τέλος μαλώναμε κ.α. Ταυτόχρονα διάβαζα όμως και χριστιανικά βιβλία όπως φιλοκαλία, νηπτικά, βίους Αγίων αλλά και τη Βίβλο η οποία ωστόσο δε με συγκινούσε (με άφηνε παγερά αδιάφορο-εκτός απ’τους Μακαρισμούς στην “Επί του όρους ομιλία” και κάποιες εντολές του Χριστού). Οι γονείς μου έβλεπαν ότι κατευθυνόμουνα σταθερά προς το Ισλάμ και αγαπούσα οτιδήποτε Ισλαμικό. Έμαθα ολομόναχος όπως είπα την τουρκική γλώσσα (έχω το πτυχίο Tomer C1, αντίστοιχο του Αγγλικού proficiency) για να μπορώ να διαβάζω Ισλαμικά βιβλία στα τουρκικά αλλά και στα αγγλικά.

Στα 15 ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Τουρκία με τουριστικό γκρουπ με μία θεία μου. Εκεί μπήκα για πρώτη φορά σε τζαμί. Όταν μπήκα μέσα, ένοιωσα πολύ παράξενα, πολύ γλυκά.

Αγόρασα βιβλία, χαλάκια ποσευχής, cd με το Άγιο Κοράνι κ.α.

Κάτι που αξίζει να αναφέρω. Κάποια στιγμή στα 13-14 εβλεπα μια ταινία και ξαφνικά είδα έναν μιναρέ και άκουσα το αδάν (δηλαδή το κάλεσμα για την προσευχή που 5 φορές την ημέρα ψέλνει ο μουεζίνης από τον μιναρέ). Ε όταν το άκουσα, έτρεμα αλλά ήταν τρέμουλο από συγκίνηση’ όχι από κρύωμα ή από ταραχή..ήταν κάτι γλυκό, είχα συγκινηθεί και ξαφνικά πήδηξα προς τα πάνω και φώναζα: «αυτό είναι”, «αυτό είναι» κ.α. Τί ήταν; Θυμήθηκα το αδάν. Όταν ήμουν πιο μικρός, 5-7 χρονών, πολλές φορές το άκουγα αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω το πως. Κοντά στο σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει τζαμί ούτε το άκουγε κανένας άλλος, μόνο εγώ.

Θυμάμαι συγκεκριμένα όταν ήμουν 5 χρονών και ήταν ημέρα των γενεθλείων μου. Ξαφνικά και ενώ ήμασταν όλοι στο σαλόνι, ήρθε στα αυτιά μου το αδάν. Άρχισα να τους ρωτάω όλους τί ήταν αυτό που ακουγόταν αλλά δεν άκουγε κανένας τίποτα. Εγώ όμως το άκουγα καθαρά. Ήταν μια γλυκιά μελωδία, κάτι σαν ψαλμωδία αλλά δεν ήταν ψαλμωδία της Εκκλησίας και ήταν σε μία γλώσσα που δεν καταλάβαινα. Αλλά τότε δεν ήξερα τί ήταν αυτό, ήμουν 5 χρονών παιδάκι.

Όταν λοιπόν μετά από 8 χρόνια είδα την ταινεία αυτή που ανέφερα και άκουσα το αδάν και είδα τον μιναρέ, ξαφνικά το θυμήθηκα..θυμήθηκα εκείνον τον γλυκό ήχο που ερχόταν στα αυτιά μου όταν ήμουν μικρό παιδιάκι. Είχα ακούσει το αδάν άλλες 2-3 φορές τότε μικρό παιδί, χωρίς να ξέρω (τότε) τί ήταν αυτό.

Ταυτόχρονα, πάρα πολύ με βοήθησε το ότι πέρασα στο τμήμα ΙστορίαςΕθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή και θα πρέπει εδώ να διευκρινήσω ωστόσο ότι δεν με προσυλήτησε κανείς, δε με πλησίασε κάποιος για να μου μιλήσει για το Ισλάμ ή για να με επηρεάσει αλλά η επιλογή αυτή ήταν απόλυτα δική μου. Εκεί γνώρισα μουσουλμάνους από κοντά, τους αγάπησα, με αγαπήσανε. Μπήκα στα σπίτια τους, στα τζαμιά, στις γιορτές τους.

Βρήκα μία άλλη μετάφραση του Ιερού Κορανίου από τη Σαουδική Αραβία..την πήρα. Μετά έστειλα επιστολή στη Σαουδική Αραβία. Μου έστειλαν πολλά αντίτυπα του Ιερού Κορανίου και βιβλία. Το ίδιο έστειλα γράμμα και στην Αίγυπτο και μου έστειλαν βιβλία (κ.α.).

Διάβασα το Άγιο Κοράνι μέχρι σήμερα 36 φορές, από την αρχή μέχρι το τέλος. Αγόρασα ένα ταφσίρ (ερμηνεία) του Κορανίου.

Δούλεψα στην Κωνσταντινούπολη σαν ξεναγός, έμαθα τη γλώσσα και τα μέρη και ασχολήθηκα επαγγελματικά… (τώρα έχω τελειώσει τις σπουδές μου και τη θητεία μου στον στρατό).

picture-0052

Νηστεύω στον ιερό μήνα Ραμαντάν και κάνω την ημέρα 5 φορές σαλά (προσευχή).

picture-007

Άφησα γενειάδα, σταμάτησα να πηγαίνω σε νυχτερινά κλαμπ, σταμάτησα να έχω σεξουαλικές σχέσεις, σταμάτησα να τρώω χοιρινό και να πίνω αλκοόλ κ.τ.λ..

Σκεφτόμουν το εξής “το Ισλάμ είναι στη φίτρα (φυσική κατάσταση στην οποία γεννιέται ο άνθρωπος) του ανθρώπου και όλοι οι άνθρωποι ειτε χριστιανοί, είτε εβραίοι, είτε αλλόθρησκοι, είναι στην πραγματικότητα μουσουλμάνοι και δεν το ξέρουν (μουσουλμάνος όπως ξέρετε σημαίνει “υποταγμένος” και άρα όλοι οι άνθρωποι είναι μουσουλμάνοι, εφόσον όλοι υπόκεινται και είναι υποταγμένοι στους νόμους της φύσης, τους οποίους όμως νόμους τους έθεσε ο ίδιος ο Θεός). Για παράδειγμα οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται μωρά και πεθαίνουν σε μεγάλη ηλικία. Ρωτάω, μπορεί ένας άνθρωπος να γεννηθεί παππούς και να πεθάνει βρέφος; Απαντάω κιόλας ότι αυτό δε μπορεί να γίνει γιατί πολύ απλά υπάρχουν κάποιοι απαράγραπτοι φυσικοί νόμοι και όλοι οι άνθρωποι είμαστε υποταγμένοι στους νόμους αυτούς (άρα όλοι οι άνθρωποι είμαστε μουσουλμάνοι, εφόσον όπως είπα “μουσουλμάνος” σημαίνει “υποταγμένος” και όλοι αυτοί οι νόμοι της φύσης έχουν τεθεί απ’τον ίδιο τον Θεό που σημαίνει ότι εφόσον υποταγμένοι στη φύση, ταυτόχρονα υποταγμένοι στον Θεό- δηλαδή μουσουλμάνοι).

Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ)* είπε:Κάθε άνθρωπος γεννιέται στη φίτρα. Είναι οι γονείς του παιδιού που το κάνουν εβραίο ή χριστιανό μετά τη γέννηση του”.

Άρα όντως το Ισλάμ είναι η μόνη φυσική θρησκεία, είναι η μόνη θρησκεία που θα μπορούσαμε να πούμε oτι είναι στη φίτρα (φυσική κατάσταση του ανθρώπου) και μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι καν θρησκεία αλλά ένα ολόκληρο σύστημα ζωής (και όχι απλώς μια θρησκεία εντολών, παροτρύνσεων ή όμορφων λόγων που αφορούν κυρίως τα πνευματικά όπως ο Χριστιανισμός) που απαντάει σε όλα τα ζητήματα της καθημερινής μας ζωής, μια θρησκείας στην όποία επιτέλους κατάλαβα ποιος είμαι και γιατί ως άνθρωπος δημιουργήθηκα, μια θρησκεία ευλογημένη-η αληθινή θρησκεία η οποία έχει δώσει δικαιώματα στις γυναίκες και σε όλους τους ανθρώπους, χίλια τετρακόσια χρόνια προτού ο λεγόμενος Χριστιανικός και Δυτικός Κόσμος δώσει ή εφεύρει το παραμικρό δικαίωμα).

Στην Ελλάδα συνηθίζουν οι συμπατριώτες μας ‘Ελληνες να αναφέρουν διάφορες ιστορίες με θαύματα (ότι εικόνες δακρύσανε, ότι άγιοι εμφανιστήκανε ξαφνικά κ.τ.λ.). Σέβομαι την ευσέβεια και την πίστη των συμπατριωτών μου, σέβομαι τις εμπειρίες τους, δεν τις διαψεύδω αλλά σ’ αυτά τα θέματα έχω κάποιες αντιρρήσεις διότι παρόμοιες ιστορίες έχω ακούσει και από άτομα τα οποία προέρχονται από άλλα θρησκεύματα, τα οποία αυτά άτομα ισχυρίζονταν ότι και στις δικές τους θρησκείες συμβαίνουν θαύματα. Άρα λοιπόν δεν πρέπει να αμφισβητούμε το γεγονός ότι γίνονται μεν θαύματα ή έστω κάποια παράξενα γεγονότα αλλά δεν πρέπει να βασιζόμαστε αποκλειστικά σ’αυτά.

Ωστόσο είναι τουλάχιστον περίεργη η εμμονή πολλών Χριστιανών στα θαύματα, τη στιγμή που ο ίδιος ο Ιησούς (ειρήνη σ’ αυτόν) φέρεται στο Ευαγγέλιο να έχει πει:

Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε· αλλ’ αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς. Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο ονομά σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα; Και, τότε, θα ομολογήσω σ’ αυτούς, ότι: Ποτέ δεν σας γνώρισα· φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία(Ματθαίος, 7:21-23).

Ο ιμάμης και μεγάλος φακίχ (νομοθέτης) του Ισλάμ Μουχάμμεντ ιμπν Ιντρίς αλ Σάφιι (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε: “Αν δείτε κάποιον να κάνει θαύματα, ακόμα και αν περπατάει πάνω στο νερό, ακόμα και αν περπατάει σηκωμένος στον αέρα, μη τον πιστέψετε. Πρώτα να μάθετε αν είναι ακόλουθος του προφήτη Μουχάμμεντ” (sayings of Imam Shafii).

Ο μεγάλος άλιμ (λόγιος) και Σέιχουλ-Ισλάμ Τάκι ουντ-Ντιν Άχμεντ Ιμπν Ταϊμίιγια (ραχίμαχουλλάχ) ξεκαθαρίζει ότι κανένας πιστός δεν πρέπει να παραπλανηθεί από αυτόν που θα του έρθει με θαύματα: Ακόμα και αν εξαφανιστεί μπροστά σου, περπατήσει πάνω στο νερό, πετάξει στον αέρα, θεραπεύει αρρώστιες, όλα αυτά και αλλά παρόμοια και ανωτέρα στα ανθρώπινα μάτια είναι άχρηστα και ανούσια αν δεν ακολουθεί την Σούννα (Παράδοση) του Μουχάμμεντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Για την ακρίβεια, λέει ο Ιμπν Ταϊμίιγια: “αυτά έχουν πραγματοποιηθεί από μάγους, μη Μουσουλμάνους, αιρετικούς και άλλους ανάμεσα τους. Συνεπώς το να εξετάσεις αν κάποιος είναι ενάρετος και φίλος του Ύψιστου, δες αν τηρεί τον λόγο Του καθώς επίσης την Σούννα του Αποστόλου Του. Αν αντιφάσκει τότε είτε ψεύτης είναι είτε πραγματοποιεί διαβολικό έργο”  (Al-Furqan bayn Al-Awliya Ar-Rahman wa Awliya ash-Shaytan).

Ο Αλλάμα Σάλεχ Ίμπν Φαουζάν Αλ Φάουζαν είπε ότι στην Ισλαμική θεολογία τα θαύματα χωρίζονται σε δυο κύριες κατηγορίες:

 •  Τα θαύματα (Μού’τζιζα) που αποδίδονται μόνο στους Προφήτες και Αποστόλους του Αλλάχ. 
 •  Τα θαύματα (Καράματ) μικρότερης κλίμακας που μπορεί να συμβούν σε ενάρετους πιστούς (οι λεγόμενοι Αουλίγια, φίλοι/κοντινοί του Αλλάχ)
 • ……………. :

Τα καράματ των Αουλίγια ενδυναμώνονται με την ενθύμηση του ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα και με το Ταουχίντ (μονοθεϊσμό) αλλά οι ασυνήθιστες πρακτικές των μάγων και των απατεώνων αδρανούν και αδυνατούν με την ενθύμηση του ΑΛΛΑΧ” (The karamaat of the Awliya).

O Αλλάμα Μουχάμμεντ Ιμπν Σάλιχ Ιμπν Ουθαϊμίν (ραχίμαχουλλάχ) είπε: “Σαν Μουσουλμάνοι οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το Καράμα από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα για αυτόν που του πραγματοποιείται αν δεν τηρεί το Κοράνι και την Σούννα του Αποστόλου. Δεν αξιολογούμε τον άνθρωπο με βάση το Καράμα αλλά το Καράμα με βάση τον άνθρωπο. Αν τηρούσε και ήταν προσκολλημένος στην Σούννα του Αποστόλου, τότε και μόνο είναι αληθινό Καράμα” (Liqaat al-Bab al-Maftuh).

Ο σέιχ Αμπντουλ-Κάντιρ Γκεϊλάνι (ραχίμαχουλλάχ) είπε στο βιβλίο του “Φούτουχ ουλ Γάιμπ” :  “Κάποιος σε αυτή την κοινότητα ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ικανός να καθοδηγήσει τους άλλους προς τον ΑΛΛΑΧ αλλά είναι αμελής, ακόμα και ως προς έναν μόνο κανόνα της Σαρία – ακόμα και αν πραγματοποιεί θαύματα που συγκλονίζουν το μυαλό – …δε γυρνάμε να τον κοιτάξουμε επειδή ένα τέτοιο άτομο δεν είναι σέιχ ούτε λέει την αλήθεια….εκτός από εκείνον ο οποίος τηρεί όλες τις διατάξεις του Ιερού Νόμου“.

Ακόμα και ο αιρετικός Μπεγιαζίντ αλ Μπιστάμι, ο αποκαλούμενος και ως “Σουλτάν ουλ Αριφίν” (ο μεγαλύτερος των σοφών) είχε πει: “Αν δείτε κάποιον να πετάει στον αέρα και να περπατάει στο νερό, μη παρασυρθείτε από αυτόν αλλά μάθετε πώς συμπεριφέρεται όσων αφορά τις εντολές και τις απαγορεύσεις (της Σαρία)“  (πηγή: Ibn Taymiyya’s Fatawi 11:466).

Εγώ λοιπόν βλέπω το πραγματικό και μεγαλύτερο θαύμα (δηλαδή το ίδιο το Ισλάμ) το οποίο εδώ και 1400 χρόνια προστατεύει εμένα και όλους τους ανθρώπους και τους προστατεύει στην πράξη και όχι στα λόγια. Το Ισλάμ είναι και θρησκεία και πολιτική, σύστημα ζωής και οικονομικό σύστημα, τρόπος ζωής και τα πάντα- που ο Χριστιανισμός δεν είναι εφόσον ναι μεν λέει στους ανθρώπους να αγαπάνε ο ένας τον άλλο αλλά ταυτόχρονα δε λαμβάνει κανένα νομικό ή άλλης μορφής μέτρο για να προστατεύσει τους αδύνατους, τους φτωχούς, τις χήρες αλλά δίνει μόνο απλές εντολές και τίποτα άλλο, χωρίς δηλαδή να είναι ταυτόχρονα θρησκευτικό, κοινωνικό και νομικό σύστημα όπως το Ισλάμ. Το Ισλάμ έχει κώδικες’ τον δογματικό κώδικα, τον λατρευτικό κώδικα, τον κώδικα των ανθρωπίνων σχέσεων, της ευγένειας και της διακριτικής συμπεριφοράς, τον οικογενειακό κώδικα, τον νομικό και δικαστικό κώδικα, τον πολιτικό κώδικα, τον οικογενειακό κώδικα, τον κώδικα περί γυναικών, τον εκπαιδευτικό κώδικα κ.α. Δηλαδή, σε αντίθεση με το Ισλάμ που είναι θρησκευτικό και ταυτόχρονα νομικό και πολιτειολογικό, οικονομικό, λατρευτικό και κοινωνικό σύστημα και μου δίνει τα πάντα, ο Χριστιανισμός δε μου δίνει στην ουσία τίποτα, πέρα ίσως από κάποιες ηθικές συμβουλές και εντολές του Ιησού (αλέϊχι σαλάμ). Ξαναλέω ωστόσο ότι σέβομαι το δικαίωμα των Χριστιανών συμπολιτών μου να είναι Χριστιανοί και το δικαίωμα του οποιουδήποτε στα πιστεύω του).

Λέγεται στο Ιερό Κοράνι:Στη θρησκεία δεν υπάρχει καταναγκασμός επειδή η αλήθεια έχει ξεχωριστεί ολοφάνερα απ’την πλάνη” (Κοράνι, 2:256)

Στη θρησκεία λοιπόν δεν υπάρχει καταναγκασμός. Καθήκον του μουσουλμάνου είναι μόνο η ντάουα (πρόσκληση) προς το Ισλάμ αλλά πώς πρέπει να γίνεται αυτή; Με αγάπη, με καλοσύνη, με υπομονή, με ευσέβεια, με ειλικρίνια και με όλα αυτά τα χαρακτηρηστικά που πρέπει να έχει κάθε σωστός μουσουλμάνος. Με τον καλύτερο τρόπο.

Λέγεται στο Ιερό Κοράνι: Προσκάλεσε όλους στη θρησκεία του Κυρίου σου με σοφία και με όμορφο κήρυγμα και προσπάθησε να τους πείσεις με τον καλύτερο τρόπο και τον πιο ευγενικό” (Κοράνι, 16:125) 

Αυτό είναι το Ισλάμ που εγώ και εκατομμύρια άνθρωποι σ’αυτόν τον πλανήτη αγαπήσαμε και πιστέψαμε.

Ας σαλάμ αλέικουμ ουά ραχματουλλάχι ουά μπαρακάτου
(ειρήνη σε σας και το έλεος του Θεού και η ευλογία Του).

*        σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ, σημαίνει:η ευλογία και η ειρήνη του Θεού σ’ αυτόν.

*      ραντιγιαλλάχου άνχου, σημαίνει: “Ο Θεός ας είναι Ευχαριστημένος με αυτόν.

88 thoughts on “Ποιός είμαι και πως έγινα μουσουλμάνος

 1. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΤΑΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΑ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΟΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

 2. Καλό σου δρόμο φίλτατε Αλή!
  Μπορεί να διαφωνώ αλλά χαίρομαι την θέρμη και την δίψα σου. Θα μπορούσε κανείς να πει πολλά αλλά ο καιρός αν θέλει θα το φέρει μόνος του. Κάθε χαρά και φώτιση σου εύχομαι.

 3. Salamaleicum!!!
  To onoma mou einai Iwanna, menv athina, kai katagomai apo Ellada.
  Sympatho para poly oli tin koyltoyra tis Anatolis kai i agapi moy gia tis indikes tainies poy exo apo 6 eton moy efere ston dromo moy enan nearo apo tin xora toy pakistan opoy promitheomai indikes tainies mias kai py sta video club den yparxoun klasikes indikes tainies.

  Anazitontas tin alithini thriskia apo paidi mexri kai simera kai synanastrefontas anthropoys apo diafores thriskies mia mera rotisa ton nearo ti einai i thriskia ton Moysoylmanon? Ti pisteyoyn? Poy pisteyoyn? ktl… Agorasa to Korani kai exo ksekinisei na to diavazo…

  Milaei gia oti milaei kai i gnosti se oloys Vivlos… Orthodoksi vaptistika kato ypo piesi prin 2 xronia peripoy alla sta pisteyo den me aggikse katholoy… I skepsi ton Moysoylmanon, i nootropia kai ta pisteo moy fenontai pio konta ston Theo. Thelo na matho perisotera alla den ksero to pos… An mporei kapoios na me voithisei tha xaro para poly. Pisteyo kai ego pos den exei simasia i katagogi mas alla to oti oloi eimaste anthropoi… Oso gia kati poy diavasa parapano sxetika me polemo thelo na theso tin eksis erotisi.(an ginotan polemos kai o IHSOYS itan stin gi, me poioys tha polemoyse?) (Vrika ayto to site apo mia omada sto Facebook kai eyxaristo poly Tin kopela poy me voithise na to vro)

  Allahafis(elpizo na to theto sosta)

 4. γεια σου αλη. ειμαι 24 ετων και με ενδιαφερει πολυ το ισλαμ.θα ηθελα να το ασπαστω. εδω και 3,5 χρονια με ενδιαφερει.οφειλω να πω οτι μαθαινω τουρκικά εδω και 4 χρονια. εχω και αρκετες αποριες για το ισλαμισμο. εχω το κορανι το αγορασα πριν απο 3 χρονια ελληνοαραβικη εκδοση εχω κι ενα μικρο κορανι στην τουρκικη. θα παραθεσω τις αποριες μου στο επομενο ποστ

 5. Merhaba Ali.Eimai i xristina ,ellinida k pros to paron xristiani orthodoxi.Gia tous dikous mou logous thelo edo k para poli kairo oxi apla na allaxo to thriskevma mou,alla na gino mousoulmana.Tha ithela se parakalo an mporeis na mou apantiseis se kapoies apories pou eho.Katarhin,pos mporo na allaxo to thriskeuma mou,me poio tropo,tha prepei logika na ginei meso kapoiou hontza k sigoura ektos elledas,isos stin toyrkia i opoia einai mia xora pou episkeptomai syxna.Tha xreiastei na allaxo,tautotita?na allaxo onoma?na upograpso kapoio xarti pou na pistopoiei oti eimai mousoulmana?An mporeseis apantise mou se parakalo,s euaristo.Xristina i mellontika Nermin.

 6. yaa sou… eimai ellinida alla exei ligo kairo pou zw sti germania. edw an ksereis einai gemato apo tourkous (mousoulmanus) kai mou aresei i nootropoia tous kai ta ethima tous. exei 1 mina pou prospathw na mathw tourkika. eimai xristiani orthodoksi allaa tha ithela poli na epikoinwnisw mazi sou kai na milhsw gia tin thriskia sou kai ti tha borousa na kanw!

 7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΑN ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ..Ή ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ?ΧΡΙΣΤΙΝΑ , ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. IMMORTALITY

 8. Adelfe Ali,
  to onoma mou einai georgia kai eimai Ellhnida.Otan diabasa thn istoria sou kai gia tis plhrofories gia to Islam para3eneuthka giati polla pragmata den ta h3era kai den erxotan sto mualo.H ali8eia einai pws sthn Ellada exoume mia megalh prokatalh4h gia tous mousoulmanous kai gia tous Tourkous.Telospantwn exw kapoies apories kai 8a h8ela na mou tis luseis.Pou mporw na tis gra4w?
  euxaristw

 9. Καλησπερα Αλή θα ηθελα καποια στιγμη να μιλησουμε για το ισλαμ,ο συζυγος μου ειναι μουσουλμανος κι εγω χριστιανη ορθοδοξη.Σεβομαι το ισλαμ και εκεινος σεβεται την ορθοδοξια.Δεν θελω να αλλαξω θρησκεια διοτι η ορθοδοξια με εκφραζει απολυτα.Επειδη ο συζυγος δεν μιλαει τελεια τα ελληνικα δεν μπορει να μου εξηγησει ορισμενα πραγματα που θελω να μαθω….επισης θα ηθελα να κανουμε διαλογο να μου πεις και τις αποψεις σου για το ισλαμ και την ορθοδοξια.ευχαριστω…

  • Όποτε θέλεις Εύα.

   To email μου είναι alialyunani@hotmail.com

   Μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Το email σου αυτό είναι πραγματικό;

   Πες μου λίγα πράγματα. Από πού είσαι; Από πού είναι ο σύζυγος σου;

 10. selamün aleyküm Ali kardeşim,cevap yazmaya geciktım ama şunları bılmen gerek,Αυτο δεν εινε τραγούδι εινε ύμνος προς τον ALLAH και zikir..zikir ne demek biliyorsun herhalde. ve medet denilgiği zaman o kişi den manevı yardım istemek demek .o kişi kım olduğunu güzel araştır .O büğük bır ALLAH dostudur .GAVSUL AZAM ABDULKADİR GEYLANİ HAZRETLERİ

  • Medet sadece ALLAH’ tan istenir abi.

   Abdul-Kadir Geylani: «Allah’tan başka herşey puttur» ve «Senin en basit halin, Rabbin Azze ve Celle’yi hatırlayarak anman, O’ndan başka birinden değil de ; sadece O’ndan istemen hasebiyle O’nu birlemen (Muvahhid), ihtiyacını O’ndan başkasına bırakmamandır» dedi [kaynak: Fütûhu’l Gayb].

   Fatiha Sûresi 5 (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

   Bakara Sûresi 45 Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin.(7) Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.

   Bakara Sûresi 107 Bilmez misin ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ındır. Sizin için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.

   Bakara Sûresi 123 Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatin (aracılığın) yarar sağlamayacağı ve hiç kimsenin hiçbir taraftan yardım göremeyeceği günden sakının.

   Bakara Sûresi 153 Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir.

   Bakara Sûresi 214 Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü’minler, «Allah’ın yardımı ne zaman?» diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır.

   Bakara Sûresi 250 (Tâlût’un askerleri) Câlût ve askerleriyle karşı karşıya gelince şöyle dediler: «Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et.»

   Bakara Sûresi 286 Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): «Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.»

   Âl-i İmran Sûresi 13 Şüphesiz, karşı karşıya gelen iki toplulukta sizin için bir ibret vardır: Bir topluluk Allah yolunda çarpışıyordu. Öteki ise kâfirdi. (Onları) göz bakışıyla kendilerinin iki katı görüyorlardı. Allah da dilediğini yardımıyla destekliyordu. Basireti olanlar için bunda elbette ibret vardır.

   Âl-i İmran Sûresi 122 Hani sizden iki takım (paniğe kapılarak) çözülmeye yüz tutmuştu. Hâlbuki Allah onların yardımcısı idi. Mü’minler, yalnız Allah’a tevekkül etsinler.

   Âl-i İmran Sûresi 123 Andolsun, siz son derece güçsüz iken Allah size Bedir’de yardım etmişti. O hâlde Allah’a karşı gelmekten sakının ki şükretmiş
   olasınız.

   Âl-i İmran Sûresi 124 Hani sen mü’minlere, «Rabbinizin, indirilmiş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?» diyordun.

   Âl-i İmran Sûresi 125 Evet, sabrettiğiniz ve Allah’a karşı gelmekten sakındığınız takdirde; onlar ansızın üzerinize gelseler bile Rabbiniz nişanlı beş bin melekle size yardım eder.

   Âl-i İmran Sûresi 126 Allah, bunu size sırf bir müjde olsun ve kalpleriniz bununla yatışsın diye yaptı. yardım ve zafer ancak mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi Allah katındadır.

   Âl-i İmran Sûresi 147 Onların sözleri ancak, «Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı sağlam tut. Kâfir topluma karşı bize yardım et» demekten ibaretti.

   Âl-i İmran Sûresi 150 Hayır! Yalnız Allah yardımcınızdır. O, yardımcıların en hayırlısıdır.

   Âl-i İmran Sûresi 160 Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, ondan sonra size kim yardım edebilir? Mü’minler, ancak Allah’a tevekkül etsinler.

   Nisâ Sûresi 45 Allah, sizin düşmanlarınızı çok daha iyi bilir. Allah, dost olarak yeter. Allah, yardımcı olarak da yeter.

   En’âm Sûresi 40 (Ey Muhammed!) De ki: «Söyleyin bakalım. Acaba size Allah’ın azabı gelse veya size kıyamet saati gelip çatsa (böyle bir durumda) siz Allah’tan başkasını mı çağırırsınız? Eğer doğru sözlü iseniz söyleyin.

   A’râf Sûresi 128 Mûsâ, kavmine, «Allah’tan yardım isteyin ve sabredin. Şüphesiz yeryüzü Allah’ındır. Ona, kullarından dilediğini mirasçı kılar. Sonuç Allah’a karşı gelmekten sakınanlarındır» dedi.

   A’râf Sûresi
   192 Hâlbuki onlar (edindikleri ilâhlar) ne onlara yardım edebilirler, ne de kendilerine yardım edebilirler.

   A’râf Sûresi 197 Allah’tan başka taptıklarınızın ise size yardım etmeğe güçleri yetmez. Onlar kendilerine de yardım edemezler.

   Enfal Sûresi 9 Hani Rabbinizden yardım istiyor, yalvarıyordunuz. O da, «Ben size ard arda bin melekle yardım ediyorum» diye cevap vermişti.

   Enfal Sûresi 10 Allah bunu, sadece bir müjde olsun ve onunla kalpleriniz yatışsın diye yapmıştı.Yardım ancak Allah katındandır. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

   Enfal Sûresi 26 O vakti hatırlayın ki siz yeryüzünde güçsüz ve zayıf idiniz. İnsanların sizi kapıp götürmesinden korkuyordunuz.Derken Allah sizi barındırdı, yardımıyla destekledi ve sizi temiz şeylerden rızıklandırdı ki şükredesiniz

   Enfal Sûresi 40 Eğer yüz çevirirlerse bilin ki Allah sizin dostunuzdur. O, ne güzel dosttur; O, ne güzel yardımcıdır!

   Enfal Sûresi 48 Hani şeytan onlara yaptıklarını süslemiş ve, «Bu gün artık insanlardan size galip gelecek (kimse) yok, mutlaka ben de size yardımcıyım.» demişti. Fakat iki taraf (savaş alanında) yüz yüze gelince (şeytan), gerisingeriye dönüp, «Ben sizden uzağım. Çünkü ben sizin görmediğiniz şeyler (melekler)(12) görüyorum. Ben Allah’tan korkarım. Allah, cezası çetin olandır» demişti.

   Tövbe Sûresi 51 De ki: «Bizim başımıza ancak, Allah’ın bizim için yazdığı şeyler gelir. O, bizim yardımcımızdır. Öyleyse mü’minler, yalnız Allah’a güvensinler.»

   Tövbe Sûresi 116 Şüphesiz göklerin ve yerin hükümranlığı yalnız Allah’ındır. O, diriltir ve öldürür. Sizin için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.

   Yûnus Sûresi 38 Yoksa onu (Muhammed kendisi) uydurdu mu diyorlar? De ki: «Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi siz de onun benzeri bir sûre getirin ve Allah’tan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın.

   Yusuf Sûresi 18 Bir de üzerine, sahte bir kan bulaştırılmış gömleğini getirdiler. Yakub dedi ki: «Hayır! Nefisleriniz sizi aldatıp böyle bir işe sürükledi. Artık bana düşen, güzel bir sabırdır. Anlattıklarınıza karşı yardımı istenilecek de ancak Allah’tır.»

   Ra’d Sûresi 11 İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah’ın emriyle onu korurlar.(4) Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Allah, bir kavme kötülük diledi mi, artık o geri çevrilemez. Onlar için Allah’tan başka hiçbir yardımcı da yoktur.

   İbrâhim Sûresi 15 Peygamberler, Allah’tan yardım istediler ve her inatçı zorba hüsrana uğradı.

   İsrâ Sûresi 75 İşte o zaman sana, hayatın da, ölümün de katmerli acılarını tattırırdık. Sonra bize karşı kendine hiçbir yardımcı
   bulamazdın.

   Enbiyâ Sûresi 112 (Peygamber), «Ey Rabbim! Hak ile hüküm ver. Bizim Rabbimiz, sizin nitelemelerinize karşı yardımı istenecek olan Rahmân’dır» dedi.

   Hacc Sûresi 78 Allah uğrunda hakkıyla cihad edin. O, sizi seçti ve dinde üzerinize hiçbir güçlük yüklemedi. Babanız İbrahim’in dinine uyun. Allah, sizi hem daha önce, hem de bu Kur’an’da müslüman diye isimlendirdi ki, Peygamber size şahit (ve örnek) olsun, siz de insanlara şahit (ve örnek) olasınız.(10) Artık namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve Allah’a sarılın. O, sizin sahibinizdir. O, ne güzel sahip, ne güzel yardımcıdır!

   Mü’minûn Sûresi 26 (Nûh), «Rabbim! Beni yalanlamalarına karşı bana yardım et!» dedi.

   Mü’minûn Sûresi 39 O peygamber, «Ey Rabbim! Yalanlamalarına karşı bana yardım et!» dedi.

   Furkân Sûresi 31 Biz, işte böyle, her peygamber için suçlulardan bir düşman yarattık. Yol gösterici ve yardım edici olarak Rabbin yeter.

   Ankebût Sûresi 22 Siz, yerde de gökte de (Allah’ı) âciz bırakacak değilsiniz. Sizin Allah’tan başka ne bir dostunuz, ne de bir yardımcınız vardır.

   Yâsîn Sûresi 74 Belki kendilerine yardım edilir diye Allah’ı bırakıp da ilâhlar edindiler.

   Şûrâ Sûresi 31 Yeryüzünde O’nu âciz bırakamazsınız. Sizin için Allah’tan başka hiçbir dost ve yardımcı yoktur.

   Ahkâf Sûresi 28 Allah’ı bırakıp O’na yakınlık sağlamaları için edindikleri ilâhlar kendilerine yardım etseydi ya!? Aksine onları yüzüstü bırakarak uzaklaşıp kayboldular. Bu, onların yalanı ve uydurmakta oldukları şeydir.

   Muhammed Sûresi 7 Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.

   Muhammed Sûresi 11 Bu, Allah’ın inananların yardımcısı olması, inkâr edenlerin ise, hiçbir yardımcısı bulunmamasından dolayıdır.

   Tahrîm Sûresi 2 Allah (gerektiğinde) yeminlerinizi bozmayı (ve kefaret ödemeyi) size meşru kılmıştır. Allah, sizin yardımcınızdır. O, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

  • Soru: Zamanınmızdaki tarikatlarda rabıta konusunda ben de hem fikirim ama geçmiş dönem evliyalar mesela SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ diyor ki zor durumda olduğunuzda yardım isteyin Allah’ın izniyle gelirim yardımınıza. Tevessül konusu hadislerde de geçiyo açıklayabilir misiniz bana konuyu

   Cevap: Abdulkadir Geylani, Müslümandır; fıkıhta Hanbeli mezhebine tabidir. Fakat tasavvufçular onun adına kitaplar basıp, onun ağzından böyle şirk dolu sözler eklemişlerdir bu kitaplara.

   İnsanlara «ibadet» nedir diye sorduğumuzda «namaz, oruç, hac, zekat» gibi amelleri sayarlar. Oysa bunların dışında ibadet olan daha birçok amel vardır. Bunlardan biri de «yardımına çağırmak»tır.

   Allah-u teala şöyle buyuruyor:

   «Yalnızca sana kulluk eder ve yalnızca senden yardım dileriz.» (Fatiha: 4)

   «Yalnızca sana kulluk ederiz» demek; bütün şirklerden uzak durarak, kendimizi şirkten tamamen arındırarak sana ibadet ederiz, demektir.

   «Senden yardım dileriz» demek; her konuda yalnız senden yardım isteriz, demektir. Çünkü gerçek kuvvet sahibi yalnız Allah’tır.

   «O’ndan başka çağırdıklarınız, bir çekirdek lifine bile sahip değildirler. Eğer onları çağırırsanız, sizin çağırınızı işitmezler; işitseler bile, size cevap vermezler. Kıyamet günü sizin ortak koşmanızı inkar ederler. Her şeyden haberdar olan Allah gibi hiç kimse sana haber veremez.» (Fatır: 13-14)

   «Ey Muhammed! De ki: «Allah’tan başka ilah sandığınız şeyleri çağırın. Onlar ne sizi uğradığınız zarardan kurtarabilirler ne de onu sizden uzaklaştırabilirler. Onların taptıkları da Rablerine daha yakın olmak için bir yol arar. Her biri Allah’a daha çok yaklaşmak için çalışır. O’nun rahmetini umarlar, azabından korkarlar. Elbette Rabbinin azabı korkulan azabdır.» (İsra: 56-57)

   «(Ey Muhammed!) De ki: «Allah’ı bırakıp da, ne göklerde ve ne de yerde zerre kadar bir şeye sahip olmadıkları, bunlardan hiçbir ortaklıkları bulunmadığı ve onlardan hiçbiri Allah’ın yardımcısı olmadığı halde, ilah diye ileri sürdeklerinizi haydi çağırın! O’nun katında kendisinin izin verdiğinden başkasının şefaati fayda vermez. Hatta onların kalblerinden korku giderilince (birbirlerine): «Rabbiniz ne dedi?» derler. Derler ki: «Hakkı.» (buyurdu). O Aliy’dir, Kebir’dir.» (Sebe: 22-23)

   Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor:

   «Yardım istediğin zaman yalnızca Allah’tan yardım iste.» (Müslim)

   Hadisi şerifte yardımın sadece Allah’tan istenebileceği ve her şeyde O’na güvenilmesi gerektiği bildiriliyor.

   Bir kişi yalnız Allah’ın yapabileceği bir şey için Allah’tan başkasından yardım isterse büyük şirk işlemiştir.

   *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

   Enes b. Malik (r.a) şöyle demiştir:

   «Halk kıtlığa düştüklerinde, Ömer b. Hattab (r.a) Rasulullah (s.a.s)’in amcası Abbas b. Abdilmuttalib (r.a)’ye, yağmur yağması için Allah’a dua etmesini söyler ve:

   «Allah’ım! Bizler nebimiz hayatta iken ona dua ettirerek senden niyazda bulunurduk da bize yağmurlar ihsan ederdin. Şimdi de nebimizin amcasının duasıyla senden niyaz ediyoruz. Bize yine yağmur ihsan et» diye dua ederdi. Bu duayı edince yağmur yağardı.» (Buhari)

   Tevhid inancı, her çeşidiyle ibadetlerin yalnız Allah’a yapılmasını emreder. Her kim, küçük ya da büyük olsun ibadet hükmüne giren herhangi bir ameli Allah’tan başkasına yaparsa, tevhidi bozucu harekette bulunmuş, şirk koşarak müşrik sıfatını kazanmış olur. Burada şunu da belirtmemiz gerekiyor: Herhangi bir amelin Allah’tan başkasına yapıldığında şirk hükmüne girebilmesi, bu amelin Kur’an veya sünnette ibadet olarak vasıflandınlması şartına bağlıdır. Örneğin; dua etmek, yardıma çağırmak, kanunlarına teslim olmak, hakimiyetini kabul etmek, kurban kesmek, adak adamak gibi fiiller, Kur’an ve sünnette ibadet olarak vasıflandmldığı için bunlardan birisini Allah’tan başkasına yapan kimse müşrik olur. Allah (c.c) Muhammed (s.a.s)’i risalede görevlendirdiği anda, bu gerçeği kendisine vahyetmeye başlamış, La ilahe illAllah düsturunu dinin giriş kapısı göstererek, buna teslim olan kullarını her türlü şirkten temizlemiş, «yalnız Allah’a ibadet» şuurunu kalblerine yerleştirmişti. Ömer (r.a)’nun yukarıdaki yağmurun yağmaması gibi sıkıntılı bir anda, daha önceden vefat etmiş olan Rasulullah’ı yardıma çağırmayıp onu tevessül (vesile edinmek) edinmemesi ve bunun yerine yanlarında sağ olarak bulunan Abbas (r.a)’den, dua etmesini istemesi de La ilahe illAllah şuurunun kalbine yerleşmesindendi. Ömer (r.a), vefat etmiş olan Rasulullah (s.a.s)’i yardıma çağırması halinde, bunun kişiye fayda veya zarar vermeyecek halde olan bir ölüyü yardıma çağırmak, böylelikle de Allah’a şirk koşmak manasına geleceğini çok iyi biliyordu. Bu sebeple Abbas (r.a)’ya dua talebinde bulunmuştu.

 11. Kim ki Şeyh kalpten geçeni bilir derse veya inanırsa kafir olur..
  «De ki: {Göktekiler ve yerdekiler gaybı bilemezler, ancak Allah bilir. Onlar öldükten sonra ne zaman diriltileceklerinin de farkında değildirler}» ﴾Neml 65﴿.

  TARİKAT NEDİR ?
  Tarikat aracılık hizmetlerine denir. Allah cc ile kul arasında ki aracılık hizmetlerini yapan şirk-etin adıdır!. Bu aracılık hizmetleri her devirde bazı farklılıklar arzetmiştir. Peygamber a.s zamanında aracılık hizmetlerini putlar ve putcular yapıyordu. Günümüzde ise bu hizmetleri tarikatlar ve şeyhler yapıyor. İslam’da bu aracalılık hizmetlerine ŞİRK denir. Bu hizmeti alanlara verenlere ise müşrik denir.

  Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de biz biliriz. Çünkü biz ona şah damarından daha yakınız. ﴾Kaf 16﴿

  Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler. ﴾Bakara 186﴿

 12. Δεν μου αρεσει ουτε να προσβαλω ουτε να με προσβαλουν ειμαι χριστιανη ορθοδοξη πιστευω στον θεο μου γιατι αλλιως δεν εχει νοημα να βαπτιζομαι πιστευω οτι καμια θρισκεια δεν πρεπει να επιβαλεται σε κανεναν ανθρωπο απο τη στιγμη που εχει συνηδισh και λογο γιατι δεν πιστευω να ειπαρχει θεοτητα που να επιβαλει να γινουν ολοι χριστιανοι η ολοι βουδιστες η οτι αλλο γιατι αμα δεν πιστευεισ με την καρδια σου σε οτι πιστευεις και απλα το ασπαζεσαι δεν ειναι αληθεια απλα παραπλανουμε τους εαυτους μας.. Διαβασα οτι ο Αλλαχ λεει πως δεν πρεπει να ασπαζομαστε τη θρησκεια παρα τη θελιση μας γιατι ειναι ψευτικη πιστη το ιδιο εχει πει και ο Χριστος αρα και απο τις δυο οψεις εμεις ειμαστε υπευθινοι για τις προτιμησεις και τις πραξεις μας.. θελω να ρωτησω γιατι δεν ειμαι παντογνωστης θα μπορουσε να μιλαμε για τον ιδιο Θεο με διαφορετικη ονομασια? ειδα αρκετα κοινα παντως μουσουλμανισμου και χριστιανισμου και πως γινεται τωρα στη στιγμη που ζουμε να γινεται πολεμος αλλαξοθρησκεια`ενω στις περισσοτερες θρησκειες το ασπαστεις ενα θρησκευμα πρεπει να γινεται μονο με βουλιση γιατι σκοτωνονται τοσος κοσμος με αυτη τη δικαιολογια γιατι τα αλλαζουν μονοι τους αρα οι ιδιοι που επιβαλουν την αλλαξοθρησκεια ειναι αμαρτωλοι θα ηθελα να μου τεκμηριωσετε την αποψη σας σχετικα με αυτα τα γεγονοτα

  • Ο Ιμπν αλ-Κάιγιμ αλ-Τζαουζίγια (ραχίμαχουλλάχ) είπε: “Ο Προφήτης δεν εξανάγκασε ποτέ κανέναν να ασπαστεί τη θρησκεία, αλλά πολέμησε εναντίον αυτών που κήρυξαν πόλεμο εναντίον του και τον πολέμησαν. Όσο γι’ αυτούς που συνήψαν συνθήκη ειρήνης μαζί του ή κήρυξαν εκεχειρία, ποτέ δεν τους πολέμησε και ποτέ δεν τους ανάγκασε να εισέλθουν στο Ισλάμ, όπως διέταξε ο Ύψιστος: Δεν υπάρχει καταναγκασμός στη θρησκεία διότι η αλήθεια έχει διαχωριστεί φανερά από την πλάνη, [Κοράνι, 2:256]. Η άρνηση στο εδάφιο μεταφέρει την έννοια της απαγόρευσης, ξεκάθαρα, δεν μπορείς να επιβάλεις τη θρησκεία σου πάνω σε κανέναν” (Hidayat Al-Hayara 237).

 13. Αγαπητέ φίλε Αλί, αναζητώ το θεολογικό μήνυμα που προκύπτει από τον στίχο 9:5 του Κορανίου:
  » { فإذا انسلخ } خرج { الأشهر الحرم } وهي آخر مدة التأجيل { فاقتلوا المشركين حيث وجدتموهم } في حل أو حرم { وخذوهم } بالأسر { واحصروهم } في القلاع والحصون حتى يضطروا إلى القتل أو الإسلام { واقعدوا لهم كلَّ مرصد } طريق يسلكونه ونصب كل على نزع الخافض { فإن تابوا } من الكفر { وأقاموا الصلاة وآتوا الزكاة فخلُّوا سبيلهم } ولا تتعرضوا لهم { إن الله غفور رحيم } لمن تاب . »
  » And when the sacred months have passed, then kill the polytheists wherever you find them and capture them and besiege them and sit in wait for them at every place of ambush. But if they should repent, establish prayer, and give zakah, let them [go] on their way. Indeed, Allah is Forgiving and Merciful. » (http://quran.com/9/5)
  » Και όταν οι ιεροί μήνες περάσουν, τότε σφάξτε τους ειδωλολάτρες όπου τους βρείτε, και κάντε-τους αιχμαλώτους και πολιορκείστε-τους και κρυφτείτε και στήστε-τους ενέδρες, μετά αν μετανοήσουν και κάνουν συνέχεια προσευχές και πληρώνουν το φόρο για τους φτωχούς, αφήστε-τους το δρόμο ελεύθερο· ασφαλώς ο Αλλάχ συγχωρεί, είναι Φιλεύσπλαχνος. »

  Μπορείς να με βοηθήσεις;

  • Το εδάφιο αυτό βρίσκεται στη Σούρα (κεφάλαιο) Ατ-Τάουμπα, που σημαίνει: “Η Μετάνοια” ή “Η Απαλλαγή” (Μπεράατ)’ ονομάζεται επίσης “Φαζίχα” κ.α. Το κεφάλαιο αυτό αποκαλύφθηκε 9 χρόνια ύστερα από την Εγίρα και ονομάζεται έτσι, διότι παραχωρήθηκε τεσσάρων μηνών προθεσμία στους κουφφάρ (άπιστους) της Αραβικής χερσονήσου, από τη στιγμή που αυτοί είχαν χαλάσει τη συμφωνία που είχαν συνάψει με τους με τους μουσουλμάνους και έτσι οι μουσουλμάνοι απαλλάχτηκαν από αυτή. Οι τέσσερις αυτοί μήνες είναι οι μήνες: “Σαββάλ”, “Δουλ-Κάντα”, “Δουλ-Χίτζτζα” και “Μουχάρραμ”. Η προθεσμία δεν αφορούσε τις φυλές Μπενί Ντάμρα και Κινάνα, που σεβάστηκαν τα όσα είχαν συμφωνηθεί με τους μουσουλμάνους.

   Λέγεται στο Άγιο Κοράνι:

   “Μια απαλλαγή απ’ τη συνθήκη που είχε γίνει με τους ειδωλολάτρες (που αυτοί παραβίασαν). Αυτή η απαλλαγή γίνεται απ’ τον ΑΛΛΑΧ και τον απεσταλμένο Του.

   Πορευθείτε για τέσσερις μήνες πάνω στη γη και μάθετε ότι δεν μπορείτε να βάλετε τον ΑΛΛΑΧ σε θέση αδυναμίας γιατί ο ΑΛΛΑΧ θα ντροπιάσει τους άπιστους” (Κοράνι, 9:1-2).

   Τα εδάφια αυτά (και ολόκληρο το κεφάλαιο “Ατ-Τάουμπα”) αποκαλύφθηκαν προς το τέλος του προφητικού κηρύγματος του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ), πριν και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στο Τάμπουκ και ορισμένα εδάφεια μετά την εκστρατεία (Şevkânî, II, 378;).

   Η απαλλαγή ήταν απαλλαγή από τη συνθήκη της Χουνταϊμπίγια, που είχε συναφθεί δύο χρόνια πιο πριν ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους ειδωλολάτρες. Μέλη της φυλής “Μπενί Μπάκιρ” (σύμμαχος φυλή με τους Μεκκανούς παγανιστές) σκότωσαν κάποια μέλη της φυλής “Χουζάα” (σύμμαχοι με τους μουσουλμάνους), προκλήθηκε γενικότερη αναστάτωση και η συνθήκη τς Χουνταϊμπίγια έσπασε.

   Λέγεται στο Ιερό Κοράνι:

   “Και μια γνωστοποίηση απ’ τον ΑΛΛΑΧ και τον απεσταλμένο Του στους ανθρώπους κατά την ημέρα του Μεγάλου Προσκυνήματος (Χατζ) ότι ο ΑΛΛΑΧ (ακυρώνει τη συμφωνία) με τους ειδωλολάτρες, καθώς και ο απεσταλμένος Του. Αν όμως μετανοιώσετε, θα είναι το καλύτερο για ‘σας, αν όμως αρνηθείτε την Πίστη, τότε μάθετε ότι δεν μπορείτε να βάλετε τον ΑΛΛΑΧ σε θέση αδυναμίας. Προειδοποίησε τους άπιστους με οδυνηρή τιμωρία” (Κοράνι, 9:3).

   Το σπάσιμο όμως αυτό όπως είπα και πιο πριν, δεν αφορούσε τις φυλές εκείνες που κράτησαν τη συμφωνία στο ακέραιο. Γι’ αυτό λέγεται στο Ιερό Κοράνι:

   “Η απαλλαγή αυτή δεν περιλαβάνει συμφωνία με ειδωλολάτρες που δεν παραβίασαν σε τίποτα ούτε βοήθησαν κανέναν εναντίον σας. Γι’ αυτό συμπληρώστε τις συμφωνίες σας μαζί τους μέχρι (το τέλος) της διάρκειας τους. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπά τους δίκαιους” (Κοράνι, 9:4).

   Το εδάφιο καλεί σε πόλεμο εναντίον των ειδωλολατρών (και γενικά όσων) που ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ που είχαν με τη μουσουλμανική κοινότητα. Λέει όμως (από τη μέση και μετά): “..Αν όμως μετανοιώσουν και διατηρήσουν την τακτική προσευχή και αποδώσουν τη ζακάτ (ελεημοσύνη), τότε αφήστε τους ελεύθερους. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ είναι Αυτός που συγχωρεί, Πολυεύσπλαχνος”.

   Ας δούμε όμως και το επόμενο εδάφιο 9:6 το οποίο δεν το αναφέρεις και θα καταλάβετε αμέσως το γιατί:

   “Και αν κανείς απ’ τους ειδωλολάτρες σου ζητήσει άσυλο, παραχώρησε του το, ώστε να μπορεί να ακούει τα Λόγια του ΑΛΛΑΧ και έπειτα συνόδεψε τον (σε μέρος) όπου μπορεί να έχει ασφάλεια. Και αυτό επειδή είναι ένας λαός που αγνοεί” (Κοράνι, 9:6).

   Δώστε άσυλο σε αυτόν που θα το ζητήσει. Προστατέψτε όποιον σας το ζητήσει. Συνοδέψτε όποιον σας το ζητήσει, σε μέρος όπου θα μπορεί να είναι ασφαλής. Διδάξτε του το Ισλάμ, επειδή το αγνοεί. Δείξτε την αλήθεια σε όποιον είναι αμαθής. Λοιπόν;

   Το υπόλυπο εδώ
   https://alialyunani.wordpress.com/2013/04/26/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85/

 14. Εμένα πάντως ως Ευρωπαία με χαλάει που υπάρχουν στην πατρίδα μου άνθρωποι που αντί να ανοίξουν το μυαλό τους στην ουσία, υποτάσσονται σε κάποια πίστη, όποια και να ναι αυτή.. Θεωρώ ότι ένας μορφωμένος άνθρωπος όπως εσύ, θα μπορούσε μέσα από την επαφή του με τις ανατολικές παραδόσεις να γίνει πιο ανοιχτός σε σχέση με τους συνανθρώπους του και να απορρίψει τη θρησκευτική προσήλωση (όπως αποχή από το σεξ, τη νυχτερινή διασκέδαση) και όχι το αντίθετο.. ένας δίκαιος θεός δε θα μας κρίνει από αυτά, αλλά από το πώς συμπεριφερόμαστε στους άλλους ανθρώπους. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω το κατά πόσο το κοράνι, η αγία γραφή ή όποιο άλλο βιβλίο μπορούν να μας κάνουν καλύτερους ή χειρότερους ανθρώπους όταν τα ακολουθούμε, γιατί δεν έχω κάτσει να τα μελετήσω.. πιστεύω ότι και τα δύο είναι πιθανά ανάλογα για το τι ανάγνωση θα τους δώσεις, εξ άλλου και στο χριστιανισμό υπάρχουν διάφορες «οδηγίες» για παράδειγμα ότι το σεξ είναι μόνο για να αποκτήσουμε απογόνους αλλιώς είναι αμαρτία, και πολλά άλλα, δηλαδή το παραπάνω δεν αφορά μόνο τον ισλαμισμό.. Προσωπικά δεν είμαι άθεη αλλά θεωρώ ότι το να καλογερεύεις δεν σε αναβαθμίζει ως άνθρωπο. Τώρα, για το θέμα πολιτική, να σου υπενθυμίσω ότι πάνω από όλα οφείλεις να σέβεσαι και να αποδέχεσαι τους νόμους του κράτους στο οποίο ζεις, όπως επίσης και το γεγονός ότι δε μοιραζόμαστε όλοι οι άνθρωποι την ίδια θρησκεία και αυτό είναι δικαίωμά μας, όπως λες και ο ίδιος. Άρα, δε γίνεται οι κοσμικοί νόμοι να αντικατασταθούν από θρησκευτικούς, για τον απλούστατο λόγο ότι έτσι ο καθένας θα έχει διαφορετικούς νόμους και αυτό καταργεί άμεσα κάθε έννοια του κράτους δικαίου. Αυτό σαν υπενθύμιση προς τους μουσουλμάνους γενικότερα, που υποστηρίζουν τη θεοκρατία, και ειδικότερα σε όσους από αυτούς ζουν στην Ευρώπη.. γιατί, στους χριστιανούς, μας πήρε αρκετά χρόνια να αποβάλουμε το κυνήγι μαγισσών και απίστων και είναι λυπηρό το να γυρνάμε πίσω λόγω των πολιτικών υποδείξεων του ισλάμ, όποιες και να ναι αυτές (εξήγησα γιατί). Θα ήθελα την άποψή σου στο συγκεκριμένο θέμα, θεωρείς π.χ. πως ένας μουσουλμάνος που ζει στη Γερμανία έχει το δικαίωμα να δικαστεί με βάση το κοράνι και όχι τους νόμους του κράτους όπως οι συμπολίτες του? νομίζω είναι από τα ζητήματα που απασχολούν πολύ την Ελλάδα και την Ευρώπη στο σύνολό της.

  • Το σεξ στο Ισλάμ δεν είναι ταμπού ούτε κάτι κατακριτέο όταν γίνεται μεταξύ των συζύγων. Αντίθετα, αποτελεί πράξει λατρείας προς τον ΑΛΛΑΧ. Αυτό που απαγορεύεται είναι η μοιχεία και η πορνεία (σεξ εκτός γάμου).

   Είναι αξιόλογη η παρατήρηση ότι ακόμη και εκτέλεση των καθηκόντων θεωρείτε λατρεία. Ο Προφήτης μας διευκρίνισε ότι ακόμα και τα έξοδα που πληρώνει κανείς για τη συντήρηση της οικογένειας του, είναι φιλανθρωπία που αμείβεται από το Θεό, εφόσον έχουν αποκτηθεί με έντιμα μέσα. Η ευσπλαχνία για τα μέλη της οικογένειας είναι μια πράξη λατρείας, όπως για παράδειγμα, όταν ο άνδρας βάζει ένα κομμάτι φαγητού στο στόμα της γυναίκας του. Όλα αυτά είναι από τις οδηγίες του προφήτη. Όχι μόνο αυτά, αλλά ακόμη όταν κανείς κάνει τις ιδιαίτερες του απολαύσεις(συνουσία) με νόμιμο τρόπο, σύμφωνα με τις διδαχές του Προφήτη, αυτό θεωρείτε λατρεία.

   Μια φορά όταν ο Προφήτης είπε στους συντρόφους του ότι “το νόμιμο ζευγάρι, αμείβεται από το Θεό για τις σεξουαλικής επαφές του”. Εκείνοι αποκρίθηκαν με έκπληξη λέγοντας “Πως αμείβεται κανείς για κάτι που κάνει για τη δική του απόλαυση”; και ο προφήτης απάντησε “Ας υποθέσουμε ότι ικανοποιείτε τις ανάγκες σας παράνομα, δεν θα τιμωρηθείτε για αυτό”; Απάντησαν καταφατικά. Τότε τους είπε “άρα όταν ικανοποιείτε τις ανάγκες σας νόμιμα με τις γυναίκες σας, τότε ανταμείβεστε, δηλαδή είναι μια πράξη λατρείας” (Sahih Muslim; an-Nasaa’ee, al-’Ishrah; & Ahmed ibn Hanbal, al-Musnad;).

   • Στο Ισλάμ επίσης δεν απαγορεύεται η αντισύλληψη, ΑΡΚΕΙ φυσικά να είναι μόνο ανάμεσα σε δύο παντρεμένους ανθρώπους.

    Ο βιασμός της γυναίκας τιμωρείται με θάνατο (του βιαστή και όχι της γυναίκας). Τα περιστατικά που αναφέρεις είναι δυστυχώς παρερμηνεία του Ισλάμ, υπερβολή ορισμένων ανδρών, άγνοια, μισογυνισμός ορισμένων κ.τ.λ. Πουθενά η Σαρία δεν λέει ότι θα πρέπει να πεθάνει η βιασμένη γυναίκα. Ίσα ίσα στο Κοράνι λέγεται ότι εάν μία γυναίκα ισχυριστεί ότι βιάστηκε, ο ισχυρισμός της θα πρέπει να γίνει πιστευτός (ακόμα και αν λέει ψέματα) αρκεί να μην υπάρχουν μάρτυρες στο γεγονός.

    Περισσότερα για τις γυναίκες εδώ: https://alialyunani.wordpress.com/%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bc/

    Η συγχώρηση είναι ένα πολύ μεγάλο χάρισμα, κυρίως όταν έχει κανείς την δυνατότητα των αντιποίνων. Εκεί απαιτείται μεγάλη αυτοσυγκράτηση και υπομονή. Η επιθετική συμπεριφορά συνήθως προέρχεται από διαταραγμένα άτομα, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι αυτά χρειάζονται συγχώρηση, άλλωστε κι εμείς φταίμε αρκετές φορές και ζητούμε συγχώρηση από τους άλλους..

    Στο Κοράνι αναφέρεται σχετικά:

    “και ας συγχωρήσουν, και ας παραβλέπουν, μήπως δεν αγαπάτε να σας συγχωρήσει ο Θεός; ο Θεός είναι Πολυεπιεικής, Πολυεύσπλαχνος”.

    Και χαρακτηρίζει τους πιστούς με τα εξής:

    “εκείνοι που αντιμετωπίζουν το κακό με το καλό” (Κοράνι, 41:34).

    Κι επειδή μερικοί άνθρωποι είναι από την φύση τους επιθετικοί, μας δίνεται το δικαίωμα να απαντήσουμε στο κακό, χωρίς υπερβολές και αδικία. Το Κοράνι αναφέρει σχετικά:

    “κι αν τιμωρείτε, να τιμωρείτε για αντίποινα- με τον ίδιο τρόπο που έχετε τιμωρηθεί κι σεις, αν όμως κάνετε υπομονή, αυτό είναι η καλύτερη πορεία για τους υπομονητικούς “ (Κοράνι, 42:40)..

    Μία επισήμανση:

    Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί γιατί το Ισλάμ δεν διατάζει τους πιστούς του να συγχωρήσουν εξ αρχής αυτούς που τους επιτίθενται, αλλά τους δίνει το περιθώριο για αντεπίθεση, κι ύστερα τους συμβουλεύει να συγχωρήσουν; Η απάντηση είναι απλή: η απάντηση στο κακό είναι κάτι που βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο, που αν το στερηθεί θα νιώσει άδικα, ενώ όταν δοθεί το δικαίωμα της ανταπόδοσης, και ύστερα διαταχθεί, ή συμβουλευτεί ο πιστός να συγχωρήσει, τότε η συγχώρηση έχει το νόημά της, γιατί γίνεται από δύναμη και ισχύ και όχι από αδυναμία και απαγόρευση..

    Έτσι, αν ανταποκριθεί στην εντολή της απόλυτης συγχώρησης χωρίς δικαίωμα αντιποίνων, θα το κάνει εξ ανάγκης και χωρίς άλλη επιλογή, ενώ αν συγχωρήσει κατέχοντας την ίδια στιγμή το δικαίωμα της εκδίκησης, θα το κάνει από καρδιάς, κι αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της συγχώρησης της δύναμης και της αδυναμίας.

    Περισσότερα εδώ: https://alialyunani.wordpress.com/2009/02/16/%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%BC/

    Μουσουλμανική είναι μία χώρα όταν οι μόνιμοι κάτοικοι της είναι μουσουλμάνοι κατά πλειοψηφία.

   • Η ταπεινοφροσύνη, η σεμνότητα, η αυτοσυγκράτηση, η φιλαλήθεια, η ακεραιότητα, η υπομονή, η σταθερότητα και η εκπλήρωση των υποσχέσεων, είναι μερικές από τις αξίες που επαναλαμβάνονται συνέχεια στο Κοράνι.

    “Ο Θεός αγαπά τους υπομονετικούς” (Κοράνι 3:146)..

    “Σπεύστε προς συγχώρηση από το Θεό σας και προς τον Παράδεισο που είναι τόσο ευρύς, όσο είναι οι ουρανοί και η γη, προετοιμάστηκε για τους θεοσεβείς, .

    οι οποίοι επιχορηγούν επί ευτυχίας και επί δυστυχίας, και για τους συγκρατούντες τον θυμό τους και για τους συγχωρούντες τους ανθρώπους, γιατί ο Θεός αγαπά τους αγαθοεργούς” (Κοράνι, 3:133-134)

 15. Φίλε Αλή, ενδιαφέρουσα η δουλειά σου (τώρα μόλις ανακάλυψα το blog σου). Μπορείς να μας πεις γιατί άλλαξες το όνομά σου σε Αλή; Είναι γνωστό ότι οι πρώτοι μουσουλμάνοι διατήρησαν τα προΐσλαμικά τους ονόματα…

  • Καλησπέρα. Το όνομα μου δεν είχε κάποια παγανιστική σημασία (Απόλλωνας, Αναστάσιος, Σταύρος κ.τλ.). Έτσι δεν ήμουν υποχρεωμένος να το αλλάξω. Ήταν απλώς προσωπική μου επιλογή.

 16. Λοιπόν,
  ασφαλώς η κάθε πράξη κρίνεται ανάλογα με την πρόθεση με την οποία γίνεται, όπως είπε και ο προφήτης Μουχάμμεντ. Ωστόσο, δεν έχει κανέναν νόημα όσες καλοσύνες και να κάνει κάποιος, αν δεν πιστεύει ταυτόχρονα στο Ταουχίντ (Μονοθεϊσμό), στο ότι δηλαδή ο Θεός είναι Ένας, Ένας και απόλυτα Μοναδικός, ότι δεν υπάρχει κανένας και τίποτα που να του μοιάζει, ότι δεν έχει γονείς και παιδιά και δεν μοιράζεται με κανέναν τις ιδιότητες Του, τη δύναμη Του και την εξουσία Του. Είναι Ένας κατά την ουσία, Ένας κατά το πρόσωπο (προσωπικότητα), Ένας κατά την υπόσταση, Ένας κατά την εξουσία, Ένας και ο Μόνος που αξίζει να λατρεύεται κ.τλ.

  Αυτός λοιπόν που είναι μουσουλμάνος και πιστεύει στο Ταουχίντ σωστά, έτσι όπως το κήρυξε ο Προφήτης, τότε ακόμα και αν είναι εγκληματίας, είναι καλύτερος από τον ‘καλύτερο’ χριστιανό ή τον οποιονδήποτε αλλόθρησκο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό δε σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα ο μουσουλμάνος να αμαρτάνει επίτηδες, διότι σε αυτή την περίπτωση θα ήταν υποκριτής.

  Τί σημαίνει Ταουχίντ; Ο Ιμπν Ταϊμίιγια (ραχίμαχουλλάχ) είπε: «Το Ταουχίντ είναι (σημαίνει) να λατρεύεις μόνο τον ΑΛΛΑΧ. Κανέναν δεν επικαλείσαι εκτός από Αυτόν. Κανέναν δεν φοβάσαι εκτός από Αυτόν. Σε κανέναν δεν αφοσιώνεσαι εκτός από Αυτόν. Σε κανέναν δεν εναποθέτεις την ελπίδα και την εμπιστοσύνη σου, μόνο σε Αυτόν. Είναι η υπακοή στις εντολές Του και η απομάκρυνση από αυτά που απαγόρεψε. Αυτός είναι ο μόνος πραγματικά αληθινός Θεός και σε αυτόν ανήκει η θεοποίηση και σε κανέναν άλλον και σε κανένα δημιούργημα.» [Minhaj as-Sunnah an-Nabawiyyah, vol. 3, p. 390]

  Μονοθεϊσμός λοιπόν σημαίνει ότι πιστεύω ότι ο Ύψιστος είναι Ένας και Μοναδικός, και λατρεύω Αυτόν (και μόνο). Δεν λατρεύω και δεν επικαλούμαι αγίους, νεκρούς κ.α.

  «Ο ΑΛΛΑΧ υποσχέθηκε σ’ εκείνους από σας που έχουν πιστέψει, κι έκαναν καλές πράξεις, ότι θα τους χαρίσει κυριαρχία στη γη, όπως είχε δοθεί σε ‘κείνους που (έζησαν) πριν απ’ αυτούς, και θα στερεώσει τη θρησκεία τους που την έχει διαλέξει γι’ αυτούς και θα αλλάξει (την κατάσταση τους) έπειτα από τον φόβο που είχαν (επιδιώκοντας) ασφάλεια και ειρήνη. Αυτοί λατρεύουν Εμένα (μόνο) και δεν κάνουν άλλο πράγμα συνέταιρο Μου (στη λατρεία). Κι όποιος αρνηθεί – μετά απ’ αυτό -την Πίστη, αυτοί είναι οι παράνομοι.» {Κοράνι, 24:55}

  Από την άλλη, κάποιος ο οποίος δεν έχει ακούσει για το Ισλάμ, αυτός ο οποίος δεν έμαθε το σωστό Ισλάμ στη σωστή του μορφή, τότε ο Ύψιστος θα τον τεστάρει την Ημέρα της Κρίσης. Όποιος τότε ταπεινωθεί, θα σωθεί. Όποιος φερθεί αλαζονικά, θα ριχτεί στην Κόλαση.

 17. Γεια σου Αλι,

  Διαφωνώ με το παρακάτω σχόλιο σου.

  »Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη γυναικεία σεξουαλικότητα αρκεί να την κρατάει κάθε γυναίκα ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ. Η γυναίκα δεν είναι ένα κομμάτι κρέας προς πούλημα. Η γυναίκα είναι σαν ένα κόσμημα που καλύπτεται από βελούδο.»

  Καταρχάς, πως σου πέρασε από το μυαλό, πως μια γυναίκα είναι ή θέλει να είναι κόσμημα. Τα κοσμήματα προφανώς δεν είναι ανεξάρτητοι άνθρωποι με ίσα δικαιώματα με τους άλλους, δεν εκφέρουν απόψεις, δεν κερδίζουν χρήματα, δεν χειρουργούν, δεν διοικούν, δεν έχουν ανάγκες ολοκλήρωσης ούτε καν ελευθερία κινήσεων.

  Η αντίφαση σου είναι ότι »το κόσμημα που καλύπτεται από βελούδο» και »το κομμάτι κρέας προς πούλημα» είναι ένα και το αυτό, άψυχα αντικείμενα προς τέρψη των ανδρών. Είναι απλά λίγο διαφορετικοί τρόποι να το πεις.

  Και εξάλλου που ακριβώς συνίσταται το πούλημα στην ελεύθερη γυναικεία σεξουαλικότητα. Ποιο είναι το πρόβλημα στο να ικανοποιεί μια γυναίκα τις σεξουαλικές τις ανάγκες, χειραφετημένα, όποτε και με όποιον τις επιβάλλει το εσωτερικό της κριτήριο. Το πολύ πολύ να μην είσαι εσύ αυτός. Το αντέχεις? Γιατί πολλοί άνδρες δυστυχώς δεν το αντέχουν και την εσωτερικευμένη τους απόρριψη την ανακουφίζουν με επιθετικότητα προς αυτές τις »μη σωστές γυναίκες».

  Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι κοινό στοιχείο στις περισσότερες θρησκείες που γνωρίζω, ο περιορισμός της γυναίκας σε συγκεκριμένους ρόλους και η καταπίεση της σεξουαλικότητας. Πώς γίνεται όλα τα »ιερά» βιβλία να γράφουν ότι η γυναίκα πρέπει να υπακούει τον άνδρα της, ότι και αν είναι αυτός, δεν το ξέρω. Προφανώς ο θεός είναι άνδρας..

  Επίσης, είναι γνωστή η λύσσα των ανδρών (και μερικές φορές και των γυναικών) με αυτή την κουλτούρα, εναντίον των »μη σωστών» γυναικών. Ας μη ξεχνάμε πόσοι τιμωρητικοί βιασμοί διαπράττονται με τέτοιες προφάσεις όπως αυτός της φοιτήτριας στο Δελχί το 2012.

  Ωραίο θα ήταν η φράση σου »Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη γυναικεία σεξουαλικότητα» να τέλειωνε εκεί. Οτιδήποτε άλλο δεν σε αφορά. Μπορείς να εξασκείς την θρησκεία σου όσο θες αλλά όταν αρχίζεις να παρεμβαίνεις στην ελευθερία των άλλων τότε υπάρχει πρόβλημα.

  Πολλές φορές οι σχολιαστές ρώτησαν γιατί πρέπει να κάνεις το ένα ή το άλλο..Φαίνεται ότι στη πίστη δεν χρειάζεται να υπάρχει απάντηση στο γιατί, απάντηση που να ικανοποιεί εσένα προσωπικά, τον Αλί. Με λίγα λόγια, η πίστη σου στερεί την ατομική ευθύνη.

  Η βάση της θρησκείας είναι ότι οι άνθρωποι από μόνοι τους θα διάλεγαν apriori το κακό και γι΄αυτό χρειάζεται κάποιος να τους συνετίσει με επιβολή. Πολύ πεσιμιστική θεώρηση του κόσμου,δεν νομίζεις? Και, επίσης, βολική γιατί διαπαιδαγωγεί ανθρώπους χωρίς κριτική ικανότητα που για να κάνουν κάτι δεν χρειάζεται να ξέρουν το γιατί.

  • Λοιπόν,
   εννοούσα ότι η ενάρετη γυναίκα είναι πολύτιμη, όπως ένα κόσμημα, όπως π.χ. ένα διαμάντι που καλύπτεται από βελούδο. Είναι ξεκάθαρο τι εννοούσα. Δεν είναι απλώς ένα κομμάτι κρέας προς εκμετάλλευση. Αυτό θέλει η Δύση, να δίνει η γυναίκα την σεξουαλικότητα της όπου θέλει, να θέλουν τη γυναίκα μόνο γι’ αυτό. Όμως η ενάρετη γυναίκα είναι πολύτιμη. Η ξετσίπωτη όμως; Από την άλλη, όπως ενάρετη καλείται να είναι μία γυναίκα, ενάρετος καλείται να είναι και ο άντρας.

  • Αφήνω επίτηδες το σχόλιο σου, για να φαίνεται η ανατροφή σου και ο τρόπος που μιλάς. Έτσι σας δίδαξε ο Ιησούς; Δεν νομίζω.

 18. Γειά σου φίλε. Χωρίς να θέλω να προκαλέσω θα πω απλώς το εξής: 1. Ή έχεις εξιδανικεύσει το ισλάμ, παρασυρόμενος από εσφαλμένη ερμηνεία του κορανίου. 2. Ή δεν γνωρίζεις πραγματικά τι διδάσκει το κοράνι. 3. Ή τα γνωρίζει όλα και απλώς χρησιμοποιείς τη λεγόμενη, και αποδεκτή από τους διδασκάλους του ισλμάμ, μέθοδος της taqiyya (φαντάζομαι γνωρίζεις τι σημαίνει αυτό;). Taqiyya (Τακίγια) για όσους δεν γνωρίζουν και τύχει να διαβάσουν τη σκέψεις μου εδώ είναι η μέθοδος της εξαπάτησης και του συνειδητού ψεύδους που χρησιμοποιεί ένας μουσουλμάνος όταν βρίσκεται σε δυσχερή θέση έναντι των εχθρών του, ή όταν είναι η θρησκευτική μειοψηφία. Νομίζω πως δεν ανήκεις στην τρίτη περίπτωση.
  The Qur’an:
  Qur’an (16:106) – Establishes that there are circumstances that can «compel» a Muslim to tell a lie.

  Qur’an (3:28) – This verse tells Muslims not to take those outside the faith as friends, unless it is to «guard themselves» against danger, meaning that there are times when a Muslim should appear friendly to non-Muslims, even though they should not feel that way..

  Qur’an (9:3) – «…Allah and His Messenger are free from liability to the idolaters…» The dissolution of oaths with the pagans who remained at Mecca following its capture. They did nothing wrong, but were evicted anyway.

  Qur’an (40:28) – A man is introduced as a believer, but one who had to «hide his faith» among those who are not believers.

  Qur’an (2:225) – «Allah will not call you to account for thoughtlessness in your oaths, but for the intention in your hearts» The context of this remark is marriage, which explains why Sharia allows spouses to lie to each other for the greater good.

  Qur’an (3:54) – «And they (the disbelievers) schemed, and Allah schemed (against them): and Allah is the best of schemers.» The Arabic word used here for scheme (or plot) is makara, which literally means ‘deceit’. If Allah is supremely deceitful toward unbelievers, then there is little basis for denying that Muslims are allowed to do the same. (See also 8:30 and 10:21)

  Taken collectively these verses are interpreted to mean that there are circumstances when a Muslim may be «compelled» to deceive others for a greater purpose.

  From the Hadith:

  Bukhari (52:269) – «The Prophet said, ‘War is deceit.'» The context of this is thought to be the murder of Usayr ibn Zarim and his thirty unarmed men by Muhammad’s men after he «guaranteed» them safe passage (see Additional Notes below).

  Bukhari (49:857) – «He who makes peace between the people by inventing good information or saying good things, is not a liar.» Lying is permitted when the end justifies the means.

  Bukhari (84:64-65) – Speaking from a position of power at the time, Ali confirms that lying is permitted in order to deceive an «enemy.»

  Muslim (32:6303) – «…he did not hear that exemption was granted in anything what the people speak as lie but in three cases: in battle, for bringing reconciliation amongst persons and the narration of the words of the husband to his wife, and the narration of the words of a wife to her husband (in a twisted form in order to bring reconciliation between them).»

  Bukhari (50:369) – Recounts the murder of a poet, Ka’b bin al-Ashraf, at Muhammad’s insistence. The men who volunteered for the assassination used dishonesty to gain Ka’b’s trust, pretending that they had turned against Muhammad. This drew the victim out of his fortress, whereupon he was brutally slaughtered.

  From Islamic Law:

  Reliance of the Traveler (p. 746 – 8.2) – «Speaking is a means to achieve objectives. If a praiseworthy aim is attainable through both telling the truth and lying, it is unlawful to accomplish through lying because there is no need for it. When it is possible to achieve such an aim by lying but not by telling the truth, it is permissible to lie if attaining the goal is permissible (N:i.e. when the purpose of lying is to circumvent someone who is preventing one from doing something permissible), and obligatory to lie if the goal is obligatory… it is religiously precautionary in all cases to employ words that give a misleading impression…

  «One should compare the bad consequences entailed by lying to those entailed by telling the truth, and if the consequences of telling the truth are more damaging, one is entitled to lie.»

  • Γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι διδάσκει το Κοράνι, και πως και ποιά είναι η ορθή ερμηνεία του. Μετά από πολλά χρόνια μελέτης, και έχω ακόμα να μάθω πολλά. Δεν κάνω τον έξυπνο κάνοντας copy-paste την κάθε ανοησία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Θεωρώ ότι έχεις πολύ θράσος να μου λες εμένα ότι δεν γνωρίζω τι διδάσκει το Κοράνι, τη στιγμή που εσύ ΔΕΝ το ξέρεις ΣΙΓΟΥΡΑ.

   Ο όρος ‘τακίιγια’ αναφέρεται κυρίως στο Σιιτικό Ισλάμ. Οι Σιίτες όμως είναι αιρετικοί. Ο μεγάλος Ιμάμης της επιστήμης των αχαντίθ, Ιμάμ αλ-Μπουχάρι, ανέφερε για τους Σιίτες:
   «Δεν τους υποδεχόμαστε, ούτε τους επισκεπτόμαστε, ούτε τους παντρευόμαστε, ούτε αποδεχόμαστε την μαρτυρία τους, ούτε καταναλώνουμε τις θυσίες τους (το σφαχτό κρέας τους).» [Khalq Afaalul-lbaad, p.14;]

   Υπάρχουν πολλές ακόμα αναφορές των ουλεμά σχετικά με τους Σιίτες και την αιρετική διδασκαλία τους.

   Το ψέμα επιτρέπεται να λέγεται σε καιρό και κατάσταση πολέμου, αλλά και σε περίπτωση που χρειάζεται να ειρηνεύσουν για παράδειγμα δύο άνθρωποι που καβγαδίζουν. Μπορείς να πεις μια κουβέντα παραπάνω προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα. Σε μία άλλη περίπτωση, αν κάποιος για παράδειγμα έχει καρκίνο, μπορείς να του πεις: «έλα μωρέ, δεν τρέχει τίποτα, θα γίνεις καλά» κ.α. Επίσης, αν κινδυνεύει η ζωή του μουσουλμάνου, επιτρέπεται ο μουσουλμάνος να πει ψέματα για τη θρησκεία του, ή ακόμα και να βρίσει τη θρησκεία ή τον Θεό ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ. Το να λέει όμως κάποιος ψέματα εν γνώση του, έχοντας δόλο και πονηριά και πρόθεση να κάνει το κακό (και κατ’ αυτόν καλό), ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

   Ας δούμε τι λέει το Ιερό Κοράνι, και πώς βλέπει το Ισλάμ το ψέμα.

   Λένε ότι “Το Κοράνι “ευλογεί” στο 3:28 και στο 16:106 κάθε είδους ψέμα και απάτη, για την εξάπλωση του Ισλάμ” Είναι έτσι όντως; Ας δούμε τα δύο αυτά εδάφια:

   “Οι πιστοί δεν παίρνουν προστάτες και δεν κάνουν φίλους τους άπιστους αλλά τουναντίον τους πιστούς. Και αν κανείς κάνει τούτο, τότε να μην περιμένει καμία βοήθεια από τον ΑΛΛΑΧ. Εκτός αν προφυλαχθείτε απ’ αυτούς, ώστε να μπορέσετε να προστατέψετε τον εαυτό σας. Ο ΑΛΛΑΧ όμως σας προειδοποιεί από τον Εαυτό Του. Γιατί το τέρμα της πορείας βρίσκεται στον ΑΛΛΑΧ.” (Κοράνι, 3:28)

   Πράγματι, ο μουσουλμάνος δεν παίρνει ως προστάτες τους μη μουσουλμάνους’ δεν μπερδεύεται με τις υποθέσεις τους. Ο μουσουλμάνος κάνει ό,τι κάνει φι σαμπίλιλλάχ (για χάρη του Θεού). Ο μουσουλμάνος έχει ως Κύριο του και βασικό Προστάτη του τον ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα. Πώς γίνεται να υπάρξει φιλία με κάποιους οι οποίοι υποστηρίζουν τους εχθρούς του Ισλάμ; Ο “εχθρός” είναι τριών ειδών: α) ο εχθρός του πιστού, β) ο εχθρός ενός φίλου του πιστού και γ) ο φίλος ενός εχθρού του πιστού.

   Εδώ, για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο μουσουλμάνος πρέπει να είναι σωστός, καλός, ευγενικός αλλά και δυναμικός όπου χρειαστεί. Λέγοντας “εχθρός” το Ιερό Κοράνι, δεν εννοεί να είμαστε επιθετικοί και αγενείς προς όσους θεωρούμε άπιστους. Όχι’ με όλους τους συνανθρώπους μας πρέπει να είμαστε ευγενικοί και σωστοί απέναντι τους. ΌΜΩΣ! … Άλλο αυτό και άλλο η “φιλία” εις βάρος του Ισλάμ.

   “Εκτός” λέει το Ιερό Κοράνι “αν προφυλαχθείτε απ’ αυτούς, ώστε να μπορέσετε να προστατέψετε τον εαυτό σας”. Δηλαδή αν υπάρχει κίνδυνος απ’ τους άπιστους για την ακεραιότητα (σωματική και πνευματική) του πιστού. Εδώ λοιπόν το Ιερό Κοράνι αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου οι πιστοί μουσουλμάνοι βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας των απίστων και ΌΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ όπως ψευδώς υπονοείς.

   Ο Ίσα/Ιησούς (αλέιχι σαλάμ) είχε πει: “Να είσαι στη μέση αλλά να περπατάς στην άκρη”, δηλαδή μπορείς να είσαι ανάμεσα στους απίστους (αν το απαιτούν οι περιστάσεις) αλλά να είσαι στον δρόμο σου, μακριά από τον δρόμο που διάλεξαν. Και ο μουσουλμάνος που κάνει υπομονή και δολοφονηθεί άδικα, έχει μεγάλη “αμοιβή” από τον ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα.

   “Ο ΑΛΛΑΧ όμως” λέει το Άγιο Κοράνι “σας προειδοποιεί από τον Εαυτό Του. Γιατί το τέρμα της πορείας βρίσκεται στον ΑΛΛΑΧ”. Δηλαδή πάνω απ’ όλα ο πιστός δεν πρέπει να φοβάται τους ανθρώπους αλλά πρέπει να “φοβάται” την τιμωρία του ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα.

   Μία διευκρίνηση. Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα δεν είναι κάποιος απόμακρoς Θεός που τιμωρεί τους πιστούς και τους “δούλους” Του στα καλά καθούμενα, δεν είναι ένας Θεός κακός που τιμωρεί από μοχθηρία. Κάθε κεφάλαιο του Ιερού Κορανίου αρχίζει με τη Μπασμάλα’ δηλαδή με τη φράση: “Μπισμιλλάχ Αρ Ραχμάν Αρ Ραχίμ” (προφέρεται και διαφορετικά), δηλαδή: “Στο όνομα του Θεού, Του Σπλαχνικού, Του Ελεήμονα”. Σε διάφορες περιπτώσεις που επικαλούμαστε τον ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα, υπάρχει μία ντουά (επίκληση) όπου Του λέμε: “Μπι ραχμέτικε για Αρχάμ αρ Ραχιμίν”, δηλαδή: “(καταφεύγω) στο Έλεος Σου ω Ελεήμονα των Ελεημόνων”. Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είναι ο Παντελεήμονας, δεν υπάρχει πιο ελεήμονας και πιο σπλαχνικός από Αυτόν.

   Ο Άμπου Χουράιρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:

   “Όταν ο ΑΛΛΑΧ δημιούργησε τον κόσμο, παρουσίασε τον Εαυτό Του, γράφοντας στο βιβλίο Του που είχε μαζί Του: Το έλεος Μου υπερβαίνει την οργή Μου.” (Sahih al Bukhari; An Nasai; & Ibn Majah;)

   Ο Ούκμπα ιμπν Αμίρ (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:

   “Ο Κύριος σας ευχαριστιέται με έναν βοσκό ο οποίος ενώ βρίσκεται μόνος του πάνω στην κορυφή ενός βράχου, δίνει το κάλεσμα για την προσευχή και προσεύχεται. Τότε ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα λέει: Κοιτάξτε τον δούλο Μου, καλεί για προσευχή και πραγματοποιεί τις προσευχές του. Έχει δέος για Μένα. Έχω συγχωρήσει τον δούλο Μου και θα τον οδηγήσω στον Παράδεισο.” (An-Nasai;)

   Ο Άμπου Χουράιρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε ότι ο ΑΛΛΑΧ είπε:

   “Ξόδεψε σε ελεημοσύνη ω γιε του Αδάμ (άνθρωπε) και Εγώ θα ξοδέψω σε ‘σένα.” (Sahih al Bukhari; & Sahih Muslim;)

   Ο Άμπου Μασούντ αλ-Ανσάρι (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:

   “Ένας άντρας από αυτούς που έζησαν πριν από εσάς, κλήθηκε να δώσει λογαριασμό (όταν πέθανε). Δεν βρέθηκε να είχε κάνει τίποτα καλό εκτός του ότι συνήθιζε να κάνει συμφωνίες με τους ανθρώπους και ήταν σωστός σ’ αυτές’ διέταζε τους υπηρέτες του να συγχωρούν τον άνθρωπο (με τον οποίο είχε κάνει συμφωνία) σε δυσχερείς καταστάσεις (με το να μη ζητάει πίσω το ότι του χρωστούσε). Τότε ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε: Είμαστε πιο άξιοι από ‘σένα σ’ αυτό (στη γενναιοδωρία). Τον συγχωρώ.” (Sahih al Bukhari; Sahih Muslim; & Sunan an-Nasai ;)

   Βλέπουμε το τεράστιο έλεος του ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα. Οι τιμωρίες του ΑΛΛΑΧ είναι τρομερές επειδή και το Έλεος Του είναι τεράστιο. Ο ΑΛΛΑΧ συγχωρεί αυτούς που εκπληρώνουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, συγχωρεί αυτούς που ελεούν τους συνανθρώπους τους, συγχωρεί αυτούς που καθαρίζονται από τις αμαρτίες.

   Ο προφήτης είπε ότι ο ΑΛΛΑΧ του είπε: “Όταν ο δούλος Μου Με πλησιάζει τόσο όσο το μήκος ενός δακτύλου, Εγώ τον πλησιάζω τόσο όσο το μήκος μιας παλάμης. Όταν ο δούλος Μου Με πλησιάζει τόσο όσο το μήκος μιας παλάμης, Εγώ τον πλησιάζω τόσο όσο μια ανοιχτή αγκαλιά. Όταν ο δούλος Μου περπατάει προς Εμένα, Εγώ τρέχω προς αυτόν.” (Sahih al-Bukhari;)

   Τώρα, θα ήθελα να αναφέρω κάτι σημαντικό και ταυτόχρονα συγκινητικό. Ξέρουμε όλοι πόσο μία μητέρα αγαπάει τα παιδιά της. Ξέρουμε ότι μία μητέρα θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για τα παιδιά της. Θα μιλήσω λοιπόν για ένα γεγονός που συνέβη σε μένα τον ίδιο όταν γεννήθηκα. Γεννήθηκα στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης και αντιμετώπισα προβλήματα υγείας. Τότε, επειδή γεννήθηκα με Καισαρική τομή και ολική νάρκωση της μητέρας μου, η μητέρα μου δε με είδε και χρειάστηκε να μεταφερθώ σε άλλο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο. Όταν λοιπόν μετά από μία εβδομάδα βγήκε η μητέρα μου από την κλινική όπου με είχε γεννήσει, ήρθε στο νοσοκομείο όπου ήμουν για να με πάρει και να πάμε στο σπίτι μας, καθώς είχε περάσει η μία εβδομάδα κατά την οποία έπρεπε να παραμείνω σε θερμoκοιτίδα.

   Όταν λοιπόν η μητέρα μου έφτασε στο νοσοκομείο, πήγε στην αίθουσα με τα νεογνά. Όταν τα είδε, έδειξε ένα μωρό και είπε: “Αχ τί όμορφο μωρό, αυτό μου αρέσει, το θέλω” κ.α. Οι νοσοκόμες λοιπόν της είπαν πως το μωρό ήμουν εγώ και μπορούσε να με πάρει. Έτσι λοιπόν πήγαμε στο σπίτι μας.

   Δεν ξέρω αν το παραπάνω γεγονός έγινε τυχαία πάντως σίγουρα μας δείχνει το μητρικό ένστικτο, την αγάπη της μητέρας για τα παιδιά της. Όπως και ένα άλλο γεγονός το οποίο θα αναφέρω. Και έχει σημασία το προσωπικό μου αυτό βίωμα με τη μητέρα μου και γενικότερα με το μητρικό ένστικτο και θα καταλάβετε αμέσως γιατί.

   Ο Όμαρ ιμπν Αλ-Χαττάμπ (ραντιγιαλλάχου άνχου) είχε πει ότι κάποτε έφεραν στον προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) κάποιους αιχμαλώτους. Ανάμεσα τους υπήρχε μία γυναίκα η οποία έψαχνε να βρει το παιδί της. Όταν το βρήκε, το αγκάλιασε και το έβαλε στο στήθος της να το θηλάσει. Τότε ο προφήτης ρώτησε: “Πιστεύετε ότι αυτή η γυναίκα θα πετούσε το παιδί της στη φωτιά;” και του απάντησαν: “Όχι μα τον Θεό, όχι αν είναι ικανή να μην το κάνει”. Τότε ο προφήτης συνέχισε και είπε: “Ο Θεός είναι πιο Σπλαχνικός στους δούλους Του απ’ ότι αυτή η γυναίκα στο παιδί της.” (Sahih Bukhari, 5653; & Sahih Muslim, 6912;)

   Υπάρχει και μία άλλη γνωστή ιστορία σχετικά με τη μητέρα και τον γιο που ξερίζωσε την καρδιά της. Ένας νεαρός άντρας γνώρισε μία όμορφη και νέα κοπέλα. Η κοπέλα έκανε μάγια στον άντρα αυτόν και του ζήτησε να ξεριζώσει την καρδιά της μητέρας του, αν ήθελε να παντρευτούν. Ο νεαρός, μαγεμένος από την κοπέλα, πήγε και το έκανε’ ξερίζωσε την καρδιά της μάνας του και έφυγε τρέχοντας για να πάει στο σπίτι της αγαπημένης του. Στη διαδρομή όμως σκόνταψε και έπεσε. Τότε η καρδιά της μάνας έβγαλε φωνή και είπε: “Μήπως χτύπησες παιδάκι μου;” και ο νέος ερχόμενος στα συγκαλά του, έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε μαζί του και πήγε να αυτοκτονήσει και τότε η καρδιά της μάνας είπε: “Μη γιε μου, μη’ μη με σκοτώνεις για δεύτερη φορά”.

   Λοιπόν, η λέξη “ραχμ” στα αραβικά σημαίνει “μήτρα”. Η λέξη “Ραχμάν” σημαίνει ελεήμονας. Όπως καταλαβαίνουμε, υπάρχει μία γλωσσική σχέση ανάμεσα στις δύο λέξεις. Αυτή η σχέση κάτι σημαίνει, κάτι συμβολίζει. Ο Άμπου Χουράιρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι σαλάμ) είχε πει:

   “Η λέξη ‘Αρ Ραχμ‘ (μήτρα) έλκει το όνομα της από το ‘Αρ Ραχμάν‘ (Ο Ελεήμονας) και ο ΑΛΛΑΧ είπε: Θα κρατήσω καλή σχέση με αυτόν που θα κρατήσει καλή σχέση με σένα (μήτρα) και θα σπάσω τη σχέση με αυτόν που θα σπάσει τη σχέση με ‘σένα.” (Sahih Bukhari, 73, 17;)

   Καταλάβατε; Τόσο σημαντική είναι η καλή σχέση και η αγάπη που πρέπει να διατηρούμε με τη μητέρα μας, διότι αυτή εννέα μήνες μας κουβάλησε στη μήτρα της’ ένας φυσικός χώρος για μας. Τόσο σημαντική επίσης είναι η αγάπη του Θεού για μας και το Έλεος Του. Τόσο σημαντική που η λέξη “μήτρα” και η λέξη “Ελεήμονας” έχουν κοινή προέλευση στη γλώσσα του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) και έτσι οι δύο αυτές λέξεις μας χαρίζουν ένα υπέροχο παράδειγμα, όπως μας εξήγησε και ο ίδιος ο προφήτης’ το έλεος και η αγάπη της μάνας για το παιδί της όπως επίσης το Έλεος και η Αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο όπου αυτό το Έλεος του Θεού είναι απείρως ανώτερο και μεγαλύτερο από το ανθρώπινο. Όσο αγαπάει μία μητέρα το παιδί της, τόσο πιο πολύ αγαπάει τους δούλους Του ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα.

   Αλλά ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα δεν τιμωρεί και δεν “βασανίζει” από κακία και μοχθηρία κανέναν. Όπως εξήγησα, ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα αποκαλείται στο Άγιο Κοράνι με μερικά ονόματα ή χαρακτηρισμούς που αποκαλούνται “Ασμά ουλ Χούσνα” (Τα Ωραιότερα Ονόματα) και ορισμένα από αυτά τα ονόματα είναι: “Αρ Ραχμάν” (Ο Ελεήμονας), “Αρ Ραχίμ” (Ο Σπλαχνικός), “Αλ Άφουου” (Αυτός που συγχωρεί), “Αλ Γαφφάρ” (Αυτός που συγχωρεί), “Αλ Γαφούρ” (Αυτός που συγχωρεί) κ.α. Είναι λοιπόν έτοιμος, πανέτοιμος ο Θεός να συγχωρήσει αυτούς που μετανοούν και γι’ αυτό αποκαλείται και ως “Ατ Ταουβάμπ” (Αυτός που δέχεται τη μετάνοια). Και όπως αναφέρεται σε μία άγια (εδάφιο) του Ιερού Κορανίου, όχι μόνο ο ΑΛΛΑΧ συγχωρεί αλλά αγαπάει αυτούς που συγχωρούν και είναι υπομονετικοί.

   Έτσι λοιπόν ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είναι ο “Αλ-Αντλ” (ο Δίκαιος) αλλά το έλεος Του είναι πολλαπλάσιο.

   Ο Άμπου Σαίντ αλ-Χούντρι (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε: “Αν ένας άνθρωπος ασπαστεί το Ισλάμ με ειλικρίνεια, τότε ο ΑΛΛΑΧ θα συγχωρέσει όλες τις προηγούμενες αμαρτίες του και μετά από αυτό ξεκινάει η τακτοποίηση των λογαριασμών. Η επιβράβευση των καλών του πράξεων θα είναι δέκα φορές με εφτακόσιες φορές για κάθε καλή πράξη και μια κακή πράξη θα καταγραφεί όπως είναι, εκτός αν το συγχωρέσει ο ΑΛΛΑΧ.”

   Τεράστιο είναι λοιπόν το έλεος του ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα.

   Ο Άμπου Χουράιρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:

   “Ένας υπηρέτης (του Θεού) αμάρτησε και είπε: Ω ΑΛΛΑΧ! Συγχώρησε την αμαρτία μου” και ο ΑΛΛΑΧ είπε: Ο δούλος Μου αμάρτησε και ξέρει ότι έχει έναν Κύριο που συγχωρεί αμαρτίες και τιμωρεί γι’ αυτές. Τότε ο άνθρωπος αμάρτησε και πάλι και είπε: Ω Κύριε! Συγχώρησε την αμαρτία μου. Και τότε ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε: Ο δούλος Μου αμάρτησε και ξέρει ότι έχει έναν Κύριο που συγχωρεί τις αμαρτίες και τιμωρεί γι’ αυτές. Τότε ο άνθρωπος αμάρτησε και πάλι και είπε: Ω Κύριε! Συγχώρησε την αμαρτία μου. Και ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε: Ο δούλος Μου αμάρτησε και ξέρει ότι έχει έναν Κύριο που συγχωρεί τις αμαρτίες και τιμωρεί γι’ αυτές. Κάνε ό,τι επιθυμείς γιατί σε έχω συγχωρήσει.” (Sahih al Bukhari & Sahih Muslim;)

   Ο Άνας (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:

   “Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε: Ω γιε του Αδάμ! Όσο Με καλείς και Μου ζητάς (συγχώρηση) θα σε συγχωρήσω για ό,τι έχεις κάνει και δεν θα νοιαστώ. Ω γιε του Αδάμ! Αν οι αμαρτίες σου έφταναν ως τα σύννεφα του ουρανού και Μου ζητούσες συγχώρηση, θα σε συγχωρούσα. Ω γιε του Αδάμ! Αν ερχόσουν σε Μένα με αμαρτίες τόσο μεγάλες όσο όλη η γη και Με πλησίαζες χωρίς να βάζεις συναιτέρους (στη λατρεία Μου), θα σου έδινα τόσο μεγάλη συγχώρηση όσο αυτή.” (Musnad, Ahmad ibn Hanbal; & Tirmidhi;)

   Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα χαίρεται όταν μας βλέπει να μετανοούμε. Ο Προφήτης είπε:

   “Ο Θεός χαίρεται περισσότερο με τη μετάνοια ενός που Του απευθύνεται μετανοημένος, παρά κάποιος από σας που αν επέβαινε στην καμήλα του στην ερημιά και τρέξει μακριά του η καμήλα, παίρνοντας μαζί της το φαγητό του και το νερό του, και χάσει (ο άνθρωπος) κάθε ελπίδα γυρισμού (της καμήλας), φτάνει σ’ ένα δέντρο και ξαπλώνει στη σκιά του (αναμένοντας τον θάνατο) διότι έχει χάσει κάθε ελπίδα να βρει την καμήλα του. Τότε, καθώς βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση (της απογοήτευσης), ξαφνικά αυτή (η καμήλα) στέκεται μπροστά του! Τότε αρπάζει το χαλινάρι της και φωνάζει από βαθιά χαρά: {Θεέ μου! Είσαι ο υπηρέτης μου και είμαι ο κύριος σου!} Το λάθος του πηγάζει από την ένταση της χαράς του.” (Sahih Bukhari, 6309; & Sahih Muslim, 2747;)

   Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα μας αγαπάει. Ο Άμπου Χουράιρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε ότι ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε:

   “Υπόσχομαι πόλεμο σε όποιον θεωρήσει εχθρό κάποιον που Μου δείχνει αφοσίωση. Ο υπηρέτης Μου δεν Με πλησιάζει με τίποτα πιο αγαπημένο σε Μένα όσο τα θρησκευτικά του καθήκοντα που του έχω Εγώ αναθέσει και συνεχίζει να Με πλησιάζει με τις εθελοντικές του προσευχές μέχρι να τον αγαπήσω. Όταν τον αγαπήσω, γίνομαι η ακοή με την οποία ακούει, η όραση με την οποία βλέπει, το χέρι με το οποίο κάνει κάτι και το πόδι με το οποίο περπατάει. Αν Μου ζητούσε κάτι, σίγουρα θα του το έδινα και αν Μου ζητούσε καταφύγιο, θα του το χορηγούσα. Δεν μισώ τίποτα παραπάνω από το να παίρνω την ψυχή του πιστού δούλου Μου’ μισεί τον θάνατο και μισώ να τον κάνω να πονάει.” (Sahih Bukhari;)

   Εδώ θα ήθελα να αναφέρω και κάτι ακόμα, ένα μικρό αλλά σημαντικό παράδειγμα. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία μπροστά από κάθε εικόνα υπάρχει και από ένα καντήλι, επειδή περιέχει λάδι και το λάδι (έλαιον) συμβολίζει το έλεος του Θεού. Όμως υπάρχει μία θέση όπου υπάρχει η εικόνα του Χριστού και όπου κάθεται ο Μητροπολίτης/Επίσκοπος (Δεσπότης) σε κάθε εκκλησία και όπου εκεί δεν υπάρχει καντήλι. Γιατί; Επειδή η θέση εκείνη συμβολίζει τον Ιησού που στη Δευτέρα Παρουσία θα ξανάρθει στον κόσμο -κατά τους Χριστιανούς- όχι πλέον ως αγάπη αλλά ως δικαιοσύνη για να κρίνει τους ανθρώπους (γι’ αυτό δεν υπάρχει καντήλι με λάδι (έλεος). Καταλαβαίνετε τη διαφορά; Ο Χριστός θα ‘ξανάρθει ως δίκαιος κριτής χωρίς πλέον το έλεος’ ο ΑΛΛΑΧ όμως κράτησε τα 99 κομμάτια του ελέους Του όχι γι’ αυτή αλλά για την άλλη ζωή. Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι στον Χριστιανισμό.

   Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε: “Ο ΑΛΛΑΧ δημιούργησε το έλεος με 100 κομμάτια. Ένα από αυτά στάλθηκε κάτω στα τζιν και στους ανθρώπους και στα άλλα δημιουργήματα. Είναι από αυτό το ένα κομμάτι που αγαπάνε ο ένας τον άλλον, που δείχνουν καλοσύνη ο ένας στον άλλον και ακόμα και τα ζώα συμπεριφέρονται στους απογόνους τους με τρυφερότητα. Ο ΑΛΛΑΧ έχει κρατήσει τα υπόλοιπα 99 κομμάτια για τους ειλικρινείς πιστούς Του για την Ημέρα της Κρίσης.” (Sahih Muslim;)

   Λέγεται στο Άγιο Κοράνι:

   “Οποιοσδήποτε αρνείται τον ΑΛΛΑΧ μετά που δέχτηκε την Πίστη Του – εκτός αν βρίσκεται κάτω από πίεση και η καρδιά του παραμένει σταθερή στην Πίστη, αλλά και όποιος ανοίγει το στήθος του στην απιστία, σ’ αυτούς πάνω (θα πέσει) η Οργή του ΑΛΛΑΧ και θα έχουν μεγάλη τιμωρία.” (Κοράνι, 16:106)

   Ούτε και το παραπάνω εδάφιο επιτρέπει αυτό που ψευδώς ισχυρίζεσαι, ότι δηλαδή επιτρέπεται οποιοδήποτε ψέμα, με δόλο, προκειμένου να διαδοθεί το Ισλάμ. Αντίθετα, το εδάφιο αναφέρεται σε άτομα που άνοιξαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ το στήθος τους στην απιστία. Επίσης, το εδάφιο αναφέρεται σε μουσουλμάνους που αρνούνται τον ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα στα ψέματα, αναγκασμένοι επειδή βρίσκονται ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.

   Το εδάφιο αυτό επομένως δεν λέει να χρησιμοποιούμε κάθε μέσο και κάθε ψέμα για να διαδώσουμε το Ισλάμ, αλλά αναφέρεται είτε σε αυτούς που αρνούνται την πίστη ηθελημένα, είτε σε άτομα που αναγκάζονται στα ψέματα να αφήσουν την Πίστη από τον κίνδυνο εξαιτίας των απίστων. Το νόημα του εδαφίου 16:106 είναι λοιπόν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ψευδώς ισχυρίζεσαι.

   Ο Αμπντουλλάχ ιμπν Αμπ’μπάς (ραντιγιαλλάχου άνχου), ανιψιός του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι σαλάμ), μας εξηγεί πώς και γιατί αποκαλύφθηκε το παραπάνω εδάφιο (16:106). Το εδάφιο αναφέρεται στον Άμμαρ ιμπν Γιάσιρ (ραντιγιαλλάχου άνχου). Οι ειδωλολάτρες των Κουρέις (η φυλή στην οποία ανήκε ο προφήτης) έπιασαν τον Άμμαρ, τους γονείς του Γιάσιρ και Σουμάιγια, τον Σουχάιμπ, τον Μπιλάλ και τον Σάλιμ και τους βασάνιζαν επειδή ασπάστηκαν το Ισλάμ και εγκατέλειψαν τη λατρεία των ειδώλων.

   Έδεσαν τη Σουμέιγια (μητέρα του Άμμαρ) ανάμεσα σε δύο καμήλες, τη χτύπησαν μπροστά (στο αιδοίο της) με μία λόγχη και λέγοντας της: “Εσύ για τους άντρες έγινες μουσουλμάνα, επειδή τους ερωτεύτηκες” τη σκότωσαν και αυτή και τον άντρα της τον Γιάσιρ’ οι πρώτοι μάρτυρες του Ισλάμ.

   Αυτά λοιπόν τα καθάρματα υποστηρίζεις, αυτούς που σκότωσαν τον Γιάσιρ και τη Σουμέιγια επειδή εγκατέλειψαν τη λατρεία των ειδώλων και αφοσιώθηκαν στη λατρεία του Ενός και Μοναδικού Θεού. Εσύ όμως που παρερμηνεύεις τα Κορανικά εδάφια, συντάσσεσαι με τους δολοφόνους τους;

   Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στο τί συνέβη στον Άμμαρ και στην οικογένεια του. Ήταν κάπως αδύναμος και δεν μπορούσε να αντέξει τα βασανιστήρια. Είπε λοιπόν αναγκαζόμενος, αυτό που ήθελαν οι βασανιστές του’ έβρισε τον Προφήτη και εκφράστηκε θετικά για τα είδωλα. Πάνω σ’ αυτό οι Σαχάμπα (Ακόλουθοι του Προφήτη) είπαν: – “Για ρασούλουλλάχ (Ω Απεσταλμένε του Θεού)! Ο Άμμαρ έγινε κάφιρ (άπιστος)” και ο Προφήτης τους απάντησε: – “Όχι! Ο ‘Αμμαρ από την κορυφή ως τα νύχια είναι γεμάτος Πίστη! Η Πίστη έχει γίνει ένα με το κρέας και το αίμα του.” Αργότερα, όταν ο Άμμαρ ελευθερώθηκε, ήρθε στον Προφήτη κλαίγοντας. Ο Προφήτης ξεκίνησε να του σκουπίζει τα δάκρια του και του είπε: – “Για ‘σένα δεν υπάρχει τίποτα. Αν αυτοί σε ξαναβασανίσουν, τότε ξαναπές αυτό που (αναγκαζόμενος) τους είπες.” (Ibnul–Athir, Usdu’l-Gaba Fi Marifati’l-Sahaba, IV, 130-131;)

   Ο Μουσαϊλίμα ουλ Καδδάμπ, ψευδοπροφήτης από την περιοχή Νατζντ (στο κέντρο της Αραβικής χερσονήσου) που έζησε την εποχή του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ), συνέλλαβε δύο άτομα. Ρώτησε τον έναν: “Τί λες σχετικά με τον Μουχάμμεντ;” και εκείνος απάντησε: “Είναι ο Απεσταλμένος του Θεού”. “Για ‘μένα τί λες;” ρώτησε ο Μουσαϊλίμα. “Και για ‘σένα το ίδιο” απάντησε ο αιχμάλωτος και ο Μουσαϊλίμα τον άφησε ελεύθερο. Ύστερα ο Μουσαϊλίμα ρώτησε τον δεύτερο αιχμάλωτο: “Τί λες σχετικά με τον Μουχάμμεντ;” και εκείνος απάντησε: “Είναι ο Απεσταλμένος του Θεού”. “Για ‘μένα τί λες;” ρώτησε ο Μουσαϊλίμα. “Δεν ακούω αυτό που μου λες”. Τρεις φορές επανέλαβε την ίδια ερώτηση ο Μουσαϊλίμα, τρεις φορές έδωσε την ίδια απάντηση ο αιχμάλωτος. Τότε ο Μουσαϊλίμα τον σκότωσε. Όταν ο Προφήτης έμαθε τα γεγονότα, είπε: “Ο πρώτος (αιχμάλωτος) χρησιμοποίησε την άδεια που του έδωσε ο Θεός, ο δεύτερος ύψωσε τη φωνή της αλήθειας. Αυτό ας είναι ευλογία γι’ αυτόν.”

   Εσύ λοιπόν παραφράζεις τα Κορανικά εδάφεια, λες ψέματα (άθελα σου ίσως) και με τον τρόπο σου λοιπόν τάσσεσαι υπέρ του δολοφόνου και ψευδοπροφήτη Μουσαϊλίμα. Όπως βλέπεις όμως, από την ιστορία των δύο αιχμαλώτων του Μουσαϊλίμα, βγάζουμε το ίδιο νόημα όπως και από την ιστορία του Άμμαρ ιμπν Γιάσιρ, ο οποίος αναγκάστηκε να πει ψέματα σε μία στιγμή αδυναμίας, όπως και ο ένας από τους δύο αιχμαλώτους του Μουσαϊλίμα. Στην περίπτωση όμως του δεύτερου αιχμαλώτου που τελικά δολοφονήθηκε από αυτό το κάθαρμα (το οποίο με τον τρόπο σου το υποστηρίζεις), εφάρμοσε με τον τρόπο του (ο αιχμάλωτος) αυτό που είχε πει ο Προφήτης:

   “Το πιο ωφέλιμο τζιχάντ, είναι να λες το σωστό απέναντι σε έναν τύραννο κυβερνήτη.” (Sunan Abu-Dawood, Hadith 2040; Ibn Majah; Tirmidhi; An Nasai; & Mishkat, XVII, Ch.I;)

   Το ψέμα είναι κάτι πολύ αισχρό: “Ω! Εσείς που πιστέψατε! Φοβηθείτε τον ΑΛΛΑΧ και να είστε με τους φιλαλήθεις (ειλικρινείς).” (Κοράνι, 9:119).

   Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε: “Ω άνθρωποι, προσέξτε το ψέμα διότι το ψέμα είναι ενάντια στην πίστη.” (ad-Daifah, vol. 5, p. 414)

   Επίσης, ο Προφήτης προειδοποίησε: “Ένας Μουσουλμάνος μπορεί να αναπτύξει διάφορα χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα του εκτός από το στοιχείο του ψέματος.” (Ibn Abi Shayba, vol. 8, p. 403;)

   Ο Προφήτης επέτρεψε μόνο σε 3 περιπτώσεις να λέγεται το ‘ψέμα’:

   ~Αυτός που θα πει ψέματα για να φέρει ειρήνη μεταξύ δυο ατόμων ή δυο παρατάξεων.
   ~Αυτός που θα πει ψέματα στον εχθρό στο πεδίο μάχης ως τακτική πολέμου.
   ~Αυτός ή αυτή π.χ. που θα πει ψέματα στον σύζυγο για να χαρούν (παράδειγμα, είσαι πολύ όμορφη ενώ στην ουσία δεν είσαι αλλά στο λέω για να σε χαροποιήσω)

   Η Ουμ Κουλθούμ, η κόρη του Ούκμπα, είπε συγκεκριμένα: “Ο Προφήτης ποτέ δεν επέτρεψε να ειπωθεί κανένα ψέμα εκτός από 3 περιπτώσεις….” (αυτές που προαναφέραμε) (As-Sahiha, no. 545;)

   Τέλος, το βιβλίο «Reliance of the Traveler» μπορεί να λέει μεν το σωστό, είναι όμως αιρετικό σουφιστικό βιβλίο.

   Με συγχωρείς για το ύφος μου, δεν σε γνωρίζω, ενδεχομένως οπότε να είσαι και καλοπροαίρετος. Απλώς είμαι αυστηρός και κάπως καυστικός στις εκφράσεις μου, επειδή δεν μου αρέσουν οι εξυπνάδες.

   Αυτά.

   Υ.Γ.
   Ελπίζω να διαβάσεις την απάντηση μου.

  • «Qur’an (9:3) – «…Allah and His Messenger are free from liability to the idolaters…» The dissolution of oaths with the pagans who remained at Mecca following its capture. They did nothing wrong, but were evicted anyway.»

   Το εδάφιο του Κορανίου είναι σωστό, αλλά ΔΕΝ παραθέτεις ολόκληρο το εδάφιο, ούτε τα προηγούμενα και τα επόμενα εδάφια. Επίσης το «They did nothing wrong, but were evicted anyway» είναι ψέμα. Το εδάφιο αυτό βρίσκεται στη Σούρα (κεφάλαιο) Ατ-Τάουμπα, που σημαίνει: “Η Μετάνοια” ή “Η Απαλλαγή” (Μπεράατ)’ ονομάζεται επίσης “Φαζίχα” κ.α. Το κεφάλαιο αυτό αποκαλύφθηκε 9 χρόνια ύστερα από την Εγίρα και ονομάζεται έτσι, διότι παραχωρήθηκε τεσσάρων μηνών προθεσμία στους κουφφάρ (άπιστους) της Αραβικής χερσονήσου, από τη στιγμή που αυτοί είχαν χαλάσει τη συμφωνία που είχαν συνάψει με τους με τους μουσουλμάνους και έτσι οι μουσουλμάνοι απαλλάχτηκαν από αυτή. Οι τέσσερις αυτοί μήνες είναι οι μήνες: “Σαββάλ”, “Δουλ-Κάντα”, “Δουλ-Χίτζτζα” και “Μουχάρραμ”. Η προθεσμία δεν αφορούσε τις φυλές Μπενί Ντάμρα και Κινάνα, που σεβάστηκαν τα όσα είχαν συμφωνηθεί με τους μουσουλμάνους.

   Λέγεται στο Άγιο Κοράνι:

   “Μια απαλλαγή απ’ τη συνθήκη που είχε γίνει με τους ειδωλολάτρες (που αυτοί παραβίασαν). Αυτή η απαλλαγή γίνεται απ’ τον ΑΛΛΑΧ και τον απεσταλμένο Του.

   Πορευθείτε για τέσσερις μήνες πάνω στη γη και μάθετε ότι δεν μπορείτε να βάλετε τον ΑΛΛΑΧ σε θέση αδυναμίας γιατί ο ΑΛΛΑΧ θα ντροπιάσει τους άπιστους.” (Κοράνι, 9:1-2)

   Τα εδάφια αυτά (και ολόκληρο το κεφάλαιο “Ατ-Τάουμπα”) αποκαλύφθηκαν προς το τέλος του προφητικού κηρύγματος του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ), πριν και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στο Τάμπουκ και ορισμένα εδάφεια μετά την εκστρατεία. (Şevkânî, II, 378;)

   Η απαλλαγή ήταν απαλλαγή από τη συνθήκη της Χουνταϊμπίγια, που είχε συναφθεί δύο χρόνια πιο πριν ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους ειδωλολάτρες. Μέλη της φυλής “Μπενί Μπάκιρ” (σύμμαχος φυλή με τους Μεκκανούς παγανιστές) σκότωσαν κάποια μέλη της φυλής “Χουζάα” (σύμμαχοι με τους μουσουλμάνους), προκλήθηκε γενικότερη αναστάτωση και η συνθήκη τς Χουνταϊμπίγια έσπασε.

   Λέγεται στο Ιερό Κοράνι:

   “Και μια γνωστοποίηση απ’ τον ΑΛΛΑΧ και τον απεσταλμένο Του στους ανθρώπους κατά την ημέρα του Μεγάλου Προσκυνήματος (Χατζ) ότι ο ΑΛΛΑΧ (ακυρώνει τη συμφωνία) με τους ειδωλολάτρες, καθώς και ο απεσταλμένος Του. Αν όμως μετανιώσετε, θα είναι το καλύτερο για ‘σας, αν όμως αρνηθείτε την Πίστη, τότε μάθετε ότι δεν μπορείτε να βάλετε τον ΑΛΛΑΧ σε θέση αδυναμίας. Προειδοποίησε τους άπιστους με οδυνηρή τιμωρία.” (Κοράνι, 9:3)

   Το σπάσιμο όμως αυτό όπως είπα και πιο πριν, δεν αφορούσε τις φυλές εκείνες που κράτησαν τη συμφωνία στο ακέραιο. Γι’ αυτό λέγεται στο Ιερό Κοράνι:

   “Η απαλλαγή αυτή δεν περιλαβάνει συμφωνία με ειδωλολάτρες που δεν παραβίασαν σε τίποτα ούτε βοήθησαν κανέναν εναντίον σας. Γι’ αυτό συμπληρώστε τις συμφωνίες σας μαζί τους μέχρι (το τέλος) της διάρκειας τους. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπά τους δίκαιους.” (Κοράνι, 9:4)

   Το εδάφιο καλεί σε πόλεμο εναντίον των ειδωλολατρών (και γενικά όσων) που ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ που είχαν με τη μουσουλμανική κοινότητα. Λέει όμως (από τη μέση και μετά): “..Αν όμως μετανοιώσουν και διατηρήσουν την τακτική προσευχή και αποδώσουν τη ζακάτ (ελεημοσύνη), τότε αφήστε τους ελεύθερους. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ είναι Αυτός που συγχωρεί, Πολυεύσπλαχνος”.

   Ας δούμε όμως και το επόμενο εδάφιο 9:6 το οποίο δεν το αναφέρεις και θα καταλάβετε αμέσως το γιατί:

   “Και αν κανείς απ’ τους ειδωλολάτρες σου ζητήσει άσυλο, παραχώρησε του το, ώστε να μπορεί να ακούει τα Λόγια του ΑΛΛΑΧ και έπειτα συνόδεψε τον (σε μέρος) όπου μπορεί να έχει ασφάλεια. Και αυτό επειδή είναι ένας λαός που αγνοεί.” (Κοράνι, 9:6)

   Δώστε άσυλο σε αυτόν που θα το ζητήσει. Προστατέψτε όποιον σας το ζητήσει. Συνοδέψτε όποιον σας το ζητήσει, σε μέρος όπου θα μπορεί να είναι ασφαλής. Διδάξτε του το Ισλάμ, επειδή το αγνοεί. Δείξτε την αλήθεια σε όποιον είναι αμαθής. Λοιπόν;

   • Για Taqiyya:

    1. Ibn Kathir-Σουνίτης: «(unless you indeed fear a danger from them) meaning, except those believers who in some areas or times fear for their safety from the disbelievers. In this case, such believers are allowed to show friendship to the disbelievers outwardly, but never inwardly. For instance, Al-Bukhari recorded that Abu Ad-Darda’ said, «We smile in the face of some people although our hearts curse them. Al-Bukhari said that Al-Hasan said, «The Tuqyah is allowed until the Day of Resurrection.» – Tafsir Ibn Kathir.

    2. Al-Suyuti-Σουνίτης: «Let not the believers take the disbelievers as patrons, rather than, that is, instead of, the believers — for whoever does that, that is, [whoever] takes them as patrons, does not belong to, the religion of, God in anyway — unless you protect yourselves against them, as a safeguard (tuqātan, ‘as a safeguard’, is the verbal noun from taqiyyatan), that is to say, [unless] you fear something, in which case you may show patronage to them through words, but not in your hearts: this was before the hegemony of Islam and [the dispensation] applies to any individual residing in a land with no say in it.» – Tafsir al-Jalalayn
    Σουνίτες και οι 2.

    Έχει και συνέχεια.
    Χαίρεται

    • Και γνωρίζω καλά αγγλικά: «unless you protect yourselves against them», «except those believers who in some areas or times fear for their safety from the disbelievers» κ.α. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ.

    • στα αγγλικά σου θα συμφωνήσουμε να διαφωνούμε. τουλάχιστον θα επέτρεπες την προηγούμενη ανάρτησή μου να φαίνεται, ώστε κάποιο άλλοι που ίσως διαβάζουν να έχουν και την άλλη άποψη για το τι εστί ισλάμ; δικαίωμά σου μην τις δημοσιοποιείς, βέβαια, καθώς είναι δικό σου μπλόγκ. πάντως αν δεν το κάνεις κατά τη γνώμη μου δείχνει ίσως φόβο, μπορεί και υποκρισία.
     υ.γ
     1. ποιά η γνώμη σου για την επιβολή σαρία, δηλ. την τιμωρία για σειρά αδικημάτων δια λιθοβολισμού, αποκεφαλισμού κλπ?. ή μήπως και οι νόμοι της σαρία, όπως ο θάνατος σε αποστάτες είναι πάλι παρερμηνεία, όπως συχνά ακούω να ισχυρίζονται πολλοί απολογητές του ισλάμ, που βέβαια ζουν στη δύση και απολαμβάνουν τις διάφορες ελευθερίες τους;

     • Γνωρίζω καλά αγγλικά, και ΔΕΝ θα συμφωνήσουμε να διαφωνούμε.

      «να έχουν και την άλλη άποψη για το τι εστί ισλάμ» Η άλλη άποψη είναι λανθασμένη και μη πραγματική και το βιντεάκι που παρέθεσες προπαγανδιστικό και υβριστικό. Οτιδήποτε υβρίζει και ειρωνεύεται τη θρησκεία μου και διαδίδει ψευδή και συκοφαντίες, δεν το δημοσιεύω. Παρομοίως λοιπόν, αν θέλεις να κάνεις κάποια ερώτηση για το Ισλάμ, μπορείς ελεύθερα να ρωτήσεις, και αν γνωρίζω, θα σου απαντήσω. Αν ήρθες εδώ για να μου δώσεις στοιχεία τα οποία δήθεν δεν γνωρίζω, και για να ταπώσεις – όπως ανοήτως – νομίζεις το Ισλάμ, βρίσκεσαι σε λάθος χώρο.

      Υ.Γ.
      Οι νόμοι της Σαρία είναι νόμοι της θρησκείας μας, αλλά τους νόμους αυτούς δεν τους επιβάλλουμε ούτε τους εφαρμόζουμε εμείς. Οι νόμοι αυτοί εφαρμόζονται – σύμφωνα με την ισλαμική διδασκαλία – σε ένα μουσουλμανικό κράτος, από τα αρμόδια αστυνομικά/νομικά όργανα, που είναι εξουσιοδοτημένα από τον μουσουλμάνο ηγέτη του κράτους αυτού. Οι λεγόμενοι «απολογητές» στους οποίους αναφέρεσαι, είναι προφανώς κάποιοι μοντερνιστές και κομπλεξικοί μουσουλμάνοι, που έχουν αίσθημα κατωτερότητας έναντι της Δύσης.

      • δεν σε ρώτησα για το που εφαρμόζονται οι νόμοι της σαρία. σε ρώτησα αν κατά τη γνώμη σου πρέπει να ακρωτηριάζονται οι κλέφτες, ή να λιθοβολούνται οι μοιχαλίδες, να θανατώνονται οι αποστάτες του ισλάμ κλπ, όπως λένε οι νόμοι αυτοί. αν βρίσκεσαι σε αδυναμία να απαντήσεις για κάποιο λόγο, τότε δικάιωμά σου. αν καταλαβαίνω καλά, ό,τι αντίκεται στη δική σου ερμηνεία του ισλάμ είναι αυτομάτως ‘προπαγάνδα’ και ‘υβριστικό’. ενδιαφέρουσα άποψη έχεις για τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.

       ΥΓ.
       1. ποιά η γνώμη σου για τις fatwa κατά του σάλμαν ρούσντι, της αλί αγιάν χίρσι (μεταξύ πολλών άλλων πρώην μουσουλμάνων); όλοι λοιπόν οι άλλοι μουσουλμάνοι (δύσης, ανατολής κοκ) είναι κομπλεξικοί και αφελείς και είσαι ο μόνος κάτοχος της ‘αλήθειας’ του ισλάμ;

       2. ποιά η γνώμη σου για την εξής σούρα από το κοράνι:
       Qur’an, 10:94) “If thou (Muhammad) are in doubt as to what We have revealed, then ask the People of the Book.” (όπου ‘Book’, φαντάζομαι γνωρίζεις αναφέρεται στη Βίβλο)
       δεν με ενδιαφέρει να ταπώσω τίποτα και κανέναν. με ενδιαφέρει να προσεγγίσω την αλήθεια.
       καλή χρονιά να έχεις

       • Δεν αδυνατώ να απαντήσω. Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Οτιδήποτε είναι γνήσια διδασκαλία του Ισλάμ, είναι κομμάτι του Ισλάμ, και δεν το αφαιρούμε από τη θρησκεία.

        Ο Ύψιστος λέει: «Κι όσοι πάλι έχουν καλά θεμέλια στη γνώση, λένε: “Πιστεύομε σ’ Αυτό (σε ολόκληρο το Κοράνι). Ό,τι περικλείεται στο Βιβλίο έρχεται απ’ τον Κύριο μας”, και κανείς δεν θα δεχτεί νουθεσία παρά μόνο οι άνθρωποι πού έχουν κατανόηση,» (Κοράνι, 3:7)

        Ισλάμ σημαίνει ό,τι δίδαξε ο Προφήτης, και με τον τρόπο που το ερμήνευσε εκείνος, και όπως το κατανόησαν οι τρεις πρώτες γενιές των μουσουλμάνων. Οποιαδήποτε διαφορετική ερμηνεία του Κορανίου και των ιερών μας κειμένων, είναι αίρεση και καινοτομία. Δεν δίνω καμία προσωπική ερμηνεία. Επίσης, εσύ σχολίασες στην ιστοσελίδα μου. Δεν σε κάλεσα εγώ να ανταλλάξουμε απόψεις.

        Η φάτουα κατά του Σαλμάν Ρούσντι καταδικάστηκε από ΌΛΑ τα κράτη της Ισλαμικής Συνδιάσκεψης, πλην του Ιράν, οι Ιρανοί όμως ειναι Σιίτες.

        Κάθε ποινή πρέπει να εφαρμόζεται από τα αρμόδια όργανα και ΕΝΤΟΣ ισλαμικού εδάφους. Οι δικαστές/ιμάμηδες μιας χώρας, μπορούν να εκδόσουν καταδικαστική απόφαση μόνο για εντός των περιοχών του κράτους, του οποίου αποτελούν πολίτες/υπήκοοι, κ.τ.λ. Επομένως η φάτουα του Σατανά Αγιατολλάχ Χομεϊνί εναντίον του Ρούσντι, ήταν απαράδεκτη, όσο σιχαμένος και αν είναι ο Ρούσντι και ο όποιος Ρούσντι. Δεν έχει κανένας ιμάμης το δικαίωμα να εκδώσει φάτουα εναντίον κάποιου που βρίσκεται εκτός ισλαμικών εδαφών, (όπως π.χ. ο Ρούσντι ή ο σκηνοθέτης Βαν Γκογκ, κ.τ.λ. Αυτή η βία είναι απαράδεκτη, είναι εξτρεμισμός, από τον οποίο πρέπει να μείνουμε μακριά.

        To 10:94 έχει σχέση με τα προηγούμενα εδάφια, στα οποία αναφέρονται οι ιστορίες του Μωυσή με τον Φαραώ, του Νώε κ.α. Αν λοιπόν ο Προφήτης είχε την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτές τις ιστορίες, ας ρωτούσε τους Λαούς της Βίβλου. Αυτό ήταν μία διπλή επιβεβαίωση της αλήθειας αυτών των προσώπων 9Μωυσή, Νώε, κ.α.)

        • Από Sahih International (μπορώ να σου δώσω και άλλους μεταφραστές):

         10.90-And We took the Children of Israel across the sea, and Pharaoh and his soldiers pursued them in tyranny and enmity until, when drowning overtook him, he said, «I believe that there is no deity except that in whom the Children of Israel believe, and I am of the Muslims.»

         10.91-Now? And you had disobeyed [Him] before and were of the corrupters?

         10.92-So today We will save you in body that you may be to those who succeed you a sign. And indeed, many among the people, of Our signs, are heedless

         10.93-And We had certainty settled the Children of Israel in an agreeable settlement and provided them with good things. And they did not differ until [after] knowledge had come to them. Indeed, your Lord will judge between them on the Day of Resurrection concerning that over which they used to differ

         10.94-So if you are in doubt, [O Muhammad], about that which We have revealed to you, then ask those who have been reading the Scripture before you. The truth has certainly come to you from your Lord, so never be among the doubters.

         10.95-And never be of those who deny the signs of Allah and [thus] be among the losers.

         10.96-Indeed, those upon whom the word of your Lord has come into effect will not believe,

         10.97-Even if every sign should come to them, until they see the painful punishment.

         Άρα, έχοντας βάλει τη σούρα αυτή εντός περιεχομένου, πως δικαιολογείται.

         • Εξήγησα. Το «ρώτα τους οπαδούς του Βιβλίου» είναι ρητορικό, αφού και αυτοί θα επιβεβαίωναν την ιστορία του Μωυσή, και του Νώε που αναφέρεται πιο πριν.

          • δεν εξήγησες, ούτε είναι ρητορικό και το γνωρίζεις. θέλεις πραγματικά να το πιστεύεις αυτό. καταλαβαίνω πως ενώ έχεις επενδύσει χρόνια ψάχνοντας κάτι και καταλήγοντας σε ένα συμπέρασμα που πραγματικά πιστεύεις, πως είναι δύσκολο να δεχτείς κριτική η οποία ίσως απειλεί αυτές τις πεποιθήσεις σου. είναι στην ουσία σαν να αρνείσαι ένα κομμάτι του εαυτού σου. είναι αυτό που λένε στα αγγλικά (δεν γνωριζω την ελληνική ορολογία) cognitive dissonance. καλή χρονιά με υγεία να έχεις, πραγματικά

          • Το «ρώτα τους οπαδούς του Βιβλίου» είναι ρητορικό, αφού και αυτοί θα επιβεβαίωναν την ιστορία του Μωυσή, και του Νώε που αναφέρονται στα προηγούμενα αμέσως εδάφια. To 10:94 λοιπόν έχει σχέση με τα προηγούμενα εδάφια, στα οποία αναφέρονται οι ιστορίες του Μωυσή με τον Φαραώ, του Νώε κ.α. Αν λοιπόν ο Προφήτης είχε την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτές τις ιστορίες, ας ρωτούσε τότε τους Λαούς της Βίβλου. Αυτό ήταν μία διπλή επιβεβαίωση της αλήθειας αυτών των προσώπων (Μωυσή, Νώε, κ.α.) και της ιστορίας τους.

          • Από αυτά που με ρωτάς, τίποτα δεν απειλεί τις πεποιθήσεις μου, διότι δεν τις γνωρίζεις τις πεποιθήσεις μου αυτές, είναι απλό.

 19. αν εννοεις οτι το ‘…about that which We have revealed to you’ και συγκεκριμενα το ‘…that…’ αναφερεται μονο στα αμεσως προηγουμενα αρθρα, τοτε δεν εχω να πω κατι παραπανω. προφανως το διαβαζεις ετσι που να βολευει τις πεποιθησεις σου. για τις βιαιες, ομως, επιταγες της σαρια δεν μου απαντησες (σε παρακαλω μη μου πεις η ταδε ή δεινα hadith λεει αυτο κι εκεινο) τη γνωμη σου θελω

  • Το διαβάζω έτσι όπως το διάβασαν και το ερμήνευσαν οι λόγιοι του Ισλάμ, έτσι όπως το ερμήνευσαν οι τρεις πρώτες γενιές των μουσουλμάνων και οι μεγάλοι ερμηνευτές του Ισλάμ, και αυτοί που τους ακολούθησαν. Το εδάφιο αφορά τις ιστορίες του Μωυσή και του Νώε που αναφέρονται στα προηγούμενα εδάφια, καθώς και στο ότι όλοι οι προφήτες κήρυξαν τον Μονοθεϊσμό. Αλλά και αν δεν ήταν έτσι, δεν καταλαβαίνω τι σημασία έχει. Σαφώς ωστόσο δεν «διαβάζω» το εδάφιο έτσι όπως θέλω εγώ.

   Για τη Σαρία απάντησα. Οτιδήποτε είναι μέρος της διδασκαλίας του Ισλάμ, είναι κομμάτι του Ισλάμ, και δεν το αφαιρούμε από τη θρησκεία. Το δεχόμαστε και δεν το απορρίπτουμε.

   Ο Ύψιστος λέει: «Κι όσοι πάλι έχουν καλά θεμέλια στη γνώση, λένε: “Πιστεύομε σ’ Αυτό (σε ολόκληρο το Κοράνι). Ό,τι περικλείεται στο Βιβλίο έρχεται απ’ τον Κύριο μας”, και κανείς δεν θα δεχτεί νουθεσία παρά μόνο οι άνθρωποι πού έχουν κατανόηση.» (Κοράνι, 3:7)

   Το παραπάνω εδάφιο τα λέει όλα. Ισλάμ σημαίνει ό,τι δίδαξε ο Προφήτης, και με τον τρόπο που το ερμήνευσε εκείνος, και όπως το κατανόησαν οι τρεις πρώτες γενιές των μουσουλμάνων. Οποιαδήποτε διαφορετική ερμηνεία του Κορανίου και των ιερών μας κειμένων, είναι αίρεση και καινοτομία. Η οποιαδήποτε άποψη ή γνώμη του κάθε «μοντερνιστή» μουσουλμάνου, δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν δεν στηρίζεται στα ιερά κείμενα και στις αυθεντικές ερμηνείες που απέδωσαν οι λόγιοι του Ισλάμ, εκτός ίσως από κάποιους αδαής μουσουλμάνους που δεν έχουν γνώση της θρησκείας και ακολουθούν διάφορους μοντερνιστές και ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ιμάμηδες που έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στη Δύση..

   • 1. λες εσύ: ‘….όπως το διάβασαν και το ερμήνευσαν οι λόγιοι του Ισλάμ, έτσι όπως το ερμήνευσαν οι τρεις πρώτες γενιές των μουσουλμάνων και οι μεγάλοι ερμηνευτές του Ισλάμ. Το εδάφιο αφορά τις ιστορίες του Μωυσή και του Νώε που αναφέρονται στα προηγούμενα εδάφια, καθώς και στο ότι όλοι οι προφήτες κήρυξαν τον Μονοθεϊσμό. Αλλά και αν δεν ήταν έτσι, δεν καταλαβαίνω τι σημασία έχει….’. επέτρεψέ μου να σου πως πέφτεις σε μεγάλες αντιφάσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση. το να το ερμηνεύεις έτσι όπως το ερμήνευσαν οι οι ερευνητές και οι 3 πρώτες γενιές του ισλάμ, από τη μία, και να λες αμέσως μετά ‘…και έστι να μην είναι…’ δείχνει οτι δεν είσαι σίγουρος. ή είναι έτσι, ή δεν είναι έτσι. πρέπει να αποφασίσεις, για να έχεις συνέπεια λογική. δεν μπορείς να αφήνεις παράθυρο αμφιβολίας.
    2. αν, τελικά, όπως λες δεν είναι έτσι (ήτοι δεν ερμηνεύεται όπως το παραδίδουν οι μεγάλοι μελετητές-λόγιοι και οι 3 πρώτες γενιές), τότε έχει μεγάλη σημασία στα θεμέλια της ισλαμικής θεολογίας και πίστης. διότι αν ο θεός σας (αλλάχ) προτρέπει τους πιστούς του να καταφεύγουν στο ιντζίλ και την τόρατ για να επιβεβαιώσουν το θεόπνευστον του κορανίου σε περίπτωση που έχουν αμφιβολία για αυτά που παρέδωσε στον μωάμεθ (όλο το κοράνι), τότε προφανώς καταρρέει η διδασκαλία του κορανίου, αφού η βίβλος (ιντίλ και τοράτ) πουθενά δεν επιβεβαιώνει τον μωάμεθ. ίσα ίσα, στο κατά ιωάννην λέει ξεκάθαρα πως όποιος αρνηθεί ότι ο Ιησούς είναι υιός του Θεού και την τριαδικότηατ είναι αντίχριστος.
    3. άρα συμφωνείς με το κόψιμο χεριών, δολοφονία αποστατών κοκ, σύμφωνα με τις επιταγές της σαρία. ευχαριστώ που είσαι ειλικρινής.
    4. μια παράκληση θα ήθελα, αν δεν είμαι πολύ πιεστικός. μπορείς, αν είναι εύκολο να μου δώσεις πηγές για τις ερμηνείες των τριών πρώτων γενιών του κορανίου να εξετάσω κι εγώ. κάποια λινκ κλπ.
    ευχαριστώ

    • Έτσι ακριβώς είναι όπως το λέω, και δεν έχω ΚΑΜΙΑ αμφιβολία. Το εδάφιο αυτό αναφέρεται στους προφήτες Μωυσή και Νώε, και στο ότι όλοι οι προφήτες κήρυξαν τον Μονοθεϊσμό. Το «να ρωτήσεις τους οπαδούς της Βίβλου» είναι ρητορικό, αφού και αυτοί πίστευαν στον Μωυσή, στον Νώε, κ.α.

     Πουθενά στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο δεν λέει ότι ο Ιησούς είναι Θεός και πρέπει να τον λατρεύουν, και ότι ο Θεός είναι Τριαδικός.

     Συμφωνώ με όλες τις διδασκαλίες του Ισλάμ. Ακόμα όμως και αν δεν συμφωνώ με κάτι, παρόλα αυτά το ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ, εφόσον είναι γνήσια διδασκαλία του Ισλάμ.

     Για παράδειγμα το Ταφσίρ Ιμπν Καθίρ, το Ταφσίρ του Ιμπν Κούρτουμπι, το Ταφσίρ του Ατ-Τάμπαρι, το Ταφσίρ του Ιμπν Αμπ’μπάς, κ.α.

     • περί του οτι είναι ανίιχριστος όποιος αρνείται οτι ο ιησούς είναι ο χριστός

      επιστολη ιωαννης α κεφ.2
      22 τίς ἐστιν ὁ ψεύστης εἰ μὴ ὁ ἀρνούμενος ὅτι ᾿Ιησοῦς οὐκ ἔστιν ὁ Χριστός; οὗτός ἐστιν ὁ ἀντίχριστος, ὁ ἀρνούμενος τὸν πατέρα καὶ τὸν υἱόν. 
      23 πᾶς ὁ ἀρνούμενος τὸν υἱὸν οὐδὲ τὸν πατέρα ἔχει. 

      επιστολη ιωαννης α κεφ.4
      2 ἐν τούτῳ γινώσκετε τὸ πνεῦμα τοῦ Θεοῦ· πᾶν πνεῦμα ὃ ὁμολογεῖ ᾿Ιησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶ ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ ἔστι· 
      3 καὶ πᾶν πνεῦμα ὃ μὴ ὁμολογεῖ τὸν ᾿Ιησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶ ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἔστι· καὶ τοῦτό ἐστι τὸ τοῦ ἀντιχρίστου ὃ ἀκηκόατε ὅτι ἔρχεται, καὶ νῦν ἐν τῷ κόσμῳ ἐστὶν ἤδη. 

      περί θεότητας ιησού

      κατα ιωαννην ευαγγελιον

      1 Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 
      2 Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν. 
      3 πάντα δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν. 
      4 ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων. 
      5 καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν. 
      6 ᾿Εγένετο ἄνθρωπος ἀπεσταλμένος παρὰ Θεοῦ, ὄνομα αὐτῷ ᾿Ιωάννης· 
      7 οὗτος ἦλθεν εἰς μαρτυρίαν, ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός, ἵνα πάντες πιστεύσωσι δι’ αὐτοῦ. 
      8 οὐκ ἦν ἐκεῖνος τὸ φῶς, ἀλλ’ ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός. 
      9 ῏Ην τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ὃ φωτίζει πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον. 
      10 ἐν τῷ κόσμῳ ἦν, καὶ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ ὁ κόσμος αὐτὸν οὐκ ἔγνω. 
      11 εἰς τὰ ἴδια ἦλθε, καὶ οἱ ἴδιοι αὐτὸν οὐ παρέλαβον. 
      12 ὅσοι δὲ ἔλαβον αὐτόν, ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι, τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ, 
      13 οἳ οὐκ ἐξ αἱμάτων, οὐδὲ ἐκ θελήματος σαρκός, οὐδὲ ἐκ θελήματος ἀνδρός, ἀλλ’ ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν. 
      14 Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας. 

      κατα λουκαν ευαγγελλιον 22

      69 ἀπὸ τοῦ νῦν ἔσται ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου καθήμενος ἐκ δεξιῶν τῆς δυνάμεως τοῦ Θεοῦ. 
      70 εἶπον δὲ πάντες· σὺ οὖν εἶ ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ; ὁ δὲ πρὸς αὐτοὺς ἔφη· ὑμεῖς λέγετε ὅτι ἐγώ εἰμι. 
      71 οἱ δὲ εἶπον· τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτυρίας; αὐτοὶ γὰρ ἠκούσαμεν ἀπὸ τοῦ στόματος αὐτοῦ. 

      άρα τα Ταφσίρ Ιμπν Καθίρ, Ταφσίρ του Ιμπν Κούρτουμπι, το Ταφσίρ του Ατ-Τάμπαρι, το Ταφσίρ του Ιμπν Αμπ’μπάς μου εξηγούν οτι αυτό που υποστηρίζεις για την σούρα 10.94; τα εξετάζω

      • Πουθενά σε αυτά τα εδάφια δεν λέει ο Ιησούς ότι είναι ο Θεός και ότι πρέπει να τον λατρεύουμε. Πού λέει ο Ιησούς «εγώ είμαι ο Θεός»; ΠΟΥΘΕΝΑ. Το ότι ο Ιησούς ήταν «ένας λόγος του Ιησού» το πιστεύουμε, ότι γεννήθηκε θαυματουργικά, χωρίς πατέρα. Δεν καταλαβαίνω ωστόσο τι προσπαθείς να αποδείξεις. Ακολουθούμε το Κοράνι και όχι τη Βίβλο. Και επειδή ωστόσο παρέθεσες από το Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, σε αυτό το Ευαγγέλιο ο Ιησούς τονίζει ότι είναι άνθρωπος.

        • Αν δεν θέλεις ακόμα να λατρεύσεις αυτόν, λάτρεψε τότε τον Θεό της Βίβλου! Αυτός με την σειρά του θα σε παραδώσει στον Ιησού Χριστό, όπως έκανε με τον Πέτρο και με αυτούς που άκουσαν τους Αποστόλους κατά την Πεντηκοστή!

         • Δεν είσαι Μονοθεϊστής. Ο Θεός δεν παραδίδει τους πιστούς σε κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό Του. Ο Θεός είναι Ένας και Μοναδικός. Μοναδικός και Ένας κατά την ουσία Του, μοναδικός και Ένας κατά την Υπόσταση Του, Μοναδικός και Ένας κατά τη γνώση Του, Μοναδικός και Ένας κατά την εξουσία Του, Μοναδικός και Ένας στην ύπαρξη Του κ.τλ. Δεν έχει αρχή και τέλος, δεν γέννησε και δεν γεννήθηκε, δεν έχει γονείς και παιδιά, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να Τον καταβάλλει, να Τον κουράσει ή να Τον μειώσει σε οτιδήποτε. Είναι ο ΜΟΝΟΣ που είναι Άξιος να λατρεύεται και να Τον επικαλούμαστε, Αυτός και κανένας άλλος. Δεν υπάρχει κανένας και τίποτα που να Του μοιάζει, κανένας και τίποτα δεν είναι σαν αυτόν. Είναι ο Ένας, ο Μοναδικός, ο Δημιουργός, ο Παντελεήμωνας κ.τλ. Αυτό σημαίνει καθαρός και αγνός Μονοθεϊσμός.

          Καταγράφεται από τον Ουμπάι ιμπν Καμπ ότι οι ειδωλολάτρες είπαν στον προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ):
          – «Ω Μουχάμμεντ, πες μας την καταγωγή του κυρίου σου.»
          Έτσι ο ΑΛΛΑΧ αποκάλυψε:
          «Λέγε (ω Μουχάμμεντ): Αυτός είναι ο ΑΛΛΑΧ ο Ένας (και Μοναδικός).
          Ο ΑΛΛΑΧ, ο Απόλυτος (από τον οποίο όλα τα πλάσματα έχουν ανάγκη),
          Δε γέννησε και δεν γεννήθηκε.
          Και δεν υπάρχει κανείς όμοιός Του.» (Κοράνι, 112:1-4)
          (Imam Ahmad, al–Musnad;)

          Είναι ο ΑΛΛΑΧ, που είναι ο πιο τέλειος από όλες τις απόψεις. Δεν έχει παιδιά, ούτε σύζυγο, ούτε γονείς. Είναι ο Δημιουργός των ουρανών και της γης. Είναι Κύριος και Δημιουργός των πάντων. Είναι Αυτός ο οποίος δεν έχει ανάγκη από κανέναν. Ο Δημιουργός Θεός είναι Ένας. Όχι μόνο Ένας αλλά και Μοναδικός, χωρίς καμία ατέλεια και αδυναμία. Είναι Ένας κατά την ουσία, Ένας κατά την υπόσταση, Ένας κατά το πρόσωπο, Ένας στη Δύναμη, Ένας στην εξουσία, Ένας σε όλα και Παντοδύναμος. Δεν μοιράζεται τη δύναμη και την ουσία Του με κανέναν. Δεν υπάρχει κανείς και τίποτα που να Του μοιάζει. Είναι απόλυτα Ένας και Μοναδικός.

          Οι άνθρωποι γεννήθηκαν και δημιουργήθηκαν με ατέλειες, αλλά και με ελευθερία, έτσι ώστε να αγωνίζονται κάθε μέρα εναντίον της αμαρτίας και να λατρεύουν τον Ένα και Μοναδικό Θεό, πιστεύοντας στον Έναν και Μοναδικό Θεό και κάνοντας καλές πράξεις έχοντας ειλικρίνεια στις καρδιές τους και όχι πρόθεση για επίδειξη, έχοντας αγάπη γι’ Αυτόν, σιγουριά ότι υπάρχει Αυτός κ.τλ. Ωστόσο, δεν έχει κανένα νόημα όσες καλές πράξεις και να κάνει κάποιος, αν δεν πιστεύει στο Ταουχίντ (Μονοθεϊσμό), στο ότι δηλαδή ο Θεός είναι Ένας, Ένας και απόλυτα Μοναδικός, ότι δεν υπάρχει κανένας και τίποτα που να Του μοιάζει, ότι δεν έχει γονείς και παιδιά και δεν μοιράζεται με κανέναν τις ιδιότητες Του, τη δύναμη Του και την εξουσία Του. Είναι Ένας κατά την ουσία, Ένας κατά το πρόσωπο (ύπαρξη), Ένας κατά την υπόσταση, Ένας κατά την εξουσία, κ.τλ.

          Τί σημαίνει Ταουχίντ (Μονοθεϊσμός); Ως λέξη προέρχεται από τη λέξη ‘ουάχιντ’ (ή ‘ουάχαντ’) που σημαίνει ‘ένα’ (μοναδικό). Τι σημαίνει το Ταουχίντ στο Ισλάμ; Ο Ιμπν Ταϊμίιγια (ραχίμαχουλλάχ) είπε:

          «Το Ταουχίντ είναι (σημαίνει) να λατρεύεις μόνο τον ΑΛΛΑΧ. Κανέναν δεν επικαλείσαι εκτός από Αυτόν. Κανέναν δεν φοβάσαι εκτός από Αυτόν. Σε κανέναν δεν αφοσιώνεσαι εκτός από Αυτόν. Σε κανέναν δεν εναποθέτεις την ελπίδα και την εμπιστοσύνη σου, μόνο σε Αυτόν. Είναι η υπακοή στις εντολές Του και η απομάκρυνση από αυτά που απαγόρεψε. Αυτός είναι ο μόνος πραγματικά αληθινός Θεός και σε αυτόν ανήκει η θεοποίηση και σε κανέναν άλλον και σε κανένα δημιούργημα. Είναι ο Μόνος Συντηρητής, ο Δημιουργός, ο Κύριος των πάντων. Ο Μόνος άξιος λατρείας, κανένας και τίποτα δεν έχει δικαίωμα να λατρευτεί παρά μονάχα Αυτός, και είναι ο Μόνος που Του ανήκουν τα θεϊκά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, χωρίς να τα ερμηνεύουμε και να εξηγούμε το πώς γι’ αυτά.» (Minhaj as-Sunnah an-Nabawiyyah, vol. 3, p. 390;)

          Ο Θεός είναι Αυθύπαρκτος, μόνο Αυτός αξίζει να λατρεύεται (όπως στην Παλαιά Διαθήκη ονομάζεται ‘ζηλότυπος’) αλλά δεν είναι αδύναμος. Είναι ο Μόνος που μπορεί να πει «γίνε» και κάτι αμέσως να γίνει, όπως λέει στο Ιερό Κοράνι. Ο Δημιουργός Θεός είναι Ένας. Όχι μόνο Ένας αλλά και Μοναδικός, χωρίς καμία ατέλεια και αδυναμία. Είναι Ένας κατά την ουσία, Ένας κατά την υπόσταση, Ένας κατά το πρόσωπο, Ένας στη Δύναμη, Ένας στην εξουσία, Ένας σε όλα και Παντοδύναμος. Δεν μοιράζεται τη δύναμη και την ουσία Του με κανέναν. Δεν υπάρχει κανείς και τίποτα που να Του μοιάζει. Είναι απόλυτα Ένας και Μοναδικός.

          Λέει ο ΑΛΛΑΧ:
          «Και δεν έπλασα τα τζιν και τους ανθρώπους, παρά για να Με λατρεύουν. Δεν ζητάω από αυτούς τίποτα για συντήρηση και ούτε απαιτώ να Με θρέψουν. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ είναι αυτός που παρέχει τα πάντα (για συντήρηση), ο Κύριος της Δύναμης.» (Κοράνι, 51:56-58)

          Ο ΑΛΛΑΧ, μας πληροφορεί ότι είναι Αυτός που δημιούργησε τα τζιν και τους ανθρώπους για να λατρεύουν μόνο Αυτόν και ότι δεν τους δημιούργησε για να κερδίσει κάτι Αυτός.

          Το να λατρεύουμε τον Δημιουργό είναι έμφυτο στη φύση κάθε ανθρώπινου δημιουργήματος. Η κύρια μορφή της εκδήλωσης αυτής της λατρείας είναι να αποδεχόμαστε την καθοδήγηση του ΑΛΛΑΧ με την οποία έστειλε τους προφήτες, (ειρήνη σ’ αυτούς). Η λατρεία προς τον ΑΛΛΑΧ εμπεριέχει φόβο για τον ΑΛΛΑΧ, ελπίδα σε Αυτόν, σεβασμό προς Αυτόν, το να είμαστε ευγνώμονες σε Αυτόν, το να Τον υπηρετούμε, το να είμαστε ειλικρινής προς Αυτόν, το να λέμε την αλήθεια για χάρη Του, το να είμαστε υπομονετικοί όταν μας δοκιμάζει, το να Τον αγαπάμε και να απέχουμε από όσα μας απομακρύνουν (από το να Τον λατρεύουμε). Αυτό είναι που ονομάζουμε ως al-Ibaadah (λατρεία) και al-Uboodiyyah.

          Ο Σέιχου’λ-Ισλάμ Ιμπν Ταϊμίιγια (ραχίμαχουλλάχ) είπε:
          «Ιμπάντα είναι ένας όρος που περιλαμβάνει το κάθετι που ο ΑΛΛΑΧ αγαπάει και αποδέχεται από τα φανερά και τα κρυφά λόγια και πράξεις. Έτσι λοιπόν η προσευχή, η ζακάτ (ελεημοσύνη), η νηστεία, το Χατζ, το να λέμε την αλήθεια, το να επιστρέφουμε στους ιδιοκτήτες τους ό,τι μας έχουν εμπιστευτεί, το να είμαστε σωστοί απέναντι στους γονείς μας, το να έχουμε καλές σχέσεις με τους συγγενείς μας, το να πραγματοποιούμε τις υποσχέσεις μας, το να κάνουμε το καλό (και να προτρέπουμε τους άλλους σε αυτό) και να απαγορεύουμε το κακό, να μαχόμαστε και να αγωνιζόμαστε εναντίον των απίστων και των υποκριτών, το να είμαστε καλοί προς τους γείτονες μας, προς τα ορφανά, προς τους φτωχούς, προς τους ταξιδιώτες, και προς όσους έχουμε υπό την φροντίδα μας, είτε ζώα είτε ανθρώπους, η επίκληση (προς τον ΑΛΛΑΧ), η ενθύμηση του ΑΛΛΑΧ και η απαγγελία του Κορανίου και τα συναφή, όλα αυτά είναι μέρος της έννοιας «ιμπάντα». Επίσης, η αγάπη για τον ΑΛΛΑΧ και τον απεσταλμένο Του, η Θεοφοβία, το να στρεφόμαστε προς Αυτόν με μετάνοια και με ειλικρίνεια, το να έχουμε υπομονή για ό,τι Αυτός μας έχει στείλει, το να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι μας έχει δώσει, το να έχουμε ικανοποίηση με ό,τι Αυτός μας έχει προστάξει, το να εξαρτόμαστε (μόνο) από Αυτόν, το να ελπίζουμε για το έλεος Του και να φοβόμαστε την τιμωρία Του, και όλα τα παρόμοια, είναι επίσης παραδείγματα της ιμπάντα.» (Ibn Taymiyyah, Al-Uboodiyyah, p. 38, al-Islamee edition)

          Ο ΑΛΛΑΧ λέει:
          «Και να λατρεύετε τον ΑΛΛΑΧ και να μην έχετε στη λατρεία Αυτού κανέναν μέτοχο. Και να προσφέρετε καλοσύνη στους γονείς, τους συγγενείς, στα ορφανά και στους φτωχούς, στους γείτονες που συνδέεστε με συγγένεια και στους γείτονες που δεν είστε συγγενείς, στους στενούς συντρόφους και στους οδοιπόρους που συναντάτε και σ’ όσες έχετε σαν αιχμάλωτες. Επειδή ο ΑΛΛΑΧ δεν αγαπάει τον υπερήφανο, τον ματαιόδοξο.» (Κοράνι, 4:36)

          Μονοθεϊσμός λοιπόν σημαίνει ότι πιστεύω ότι ο Ύψιστος είναι Ένας και Μοναδικός, και λατρεύω Αυτόν (και μόνο). Δεν λατρεύω και δεν επικαλούμαι αγίους, νεκρούς, ψεύτικες θεότητες, κ.α.

          «Ο ΑΛΛΑΧ υποσχέθηκε σ’ εκείνους από σας που έχουν πιστέψει, κι έκαναν καλές πράξεις, ότι θα τους χαρίσει κυριαρχία στη γη, όπως είχε δοθεί σε ‘κείνους που (έζησαν) πριν απ’ αυτούς, και θα στερεώσει τη θρησκεία τους που την έχει διαλέξει γι’ αυτούς και θα αλλάξει (την κατάσταση τους) έπειτα από τον φόβο που είχαν (επιδιώκοντας) ασφάλεια και ειρήνη. Αυτοί λατρεύουν Εμένα (μόνο) και δεν κάνουν άλλο πράγμα συνέταιρο Μου (στη λατρεία). Κι όποιος αρνηθεί – μετά απ’ αυτό – την Πίστη, αυτοί είναι οι παράνομοι.» (Κοράνι, 24:55)

          Ο ΑΛΛΑΧ λοιπόν είναι Αυτός που πρέπει να λατρεύεται, είναι Αυτός που μπορεί να παρέχει στους ανθρώπους τη συντήρηση και είναι ο πιο Ειλικρινής στις υποσχέσεις Του και Ικανός να τις πραγματοποιήσει, επειδή είναι ο Κύριος της Δύναμης. Είτε λοιπόν ο άνθρωπος λατρεύει τον Κύριο του είτε όχι, ο Ένας (και Μοναδικός) δεν θα κερδίσει ή δεν θα χάσει τίποτα, δεν θα αυξηθεί ούτε θα μειωθεί η δύναμη Του. Είναι ο πιστός που θα κερδίσει ή θα χάσει τη σωτηρία του.

          Ο Άμπου Δαρ αλ-Γκιφάρι (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε ότι ο ΑΛΛΑΧ του Είπε:

          «Ω υπηρέτες Μου! Έχω απαγορεύσει την καταπίεση στο όνομα Μου και την έχω απαγορεύσει ανάμεσα σας. Ποτέ λοιπόν να μην καταπιέζετε ο ένας τον άλλον.
          Ω υπηρέτες Μου! Όλοι σας είστε παραπλανημένοι εκτός από αυτούς που έχω καθοδηγήσει. Επιδιώξτε λοιπόν την καθοδήγηση Μου και θα σας Καθοδηγήσω.
          Ω υπηρέτες Μου! Όλοι είστε πεινασμένοι εκτός απ’ αυτούς που έχω θρέψει. Αποζητήστε λοιπόν την τροφή Μου και Εγώ θα σας Θρέψω.
          Ω υπηρέτες Μου! Όλοι σας είστε γυμνοί εκτός απ’ αυτούς που Έχω ντύσει. Αναζητείστε λοιπόν τα ρούχα Μου και Εγώ θα σας Ντύσω.
          Ω υπηρέτες Μου! Αμαρτάνετε συνέχεια την ημέρα και τη νύχτα και Συγχωρώ όλες σας τις αμαρτίες. Αποζητήστε λοιπόν τη συγχώρηση Μου και θα σας Συγχωρήσω.
          Ω υπηρέτες Μου! Δεν θα μπορέσετε ούτε να Με βλάψετε ούτε να Με ωφελήσετε.
          Ω υπηρέτες Μου! Δεν υπάρχει κανένας ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ούτε απ’ τους ανθρώπους ούτε απ’ τα τζιν (πνεύματα), που να είναι τόσο ευσεβής όσο η πιο ευσεβής καρδιά ανάμεσα σας και που να μπορεί να αυξήσει σε οτιδήποτε το βασίλειο Μου.
          Ω υπηρέτες Μου! Δεν υπάρχει κανένας ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ούτε απ’ τους ανθρώπους ούτε απ’ τα τζιν (πνεύματα), που να είναι τόσο ευσεβής όσο η πιο ευσεβής καρδιά ανάμεσα σας και που να μπορεί να μειώσει σε οτιδήποτε το βασίλειο Μου.
          Ω υπηρέτες μου! Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει κάτι από Μένα είτε ο πρώτος είτε ο τελευταίος από σας, είτε άνθρωπος είτε τζιν (πνεύμα) χωρίς Εγώ να Δώσω στον καθένα αυτό που Μου ζήτησε, χωρίς ταυτόχρονα να μειωθεί στο ελάχιστο οτιδήποτε Έχω.
          Ω υπηρέτες Μου! Είναι οι πράξεις σας τις οποίες Υπολογίζω και για τις οποίες σας ανταμείβω. Αφήστε λοιπόν αυτόν που κάνει το καλό να Με δοξάσει και πείτε σ’ αυτόν που φταίει και κάνει το κακό ότι ζημιώνει παρά μόνο τον εαυτό του και κανέναν άλλο.» (Sahih Muslim; At-Tirmidhi; & Sunan Ibn Majah;)

          Ο Ύψιστος λοιπόν είναι ο Μόνος που πρέπει να λατρεύεται, ο Μόνος Τον Οποίο πρέπει να επικαλούμαστε, είναι Αυτός που συγχωρεί και σώζει. Ο ΑΛΛΑΧ είναι ο Δημιουργός, είναι ο Πρώτος και ο Τελευταίος, είναι Αυτός που τα γνωρίζει όλα, είναι Αυτός που τα βλέπει όλα, τα φανερά και τα κρυφά, είναι Αυτός που τα ακούει όλα, είναι Αυτός που δημιούργησε τον κόσμο και έδωσε στα πάντα ζωή, είναι Αυτός για χάρη του Οποίου – και μόνο – ο μουσουλμάνος πρέπει να κάνει τα πάντα στη ζωή του. Αναζητούμε την ευχαρίστηση του Κυρίου μας και μόνο, και λατρεύουμε Αυτόν και μόνο Αυτόν. Αυτό λοιπόν σημαίνει Ταουχίντ (Μονοθεϊσμός).

          «‘Ειλικρινά’ πες τους ‘οι προσευχές μου, τα λειτουργικά μου, η ζωή μου και ο θάνατος μου, όλα για τον ΑΛΛΑΧ, τον Κύριο των Κόσμων, που
          δεν έχει συνέταιρο, και τέτοια εντολή πήρα. Εγώ δε, είμαι ο πρώτος απ’ αυτούς που έχουν υποταχτεί στη θέληση Του’.» (Κοράνι, 6:162)

          Ο Σέιχου’λ-Ισλάμ Ιμπν Ταϊμίιγια (ραχίμαχουλλάχ) είπε:
          «Είναι καλύτερο να έχεις μερικές αμαρτίες με το σωστό Ταουχίντ, παρά να έχεις λιγότερες αμαρτίες με λάθος (αντίληψη του) Ταουχίντ.» (Ibn Taymiyyah, Fatawa, vol.1, p. 466;)

          Ο Ιμπν αλ-Κάιγιμ αλ-Τζαουζίγια (ραχίμαχουλλάχ) είπε:
          «Η τελειότητα του Ταουχίντ, είναι όταν τίποτα δεν παραμένει στην καρδιά, εκτός από τον ΑΛΛΑΧ.» (Ibn al-Qayyim al-Jawziyyah, al-Madarij, vol. 3, p. 485;)

      • Στην αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν με τον Θεό, και θεός ήταν ο Λόγος. Ο Λόγος του Θεού είναι ο Λόγος του Θεού και όχι Θεός ο ίδιος. Άλλο ο Θεός και άλλο ο λόγος του Θεού. Άρα λοιπόν στην αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν με τον Θεό, και θεϊκός ήταν ο λόγος είναι το σωστό νόημα. Ο Λόγος του Θεού είναι κάτι που προέρχεται από τον Θεό, κάτι που ανήκει στον Θεό, γι’ αυτό και λέμε «ο Λόγος ΤΟΥ Θεού», δηλαδή ανήκει στον Θεό, δεν είναι ο Θεός ο ίδιος.

       • Εν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν. (Joh 1:1 – 2)

        Επίσης
        τοῦτο γὰρ φρονείσθω ἐν ὑμῖν ὃ καὶ ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ, ὃς ἐν μορφῇ Θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα Θεῷ, ἀλλὰ ἑαυτὸν ἐκένωσεν μορφὴν δούλου λαβών, ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων γενόμενος, καὶ σχήματι εὑρεθεὶς ὡς ἄνθρωπος (Php 2:5 – 7 )

        • Ακριβώς. «ἐν μορφῇ Θεοῦ ὑπάρχων», όχι Θεός αλλά «ἐν μορφῇ Θεοῦ», δηλαδή κάτι με τον Θεό, κάτι από τον ΘΕΌ, ΌΧΙ Θεός ο ίδιος. Αυτό είναι φυσικό αφού δεν είχε για πατέρα του κάποιον άνθρωπο. Και πάλι όμως αυτά δεν είναι λόγια του Ιησού για τον εαυτό του. Ο ίδιος ο Ιησούς πουθενά και ποτέ δεν είπε ότι είναι ο Θεός που πρέπει να τον λατρεύουμε.

         • Παραβλέπεις ότι γράφει «καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος» όπως και «οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα Θεῷ, ἀλλὰ ἑαυτὸν ἐκένωσεν μορφὴν δούλου λαβών, ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων γενόμενος, καὶ σχήματι εὑρεθεὶς ὡς ἄνθρωπος…»

          • «..και ΘΕΟΣ ην ο Λόγος..» είναι γραμμένο, ο Λόγος του Θεού όμως είναι ο Λόγος του Θεού και όχι Θεός ο ίδιος. Άλλο ο Θεός και άλλο ο λόγος του Θεού. Άρα λοιπόν στην αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν με τον Θεό, και θεϊκός ήταν ο λόγος είναι το σωστό νόημα. Ο Λόγος του Θεού είναι κάτι που προέρχεται από τον Θεό, κάτι που ανήκει στον Θεό, γι’ αυτό και λέμε «ο Λόγος ΤΟΥ Θεού», δηλαδή ανήκει στον Θεό, δεν είναι ο Θεός ο ίδιος.

           Όποιος ισχυρίζεται πως ο Λόγος του Θεού είναι ξεχωριστό πρόσωπο από το Θεό, πρέπει επίσης να παραδέχεται πως ο Λόγος είχε δημιουργηθεί, καθώς ο Λόγος μιλά στη Βίβλο λέγοντας: «Ο Κύριος με δημιούργησε πριν απ’ τα έργα του από πολύ παλιά. Δημιουργήθηκα πριν από τους αιώνες, αρχή αρχή, προτού υπάρξει η γη.» (Παροιμίες 8:22-23)

           Το Κστά Ιωάννη Ευαγγέλιο, ωστόσο, διδάσκει ξεκάθαρα πως ο Ιησούς δεν είναι Θεός. Αν δεν συνέχιζε αυτή τη διδασκαλία, τότε θα ερχόταν σε αντίφαση με τα υπόλοιπα τρία Ευαγγέλια, καθώς επίσης και με τις επιστολές του Παύλου, που δηλώνουν ξεκάθαρα πως ο Ιησούς δεν είναι Θεός.

           Βρίσκουμε εδώ πως ο Ιησούς δεν ήταν ίσος με τον Πατέρα, καθώς ο Ιησούς είπε: «ο Πατέρας είναι ανώτερος από μένα.» (Κατά Ιωάννην 14:28). Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν αυτό και λένε πως ο Ιησούς είναι ίσος με τον Πατέρα. Ποιον πρέπει να πιστέψουμε –τον Ιησού ή τους ανθρώπους; Οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί συμφωνούν πως ο Θεός είναι αυθύπαρκτος. Αυτό σημαίνει πως δεν αντλεί την ύπαρξή του από κανέναν. Ωστόσο ο Ιωάννης μας λέει πως η ύπαρξη του Ιησού προκαλείται από τον Πατέρα. Ο Ιησούς λέει σε αυτό το Ευαγγέλιο: «ο Πατέρας η πηγή της ζωής, με έστειλε και εγώ ζω εξαιτίας Του.» (Κατά Ιωάννην 6:57)

           Ο Ιωάννης μας λέει πως ο Ιησούς δεν έχει ο ίδιος καμία δικαιοδοσία όταν παραθέτει τον Ιησού να λέει: «Εγώ δεν μπορώ τίποτε να κάνω από μόνος μου» (Κατά Ιωάννην 5:30). Αυτό συμφωνεί με όσα μαθαίνουμε σχετικά με τον Ιησού από τα άλλα Ευαγγέλια. Στο Κατά Μάρκον, για παράδειγμα, μαθαίνουμε πως ο Ιησούς πραγματοποιούσε θαύματα με μια δύναμη που ήταν στα πλαίσια ελέγχου του. Αυτό είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο από ένα περιστατικό κατά το οποίο μια γυναίκα θεραπεύεται από την ανίατη αιμορραγία της. Η γυναίκα ήρθε από πίσω του και άγγιξε το μανδύα του και αμέσως θεραπεύτηκε. Αλλά ο Ιησούς δεν είχε ιδέα για το ποιος τον άγγιξε. Ο Μάρκος περιγράφει τις πράξεις του Ιησού ως εξής: «Κι αμέσως, ο Ιησούς, όταν κατάλαβε μέσα του τη δύναμη που είχε βγει απ’ αυτόν, αφού στράφηκε μέσα στο πλήθος, είπε: Ποιος άγγιξε τα ιμάτιά μου;» (Κατά Μάρκον 5:30)

           Οι μαθητές του δεν μπορούσαν να παράσχουν κάποια ικανοποιητική απάντηση, οπότε ο Μάρκος μας λέει: «Και κοίταζε ολόγυρα για να δει εκείνη που τον είχε αγγίξει.» (Κατά Μάρκον 5:32)

           Αυτό δείχνει πως η δύναμη που είχε θεραπεύσει τη γυναίκα δεν ανήκε στον έλεγχο του Ιησού. Γνώριζε πως η δύναμη είχε βγει από αυτόν αλλά δε γνώριζε που πήγε. Κάποιος άλλος έπρεπε να οδηγήσει τη δύναμη αυτή προς τη γυναίκα που χρειαζόταν να θεραπευτεί. Ο Θεός ήταν αυτός ο άλλος. Δεν προκαλεί έκπληξη άρα το γεγονός ότι στις Πράξεις των Αποστόλων διαβάζουμε πως ο Θεός έκανε τα θαύματα μέσω του Ιησού (Πράξεις 2:22 «…Ποιος ήταν ο Ιησούς σας το απέδειξε ο Θεός με τα θαύματα και τα καταπληκτικά έργα που έκανε μέσω αυτού ανάμεσά σας.»). Ο Θεός έκανε εκπληκτικά θαύματα και μέσω άλλων, αλλά αυτό δεν τους καθιστά Θεούς (βλ. Πράξεις 19:11 «Ο Θεός έκαμνε με τα χέρια του Παύλου θαύματα όχι συνηθισμένα.»). Γιατί, λοιπόν, θεωρείται ο Ιησούς Θεός;

           Ακόμη και όταν ο Ιησούς ανέστησε το φίλο του Λάζαρο από τους νεκρούς, έπρεπε να ρωτήσει γι’ αυτό το Θεό. Η αδερφή του Λαζάρου, η Μάρθα το γνώριζε αυτό, γιατί είπε στον Ιησού: «όμως, και τώρα ξέρω ότι, όσα ζητήσεις από τον Θεό, ο Θεός θα σου τα δώσει» (Κατά Ιωάννην 11:22)

           Η Μάρθα γνώριζε πως ο Ιησούς δεν ήταν Θεός, και ο Ιωάννης που το ανέφερε αυτό εγκρίνοντάς το, το γνώριζε επίσης.

           Ο Ιησούς είχε έναν Θεό, γιατί όταν επρόκειτο να ανέλθει στον ουρανό, είπε: «Ανεβαίνω προς τον Πατέρα μου και Πατέρα σας, και Θεό μου και Θεό σας» (Κατά Ιωάννην 20:17)

           Ο Ιωάννης ήταν βέβαιος ότι κανείς δεν είχε δει το Θεό, παρόλο που γνώριζε πως πολλοί άνθρωποι είχαν δει τον Ιησού (βλ. Κατά Ιωάννην 1:18 «Κανείς ποτέ δεν είδε το Θεό» και Ι Ιωάννης 4:12 «Κανένας δεν αξιώθηκε ποτέ ως τώρα να δει το Θεό.»). Μάλιστα ο ίδιος ο Ιησούς είπε στα πλήθη πως δεν είχαν δει ποτέ τον Πατέρα, ούτε είχαν ακούσει τη φωνή του Πατέρα (Κατά Ιωάννην 5:37 «Εσείς όμως ούτε τη φωνή Του έχετε ποτέ ακούσει, ούτε τη μορφή του έχετε ποτέ δει.»). Προσέξτε πως αν ο Ιησούς ήταν ο Πατέρας, η αναφορά του εδώ θα ήταν ψευδής.

           Ποιος είναι ο μοναδικός Θεός στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο; Μόνο ο Πατέρας. Ο Ιησούς το επιβεβαίωσε όταν δήλωσε πως ο Θεός των Εβραίων είναι ο Πατέρας (Κατά Ιωάννην 8:54). Και ο Θεός των Εβραίων δεν είναι άλλος από το Γιαχβέ που δήλωσε πως είναι ο μοναδικός Θεός. Ο Ιησούς επιβεβαίωσε επίσης ΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ (βλ. Κατά Ιωάννην 17:1-3 «…Ν’αναγνωρίζουν οι άνθρωποι εσένα ως τον μόνο αληθινό Θεό.»). Και ο Ιησούς είπε στους εχθρούς του: «Τώρα, όμως, ζητάτε να με θανατώσετε, έναν άνθρωπο που σας μίλησα την αλήθεια, την οποία άκουσα από τον Θεό» (Κατά Ιωάννην 8:40)

           Σύμφωνα με τον Ιωάννη συνεπώς ο Ιησούς δεν ήταν Θεός, και τίποτα από αυτά που έγραψε ο Ιωάννης δεν αποτελεί απόδειξη πως ήταν –εκτός κι αν κάποιος επιθυμεί να διαφωνήσει με τον Ιωάννη.

       • Το να πιστεύεις αυτό που πλάθει το θυμικό σου είναι θεμιτό στα πλαίσια της ελευθερίας σου. Δεν σου επιτρέπεται να αλλάζεις την Αγία Γραφή κατά το πως σε βολεύει! «..και ΘΕΟΣ ην ο Λόγος..» είτε σου χαλάει τις δικαιολογίες είτε όχι αυτό είναι γραμμένο.. Στους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά και μόνο αναγράφεται το «θεϊκός ην ο Λόγος» οι οποίοι φυσικά αντλούν τα πιστεύω τους από τον Άρειο όπως οι περισσότεροι του κινήματος του μονοφυσιτισμού.. το ίδιο κι ο Μωάμεθ..

        • «..και ΘΕΟΣ ην ο Λόγος..» είναι γραμμένο, ο Λόγος του Θεού όμως είναι ο Λόγος του Θεού και όχι Θεός ο ίδιος. Άλλο ο Θεός και άλλο ο λόγος του Θεού. Άρα λοιπόν στην αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν με τον Θεό, και θεϊκός ήταν ο λόγος είναι το σωστό νόημα. Ο Λόγος του Θεού είναι κάτι που προέρχεται από τον Θεό, κάτι που ανήκει στον Θεό, γι’ αυτό και λέμε «ο Λόγος ΤΟΥ Θεού», δηλαδή ανήκει στον Θεό, δεν είναι ο Θεός ο ίδιος.

         Όποιος ισχυρίζεται πως ο Λόγος του Θεού είναι ξεχωριστό πρόσωπο από το Θεό, πρέπει επίσης να παραδέχεται πως ο Λόγος είχε δημιουργηθεί, καθώς ο Λόγος μιλά στη Βίβλο λέγοντας: «Ο Κύριος με δημιούργησε πριν απ’ τα έργα του από πολύ παλιά. Δημιουργήθηκα πριν από τους αιώνες, αρχή αρχή, προτού υπάρξει η γη.» (Παροιμίες 8:22-23)

         Το Κστά Ιωάννη Ευαγγέλιο, ωστόσο, διδάσκει ξεκάθαρα πως ο Ιησούς δεν είναι Θεός. Αν δεν συνέχιζε αυτή τη διδασκαλία, τότε θα ερχόταν σε αντίφαση με τα υπόλοιπα τρία Ευαγγέλια, καθώς επίσης και με τις επιστολές του Παύλου, που δηλώνουν ξεκάθαρα πως ο Ιησούς δεν είναι Θεός.

         Βρίσκουμε εδώ πως ο Ιησούς δεν ήταν ίσος με τον Πατέρα, καθώς ο Ιησούς είπε: «ο Πατέρας είναι ανώτερος από μένα.» (Κατά Ιωάννην 14:28). Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν αυτό και λένε πως ο Ιησούς είναι ίσος με τον Πατέρα. Ποιον πρέπει να πιστέψουμε –τον Ιησού ή τους ανθρώπους; Οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί συμφωνούν πως ο Θεός είναι αυθύπαρκτος. Αυτό σημαίνει πως δεν αντλεί την ύπαρξή του από κανέναν. Ωστόσο ο Ιωάννης μας λέει πως η ύπαρξη του Ιησού προκαλείται από τον Πατέρα. Ο Ιησούς λέει σε αυτό το Ευαγγέλιο: «ο Πατέρας η πηγή της ζωής, με έστειλε και εγώ ζω εξαιτίας Του.» (Κατά Ιωάννην 6:57)

         Ο Ιωάννης μας λέει πως ο Ιησούς δεν έχει ο ίδιος καμία δικαιοδοσία όταν παραθέτει τον Ιησού να λέει: «Εγώ δεν μπορώ τίποτε να κάνω από μόνος μου» (Κατά Ιωάννην 5:30). Αυτό συμφωνεί με όσα μαθαίνουμε σχετικά με τον Ιησού από τα άλλα Ευαγγέλια. Στο Κατά Μάρκον, για παράδειγμα, μαθαίνουμε πως ο Ιησούς πραγματοποιούσε θαύματα με μια δύναμη που ήταν στα πλαίσια ελέγχου του. Αυτό είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο από ένα περιστατικό κατά το οποίο μια γυναίκα θεραπεύεται από την ανίατη αιμορραγία της. Η γυναίκα ήρθε από πίσω του και άγγιξε το μανδύα του και αμέσως θεραπεύτηκε. Αλλά ο Ιησούς δεν είχε ιδέα για το ποιος τον άγγιξε. Ο Μάρκος περιγράφει τις πράξεις του Ιησού ως εξής: «Κι αμέσως, ο Ιησούς, όταν κατάλαβε μέσα του τη δύναμη που είχε βγει απ’ αυτόν, αφού στράφηκε μέσα στο πλήθος, είπε: Ποιος άγγιξε τα ιμάτιά μου;» (Κατά Μάρκον 5:30)

         Οι μαθητές του δεν μπορούσαν να παράσχουν κάποια ικανοποιητική απάντηση, οπότε ο Μάρκος μας λέει: «Και κοίταζε ολόγυρα για να δει εκείνη που τον είχε αγγίξει.» (Κατά Μάρκον 5:32)

         Αυτό δείχνει πως η δύναμη που είχε θεραπεύσει τη γυναίκα δεν ανήκε στον έλεγχο του Ιησού. Γνώριζε πως η δύναμη είχε βγει από αυτόν αλλά δε γνώριζε που πήγε. Κάποιος άλλος έπρεπε να οδηγήσει τη δύναμη αυτή προς τη γυναίκα που χρειαζόταν να θεραπευτεί. Ο Θεός ήταν αυτός ο άλλος. Δεν προκαλεί έκπληξη άρα το γεγονός ότι στις Πράξεις των Αποστόλων διαβάζουμε πως ο Θεός έκανε τα θαύματα μέσω του Ιησού (Πράξεις 2:22 «…Ποιος ήταν ο Ιησούς σας το απέδειξε ο Θεός με τα θαύματα και τα καταπληκτικά έργα που έκανε μέσω αυτού ανάμεσά σας.»). Ο Θεός έκανε εκπληκτικά θαύματα και μέσω άλλων, αλλά αυτό δεν τους καθιστά Θεούς (βλ. Πράξεις 19:11 «Ο Θεός έκαμνε με τα χέρια του Παύλου θαύματα όχι συνηθισμένα.»). Γιατί, λοιπόν, θεωρείται ο Ιησούς Θεός;

         Ακόμη και όταν ο Ιησούς ανέστησε το φίλο του Λάζαρο από τους νεκρούς, έπρεπε να ρωτήσει γι’ αυτό το Θεό. Η αδερφή του Λαζάρου, η Μάρθα το γνώριζε αυτό, γιατί είπε στον Ιησού: «όμως, και τώρα ξέρω ότι, όσα ζητήσεις από τον Θεό, ο Θεός θα σου τα δώσει» (Κατά Ιωάννην 11:22)

         Η Μάρθα γνώριζε πως ο Ιησούς δεν ήταν Θεός, και ο Ιωάννης που το ανέφερε αυτό εγκρίνοντάς το, το γνώριζε επίσης.

         Ο Ιησούς είχε έναν Θεό, γιατί όταν επρόκειτο να ανέλθει στον ουρανό, είπε: «Ανεβαίνω προς τον Πατέρα μου και Πατέρα σας, και Θεό μου και Θεό σας» (Κατά Ιωάννην 20:17)

         Ο Ιωάννης ήταν βέβαιος ότι κανείς δεν είχε δει το Θεό, παρόλο που γνώριζε πως πολλοί άνθρωποι είχαν δει τον Ιησού (βλ. Κατά Ιωάννην 1:18 «Κανείς ποτέ δεν είδε το Θεό» και Ι Ιωάννης 4:12 «Κανένας δεν αξιώθηκε ποτέ ως τώρα να δει το Θεό.»). Μάλιστα ο ίδιος ο Ιησούς είπε στα πλήθη πως δεν είχαν δει ποτέ τον Πατέρα, ούτε είχαν ακούσει τη φωνή του Πατέρα (Κατά Ιωάννην 5:37 «Εσείς όμως ούτε τη φωνή Του έχετε ποτέ ακούσει, ούτε τη μορφή του έχετε ποτέ δει.»). Προσέξτε πως αν ο Ιησούς ήταν ο Πατέρας, η αναφορά του εδώ θα ήταν ψευδής.

         Ποιος είναι ο μοναδικός Θεός στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο; Μόνο ο Πατέρας. Ο Ιησούς το επιβεβαίωσε όταν δήλωσε πως ο Θεός των Εβραίων είναι ο Πατέρας (Κατά Ιωάννην 8:54). Και ο Θεός των Εβραίων δεν είναι άλλος από το Γιαχβέ που δήλωσε πως είναι ο μοναδικός Θεός. Ο Ιησούς επιβεβαίωσε επίσης ΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ (βλ. Κατά Ιωάννην 17:1-3 «…Ν’αναγνωρίζουν οι άνθρωποι εσένα ως τον μόνο αληθινό Θεό.»). Και ο Ιησούς είπε στους εχθρούς του: «Τώρα, όμως, ζητάτε να με θανατώσετε, έναν άνθρωπο που σας μίλησα την αλήθεια, την οποία άκουσα από τον Θεό» (Κατά Ιωάννην 8:40)

         Σύμφωνα με τον Ιωάννη συνεπώς ο Ιησούς δεν ήταν Θεός, και τίποτα από αυτά που έγραψε ο Ιωάννης δεν αποτελεί απόδειξη πως ήταν –εκτός κι αν κάποιος επιθυμεί να διαφωνήσει με τον Ιωάννη.

     • Γνήσια διδασκαλία ! Όσοι (70 άτομα) είχαν τότε αποστηθήσει το Κοράνι σκοτώθηκαν και ο Αμπού Μπάκρ έψαχνε να βρεί πηγές! Έτσι κατέγραψε (μέσω διηγήσεων) όσα μπορούσε και επί 3ου Χαλίφη, συντάχθηκε το σημερινό Κοράνι αφού ξεπάστρεψαν όλα τα προηγούμενα, τα οποία γνωρίζεις ότι συνεχίζουν να διδάσκονται!

      • Γνήσια διδασκαλία, μάλιστα, σε αντίθεση με τη δική σας! Η τελευταία Αποκάλυψη, δηλαδή το Κοράνι, διατηρεί ακόμα την αρχική του μορφή. Βεβαίως, δεν είναι τυχαίο το γεγονός να έχει διατηρηθεί το Κοράνι αναλλοίωτο μέχρι σήμερα, αφού υποσχέθηκε ο ίδιος ο Ύψιστος να το διατηρήσει, όπως αναφέρεται επανειλημμένα στο ίδιο το Κοράνι. Έτσι επιστρατεύτηκαν πολλοί οπαδοί που το αποστήθισαν αμέσως και όσοι ήξεραν να γράψουν το κατέγραψαν λέξη προς λέξη, αφού τους υπαγόρευε ο ίδιος ο Προφήτης. Η καταγραφή γινόταν σε διάφορα αντικείμενα, όπως κομμάτια δέρματος, φοινικόφυλλα, ωμοπλάτες ζώων κ.α. Ο ίδιος ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) το απήγγειλε μια φορά τον χρόνο ενώπιον του αγγέλου Τζεμπραήλ/Γαβριήλ (αλέιχι σαλάμ) και δυο φορές την τελευταία χρονιά στην οποία πέθανε. Στη συνέχεια ο πρώτος Χαλίφης (διάδοχος) του προφήτη, ο Άμπου Μπακρ (ραντιγιαλλάχου άνχου), κατόπιν συνεννοήσεως με τους υπόλοιπους στενούς συντρόφους του Προφήτη, αποφάσισε να συγκεντρώσει το Κοράνι που ήταν ήδη γραμμένο από την εποχή του Προφήτη και φυλαγόταν στο σπίτι του Ζέιντ ιμπν Θάμπιτ (ραντιγιαλλάχου άνχου), σε ένα σύγγραμμα.

       Ο Άμπου Μπακρ (ραντιγιαλλάχου άνχου), μετά τη μάχη της Γιαμάμα στην οποία σκοτώθηκαν 70 από όσους είχαν αποστηθίσει το Κοράνι απ’ έξω, συγκρότησε ένα συμβούλιο από όλους αυτούς που αποστήθισαν το Κοράνι και συγκέντρωσε έτσι ένα σύγγραμμα όλο το Κοράνι, το οποίο κράτησε μαζί του μέχρι που πέθανε, οπότε μεταφέρθηκε στον δεύτερο διάδοχο, τον Όμαρ ιμπν αλ-Χαττάμπ (ραντιγιαλλάχου άνχου) που ήταν κι αυτός από τους στενότερους συντρόφους του Προφήτη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε μετά τον θάνατό του, στην κόρη του, τη Χάφσα, που ήταν και σύζυγος του Προφήτη. Από τη γνήσια αυτή έκδοση, ο τρίτος Χαλίφης Οθμάν ιμπν Άφφαν (ραντιγιαλλάχου άνχου) έκανε πολλαπλά χειρόγραφα και τα έστειλε στα διάφορα μέρη του τότε γνωστού μουσουλμανικού κόσμου (Μέκκα, Μεδίνα Βασόρα, Κούφα και Δαμασκό). Ένα από αυτά, σε κουφική αραβική γραφή, βρίσκεται σήμερα στο Εθνικό Μουσείο του Ουζμπεκιστάν, στην Τασκένδη. Έτσι, έχουμε το πρωτότυπο κείμενο του Κορανίου.

       Πριν έρθει το Ιερό Κοράνι σε ένα τελικό σχήμα, σε μορφή ενός ενιαίου βιβλίου, υπήρξαν διάφορα αντίτυπα σε διάφορες αραβικές διαλέκτους, μέχρι που διατάχτηκε η συγγραφή του τελικού κειμένου, όπως είπαμε, από τον χαλίφη Οθμάν (ραντιγιαλλάχου άνχου) στη διάλεκτο μουδάρ (η διάλεκτος που μιλούσε ο Προφήτης και η φυλή των Κουράις). Όποιο άλλο αντίγραφο υπήρχε σε άλλες διαλέκτους, κάηκε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχαν διαφορετικά Κορανικά κείμενα απ’ το σημερινό. Απλά ήταν διαφορετικές ορισμένες λέξεις από διάλεκτο σε διάλεκτο, και προφέρονταν διαφορετικά.
       Στην αραβική γλώσσα (όπως και στην εβραϊκή) υπάρχουν μόνο σύμφωνα και όχι φωνήεντα. Οι Άραβες έχουν συνηθίσει από μικρή ηλικία να μαθαίνουν χωρίς τόνους τις λέξεις τους αλλά στο Ιερό Κοράνι για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση ή παρερμηνεία από τους μη Άραβες ή από αυτούς που δεν ήξεραν αραβικά, “εισήχθησαν” κάποια σημάδια/τονισμοί για να μπορούν οι μη γνωρίζοντες τα αραβικά σαν μητρική γλώσσα αλλά τα έμαθαν αργότερα, να το διαβάζουν σωστά. Οι τονισμοί τοποθετήθηκαν από τον ηγεμόνα του Ιράκ Al-Hajjaj ibn Yusuf (694-714 μ.χ.).

       Μερικοί συγγραφείς, κυρίως ανατολιστές, ισχυρίζονται ότι ο Προφήτης δεν έλαβε καμία αποκάλυψη από τον ΑΛΛΑΧ, αλλά ότι ο ίδιος του ήταν ο συγγραφέας του Κορανίου, διεκδικώντας έτσι κάτι αδύνατο με όλα τα μέτρα, για τους εξής λόγους:

       • Δεν είναι δυνατόν για έναν απλό άνθρωπο στον 6ο μ.Χ. αιώνα να αναφερθεί σε θέματα επιστημονικά, όπως γεωλογικά, γεωπονικά, αστρολογικά, φαρμακευτικά και ιατρικά με τόση ακρίβεια. Να περιγράψει π.χ. την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου, όπως τη γνωρίζουμε ακριβώς σήμερα στη σύγχρονη εμβρυολογία. Και μάλιστα χωρίς να διαθέτει κανένα από τα κατάλληλα μέσα. Η μόνη εξήγηση είναι ότι αυτές οι λεπτομέρειες αποτελούν στοιχεία αποκάλυψης.

       • Δεν είναι λογικό να πιστέψει κανείς, ότι ένας άνθρωπος που από μικρή ηλικία ήταν γνωστός για την ευθύτητα και την αυθεντικότητά του, άνθρωπος που ποτέ του δεν έλεγε ψέματα, δεν εξαπάτησε ούτε πρόδωσε κανέναν, ένας άνθρωπος που όλοι οι συνάνθρωποί του τον αγαπούσαν και τον σέβονταν, όπως ακριβώς ο προφήτης μέχρι που τον αποκαλούσαν “ο Ειλικρινής”, “ο Πιστός”, τέτοιος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν αφού γίνει 40 χρονών, να ισχυρίζεται ψευδώς την προφητεία του χωρίς να είναι πραγματικά προφήτης. Μετά τον Ιησού (αλέιχι σαλάμ) πέρασαν έξι αιώνες χωρίς να ξέρουμε κανέναν σοβαρό άνθρωπο που να ισχυρίζεται ότι είναι προφήτης μέχρι που εμφανίστηκε ο Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) και μετά από αυτόν δεν εμφανίστηκε μέχρι τώρα κανένας σοβαρός άντρας που να κηρύξει ότι είναι προφήτης. Αυτό καθ’εαυτό είναι ένα σημαντικό επιχείρημα υπέρ της προφητείας του Μουχάμμεντ αλ-Μουσταφά ιμπν Αμπντουλλάχ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ).

       • Είναι γνωστό ότι ο Προφήτης ήταν αγράμματος, όπως ήταν οι περισσότεροι του συμπατριώτες, πώς μπόρεσε λοιπόν στα σαράντα του χρόνια, εντελώς ξαφνικά, να αρχίσει να λέει ψέματα που από φιλολογικής και γλωσσολογικής απόψεως παρέμειναν επί δέκα πέντε αιώνες ασύγκριτα, παρά το γεγονός ότι πέρασαν εκατοντάδες συγγραφείς, ρήτορες, ποιητές και άλλοι άνθρωποι των γραμμάτων, όχι μόνο μουσουλμάνοι αλλά και αλλόθρησκοι; Οι λίγοι που επιχείρησαν να μιμηθούν το Κοράνι, δήλωσαν σύντομα αδυναμία μπροστά στο μεγαλείο του. Μερικοί μάλιστα ασπάστηκαν το Ισλάμ και έτσι έμεινε το Κοράνι ως η πιο καθαρή και αγνή αποκάλυψη για πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους διαφόρων φυλών, πολιτισμών, γλωσσών κ.λ.π. Μήπως αυτό δεν αρκεί να πείσει τους διστακτικούς ότι πρόκειται πράγματι περί Θεϊκής αποκάλυψης;

       • Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) αγαπήθηκε απ’ τους μαθητές του τόσο πολύ όσο κανένας άλλος άνθρωπος δεν έχει αγαπηθεί μέχρι τώρα και κάθε φίλος και ακόλουθος του, θα θυσίαζε πρόθυμα τη ζωή του για χάρη του Προφήτη. Στη διάρκεια κάποιας μάχης ένας απ’ τους μαθητές/ακολούθους του Προφήτη πιάστηκε αιχμάλωτος απ’ τους ειδωλολάτρες κατοίκους της Μέκκας και όταν ρωτήθηκε απ’ τον αρχηγό τους Άμπου Σουφιάν αν ήθελε να πεθάνει αυτός αντί για τον Προφήτη, τότε ο αιχμάλωτος μουσουλμάνος είπε: “Μα τον Θεό, θα έδινα και τη ζωή μου για να να μη πονέσει ούτε ένα νύχι του Προφήτη” και τότε ο Άμπου Σουφιάν είπε: “Πραγματικά κανένας δεν αγαπήθηκε τόσο πολύ απ’ τους ακολούθους του όσο ο Μουχάμμεντ.”

       • Κανένας άλλος άνθρωπος μέχρι σήμερα δεν έχει ακολουθηθεί απ’ τους πιστούς όσο ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ). Ακόμα και σήμερα οι πιστοί μουσουλμάνοι προσπαθούν να ακολουθήσουν σε όλα τη Σούννα (Παράδοση) του και να τον μιμηθούν. Κοιμούνται με τον τρόπο που κοιμότανε, πλένονται με τον τρόπο που πλενότανε, τρώνε όπως εκείνος έτρωγε κ.τ.λ. Ακόμα και σήμερα κάποιοι μουσουλμάνοι τρώνε όλα εκείνα (για παράδειγμα) τα φαγητά που εκείνος έτρωγε και αποφεύγουν εκείνα που εκείνος δεν αγαπούσε.

       • Κανένας άλλος άνθρωπος δεν έχει συκοφαντηθεί τόσο πολύ μέχρι σήμερα όσο ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) αλλά και κανένας άλλος δεν δοξάστηκε τόσο πολύ.

       «Αν η σπουδαιότητα του σκοπού, η απλότητα του μέσου και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αποτελούν τα τρία κριτήρια της ανθρώπινης μεγαλοφυΐας, ποιός τολμάει να συγκρίνει οποιαδήποτε προσωπικότητα με τον Μουχάμμεντ; Οι πιο διάσημοι άντρες έχουν φτιάξει κανόνια και κανόνες, δυναστείες και αυτοκρατορίες και στο αποκορύφωμα των επιτυχιών τους, δεν έχουν δημιουργήσει τίποτα περισσότερο από υλικές δυνάμεις που συχνά καταρρέουν μπροστά στα μάτια τους. Αυτός ο άνθρωπος (ο προφήτης Μουχάμμεντ) δεν κίνησε μόνο στρατεύματα, αυτοκρατορίες και δυναστείες αλλά εκατομμύρια ανθρώπους στο ένα τρίτο του τότε γνωστού κόσμου και ακόμα περισσότερο εκτόπισε ‘θεούς’, θρησκείες, ιδεολογίες, πιστεύω…η αυτοπεποίθηση του στη νίκη, η φιλοτιμία του (που ήταν εντελώς αφιερωμένη σε μια ιδέα/ στο γεγονός ότι δεν πάλευε για μια αυτοκρατορία), οι ατέλειωτες προσευχές του, η μυστηριώδης του επικοινωνία με τον Θεό, ο θάνατος του και ο θρίαμβος του ακόμα μετά τον θάνατο του, μαρτυρούν όχι σε απάτη αλλά στη θεμελιωμένη πεποίθηση που τον είχε εφοδιάσει με αρκετή δύναμη για να εκπληρώσει την αποστολή του που ήταν διττή: ‘Ο Θεός είναι Μοναδικός και Άυλος’…απόστολος, λογικός φιλόσοφος, γοητευτικός ομιλητής, επιδέξιος νομοθέτης, γενναίος πολεμιστής, κατακτητής των καρδιών, υπερασπιστής της μετριοπάθειας με λατρεία χωρίς εικόνες και είδωλα…αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος είναι ο Μουχάμμεντ…μπορούμε να αναρωτηθούμε αν υπήρξε ή αν θα υπάρξει ποτέ πιο σπουδαίος απ’ αυτόν.» είχε πει ο Λαμαρτίνος. (Lamartine, Histoire de la Turquie,
       Paris 1854, Vol. 2, pp.276-277.)

       Υπάρχουν πολλές μεταφράσεις του Κορανίου σε διάφορες γλώσσες αλλά ο Λόγος του ΑΛΛΑΧ είναι το αραβικό κείμενο. Η πιο έγκυρη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, είναι αυτή που χρηματοδοτήθηκε από την κυρία Λάτση και εκδόθηκε από τη Σαουδική Αραβία. Επειδή η αραβική είναι η γλώσσα στην οποία αποκαλύφτηκε το Κοράνι, για τον λόγο αυτό όλα τα εδάφια και όλες οι ευχές που λέγονται κατά τη διάρκεια των προσευχών, απαγγέλλονται ΜΟΝΟ στα αραβικά. Το Κοράνι λοιπόν σε μετάφραση θεωρείται ως μετάφραση του Λόγου του ΑΛΛΑΧ.

       Το Κοράνι είναι ο ποινικός και πολιτικός κώδικας, ο οδηγός υγιεινής και καλής συμπεριφοράς, το δίκαιο του πολέμου και της ειρήνης. Για παράδειγμα ορίζει με λεπτομέρειες ό,τι αφορά τη διαθήκη, τον γάμο, το διαζύγιο, την προίκα, την κηδεμονία, τον τόκο, την τύχη των ορφανών και της περιουσίας τους, την πορνεία, τη μοιχεία, τη συμπεριφορά των γυναικών, την ενδυμασία τους, την τιμωρία τους, την ελεημοσύνη, τη φιλαργυρία, τη σχέση κυρίου και υπηρέτη, την εκδίκηση, τη συγχώρηση κλπ.

       Εμείς οι μουσουλμάνοι θεωρούμε τις αποκαλύψεις και τις αλήθειες που ο Ύψιστος έστειλε σε όλους τους Προφήτες Του (Αβραάμ, Μωυσή, Ιησού κ.τ.λ.), ως ιερές.

       Λέει ο Ύψιστος:
       «Να πείτε: ‘Πιστέψαμε στον ΑΛΛΑΧ και σ’ ό,τι αποκάλυψε σε μας και στον Αβραάμ, Ισμαήλ, Ισαάκ, Ιακώβ, και στις φυλές, και σ’ ό,τι δόθηκε στον Μωυσή και στον Ιησού και σ’ ό,τι δόθηκε σε όλους τους προφήτες απ’ τον Κύριο τους. Δεν κάνουμε καμία διάκριση σε οποιονδήποτε απ’ αυτούς…’» (Κοράνι, 2:136)

       Λέει ο Ύψιστος στον απεσταλμένο Του, Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ):

       «Ο ΑΛΛΑΧ. Δεν υπάρχει άλλος θεός παρά μονάχα Αυτός, ο Ζωντανός, ο Αιώνιος.
       Σου έστειλε το Βιβλίο (το Κοράνι) με την αλήθεια, επικυρώνοντας όσα προανήγγειλε και έστειλε τον Νόμο (του Μωυσή) και το Ευαγγέλιο (του Ιησού).» (Κοράνι, 3:2-3)

       Παρ’ όλα αυτά δεν δεχόμαστε τη Βίβλο στη σημερινή της μορφή, γιατί πιστεύουμε ότι έχει αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό, τα κείμενα της έχουν υποστεί προσθήκες και αλλοιώσεις, και περιέχουν κάποια πράγματα που δεν θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά απ’ τους μουσουλμάνους. Εμπεριέχει αντιφάσεις, αναχρονισμούς, μυθολογικές παραδόσεις, ασυναρτησίες, κ.α.

       Λέει ο Ύψιστος:
       «Ω Λαέ της Βίβλου! Γιατί μπερδεύετε την αλήθεια με την ψευτιά, και αποκρύπτετε την αλήθεια, ενώ την γνωρίζετε;» (Κοράνι, 3:71)

       Άλλωστε, όπως παραδέχονται και οι Χριστιανοί, η Βίβλος δεν είναι «υπαγορευμένο κείμενο» σαν το Κοράνι. Οι συγγραφείς της, δεν είχαν τη συναίσθηση ότι αυτό που έγραφαν, θα ενσωματωθεί στην Βίβλο αργότερα. Δεν τους υπαγόρευσε ο Θεός τη Βίβλο 100% κατά λέξη, αλλά αυτοί κατέγραψαν πράγματα που τα θεώρησαν ωφέλημα. Από την άλλη με τα χρόνια έγιναν πολλές προσθήκες, αφαιρέσεις, αλλοιώσεις κ.τλ. Έτσι πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα αυθεντικό κείμενο.

       Ως πραγματικότητα πρέπει να αναφερθεί ότι τα κυριότερα ουράνια βιβλία που προηγήθηκαν του Κορανίου, δηλαδή η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, πήραν μορφή βιβλίων αρκετά χρόνια μετά από τις ημέρες που έζησαν οι προφήτες τους. Το ίδιο αληθεύει και για τις μεταφράσεις τους. Αυτό έγινε επειδή οι πιστοί οπαδοί του Μούσα/Μωυσή (αλέιχι σαλάμ) και του Ίσα/Ιησού (αλέιχι σαλάμ), λόγω της υπερβολικής απασχόλησής τους με τους ίδιους τους προφήτες αυτούς, δεν κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες προς διατήρηση των αποκαλύψεων. Τα βιβλία γράφτηκαν αρκετά χρόνια μετά το θάνατο ή την εξαφάνιση των προφητών αυτών.

       Ας δούμε ενδεικτικά μερικά στοιχεία για τη Βίβλο. Η ιδιαιτερότητα της Βίβλου φαίνεται, και από το γεγονός ότι τα διάφορα δόγματα έχουν και διαφορετικές Βίβλους που δεν συμφωνούν καν ως προς την έκταση τους, από το γεγονός ότι οι μεν θεωρούν ιερά όσα για τους άλλους είναι μάλλον περίεργα και ύποπτα, κ.τ.λ. (π.χ. Aλεξανδρινή Βίβλος, Bίβλος του Bατικανού, Bίβλος του Bεζά (ή Kανταβρύγιος Kώδικας), η αρχαιότερη αρμενική εκδοχή της Kαινής Διαθήκης, οι αιθιοπικές εκδοχές του 6ου αι. μ.X., οι αγγλοσαξονικές βίβλοι του 9ου αι. μ.X.)

       Λέγεται μάλιστα ότι ανάμεσα στον Σιναϊτικό κώδικα και την καθιερωμένη εκδοχή της Kαινής Διαθήκης περίπου 14.800 συνολικά διαφορές! Μάλιστα, σταδιακά διάφοροι σχολιαστές των κειμένων της Βίβλου, προσέθεταν κατά καιρούς διάφορες δικές τους σημειώσεις ή σχόλια, τα οποία σιγά-σιγά έγιναν μέρος του κυρίως κειμένου. Από την άλλη, ορισμένα που αναφέρονται στη Βίβλο, δεν υπάρχουν σε πολλά αρχαία χειρόγραφα, όπως π.χ. η παρθενογένεση του Ιησού, η συγχώρηση της Μοιχαλίδας από τον Ιησού, η αναφορά περί Πατέρα, Υιού και Αγίου Πνεύματος, η αναφορά περί της σφαγής 2.000 νηπίων στη Βηθλεέμ, οι αναφορές για την νεκρανάσταση του Ιησού και την ανάληψη του στον ουρανό, κ.τ.λ., ενώ γενικά θεωρείται ότι οι συγγραφείς των ευαγγελίων αντέγραψαν το κείμενο του Μάρκου, στο οποίο αργότερα πρόσθεσαν διάφορα επιπλέον στοιχεία.

       Συγγραφείς της Βίβλου. Τα περισσότερα κείμενα της Βίβλου είναι αμφίβολης και άγνωστης προέλευσης και οι συγγραφείς τους είναι άγνωστοι:

       • Ρουθ, άγνωστος
       • Α Σαμουήλ, ίσως ο Σαμουήλ
       • Β Σαμουήλ, άγνωστος
       • Α Βασιλέων, άγνωστος
       • Β Βασιλέων, άγνωστος,
       • Α Χρονικών, άγνωστος
       • Β Χρονικών, άγνωστος
       • Έσδρας, άγνωστος
       • Εσθήρ, άγνωστος
       • Ιώβ, άγνωστος
       • Εκκλησιαστής, ίσως ο Σολομώντας
       • Ιωνάς, άγνωστος
       • Αββακούμ, άγνωστος
       • Οβδιού, άγνωστος
       • Μαλαχίας, άγνωστος.
       • Θρήνοι, άγνωστος
       • Βαρούχ, το εβραϊκό πρότυπο έχει χαθεί
       • Ιερεμίας, ανάμεσα στη μετάφραση των 0′ και στο εβραϊκό προτώτυπο κείμενο υπάρχουν πολλές διαφορές στην έκταση του κειμένου αλλά και στην κατάταξη των ενοτήτων.
       • Κριτές, άγνωστος.

       Αντιφάσεις. Σύγκρινε το…με το…
       • Β Σαμουήλ 10:18 με Α Χρονικών 19:18,
       • Β Σαμουήλ 24:1 με Α Χρονικών 21:1,
       • Α Βασιλέων 7:26 με Β Χρονικών 4:5,
       • Λουκάς 3:23-38 με Ματθαίος 1:1-17,
       • Ιωάννης 19:35 με Ιωάννης 21:24-25,
       • Γένεση 11:12 με Λουκάς 3:35-36,
       • Ματθαίος 9:18 με Μάρκος 5:21-36,
       • Ιωάννης 5:31 με Ιωάννης 8:14,
       • Ματθαίος 3:17 με Μάρκος 1:11,
       • Ιεζεκιήλ 26:1-12 με Ιεζεκιήλ 29:17-20,
       • Ματθαίος 27:44 με Λουκάς 23:39-43,
       • Β Χρονικών 11:20 με Β Σαμουήλ 14:20,
       • Α Σαμουήλ 16:10-11 με Α Χρονικών 2:14-15.

       Αντιφάσεις ανάμεσα στο κείμενο των Ο’ και στο μασσωριτικό.

       Ψαλμοί 39:7 και Προς Εβραίους 10:5 στους Ο’
       με
       Ψαλμοί 40:6 και Προς Εβραίους 10:5 στο μασσωριτικό,

       Ψαλμοί 104:28 στους Ο’
       με
       Ψαλμοί 105:28 στο μασσωριτικό κ.α.

       Αυτά και άλλα πολλά δείχνουν ότι η Βίβλος, αν και περιέχει αλήθειες, έχει παραποιηθεί από ανθρώπινα χέρια.

       Λέγεται στο Άγιο Κοράνι:
       «Αλίμονο σ’ αυτούς που γράφουν το βιβλίο με τα χέρια τους και μετά λένε {Αυτό είναι από τον ΑΛΛΑΧ} για να κερδίσουν άθλιο τίμημα και αλίμονο σ’ αυτούς για ό,τι γράφουν τα χέρια τους…» (Κοράνι, 2:79)

       Ο Ιμπν Τζαρίρ ατ-Τάμπαρι (ραχίμαχουλλάχ) λέει ότι το παραπάνω εδάφιο αναφέρεται στους Εβραίους (αλλά και στους Χριστιανούς) οι οποίοι αλλοίωσαν και παραποίησαν τις γραφές τους. (Ibn Jarir al-Tabari, Jami‘ al-bayan, 2:79)

       Ο Ιμπν Αμπ’μπάς (ραχίμαχουλλάχ), αναφερόμενος στο παραπάνω εδάφιο, λέει ότι αυτοί που αλλοίωσαν τις γραφές με τα ίδια τους τα χέρια, και αφαίρεσαν τις αναφορές για τον Προφήτη, και είπαν ότι «αυτό είναι απ’ τον ΑΛΛΑΧ», θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί σε μία κοιλάδα στην Κόλαση… (Tanwîr al-Miqbâs min Tafsîr Ibn ‘Abbâs)

       Επίσης έχουμε ένα ανθολόγιο πορνογραφικών αναπαραστάσεων στην Π.Διαθήκη, ανάμεσα στους προφήτες και στις κόρες τους, τις μητέρες τους κ.α. (Γένεση 19:33-35, Γένεση 35:32, Γένεση 38:15-18, Β Σαμουήλ 13: 5-14, Β Σαμουήλ 16:22, Σαμουήλ 12:11-12, Λεβιτικό 18:8-18, 20:11-14, 17-21, Κριτές 16:1 κ.α.) Πού είναι η θεοπνευστία και η εγκυρότητα της Βίβλου;

       Στη Βίβλο εμπεριέχονται εδάφια που περιγράφουν ή παρακινούν σε αυτοκτονία, ψυχρές δολοφονίες άοπλων αντρών, γυναικών και παιδιών, αιμομιξία, κτηνοβασία, φιλήδονες ακολασίες, κατανάλωση αλκοόλ, ηδονοβλεψίες, μνησικακία κ.α. Είναι γεμάτη με αίμα, σπέρμα, μίσος, ανωμαλίες κάθε είδους, πορνεία, αιμομιξία, κ.α. Παρουσιάζεται ο Θεός να πάσχει και να κουράζεται σαν τους ανθρώπους (Γένεσις, 2:2), παρουσιάζεται ο προφήτης Αβραάμ, φοβούμενος για τη ζωή του, αλλά και για προσωπικά οφέλη, να εκπορνεύει τη γυναίκα του Σάρα (όχι μία, αλλά δύο φορές…), υποχρεώνοντας την να πει στους Αιγύπτιους ότι δεν είναι σύζυγός του αλλά αδερφή του (Γένεσις, 12:10-16). Το ίδιο ψέμα παρουσιάζεται να λέει αργότερα και ο γιος του, Ισαάκ, ο οποίος εκπορνεύει με τον ίδιο τρόπο την γυναίκα του, Ρεβέκκα (Γένεσις, 26:6-9). Παρουσιάζεται ο προφήτης Λουτ να κάνει έρωτα με τις κόρες του (Γένεσις 19:36), παρουσιάζεται ο Ιησούς να καταριέται μια συκιά, επειδή δεν έκανε σύκα εκτός εποχής (Κατά Μάρκον, 11:12-14), παρουσιάζεται ο ίδιος ο Θεός να δίνει εντολές για τη δολοφονία αθώων ανθρώπων, παιδιών, γυναικών, ακόμα και ζώων (π.χ. Δευτερονόμιο, κεφ. 7΄, 1-25).

       «Μα δεν έφθασε πια ο καιρός για τους πιστούς ώστε οι καρδιές τους να ταπεινωθούν με τη ενθύμηση του ΑΛΛΑΧ και με την Αλήθεια (το Κοράνι) που (τους) έχει αποκαλυφθεί; (έτσι ώστε) να μη μοιάσουν μ’ εκείνους που τους δόθηκαν παλαιότερα οι γραφές (Τοράχ – Ευαγγέλιο), που πολύς καιρός πέρασε πάνω τους και σκλήρυναν οι καρδιές τους. Κι ανάμεσα τους πολλοί είναι διεφθαρμένοι και ανυπάκουοι.» (Κοράνι, 57:16)

       Ο Ύψιστος προειδοποιεί τους πιστούς να μην μοιάσουν στους παλαιότερους (Ιουδαίους και Χριστιανούς), που όταν πέρασε ο καιρός οι καρδιές τους σκλήρυναν, αλλοίωσαν τις γραφές τους και κατά συνέπεια έπεσαν σε σοβαρά θεολογικά και δογματικά λάθη. (Ibn Kathir, Tafsir al-Qur’an al-‘Adhim, vol. 9, p. 484;)

       Ο Ύψιστος λέει ότι οι Σαχάμπα (Σύντροφοι) του Προφήτη (και κατ’ επέκταση όλοι οι πιστοί) θα πρέπει να μελετούν αυτό που έχει σταλεί κάτω (ναζάλα στα αραβικά), δηλαδή το Κοράνι, και να μην μοιάσουν σε αυτούς που τους δόθηκαν πριν οι γραφές, δηλαδή στους Εβραίους και τους Χριστιανούς. (Tafsir al-Jalalayn;)

       Λέει ακόμα ο Ύψιστος στους Εβραίους και τους Χριστιανούς οι οποίοι αλλοίωσαν και παραποίησαν τις ιερές αποκαλύψεις:

       «Ω λαοί του Βιβλίου! Σας ήρθε ο Απόστολος Μας, αποκαλύπτοντας σας πολλά απ’ αυτά που συνηθίζατε να κρύβετε απ’ το Βιβλίο και παραβλέπει πολλά απ’ αυτά που παραλείπετε. Σας ήρθε τώρα απ’ τον ΑΛΛΑΧ φως (ο Μουχάμμεντ) και ένα ξεκάθαρο Βιβλίο (το Κοράνι).» (Κοράνι, 5:15)

       Στο Ταφσίρ Τζελαλέιν, στην ερμηνεία του εδαφίου 5:15 έχουμε: «Ω άνθρωποι των Γραφών, Εβραίοι και Χριστιανοί, έχει έρθει σε σας ο Απεσταλμένος Μας, ο Μουχάμμεντ, παρουσιάζοντας σας πολλά από αυτά που συνηθίζατε να κρύβετε απ’ τις γραφές, την Τορά και το Ευαγγέλιο…» και στη συνέχεια αναφέρεται ότι ανάμεσα σε αυτά που είχαν αλλοιώσει και αποκρύψει, ήταν οι προφητείες για τον προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) κ.α. (Tafsir al-Jalalayn)

       Το ίδιο υποστηρίζει για το παραπάνω εδάφιο και ο Ιμπν Αμπ’μπάς. (Tanwîr al-Miqbâs min Tafsîr Ibn ‘Abbâs)

       Επίσης, ο Ιμπν Αμπ’μπάς (ραντιγιαλλάχου άνχου) είχε πει ότι ο Προφήτης είχε πει ότι η Βίβλος έχει παραποιηθεί, και ότι το Κοράνι είναι η τελευταία και μη παραποιημένη αποκάλυψη του ΑΛΛΑΧ, όπως καταγράφεται και στο Ταφσίρ του Ιμπν Καθίρ. (Tafsir al-Qur’an al-‘Adhim)

       • Δεν πιστεύω να είσαι μεγαλύτερος γνώστης περί θεολογίας και ερμηνείας του ισλάμ από τον Yusuf al-Qaradawi; Ορίστε ένα βίντεο με τις απόψεις του περί αποστασίας που ίσως να σε κάνει να σκεφτείς:

        Αν θες το ανεβάζεις, εκτός αν φοβάσαι τις απόψεις ενός ορθόδοξου σουνίτη θεολοόγου, ο οποίος θεωρείται από τον ισλαμικό κόσμο ως αυθεντία. Και σε παρακαλώ μην μου απαντήσεις χωρίς να ανεβάσεις το συγκεκριμένο βίντεο με τη δικαιολογία οτι πρόκειται περί ‘ψεύδους’, ‘προπαγάνδας’ και διστρέβλωσης του ισλάμ, διότι απλώς θα αποδείξεις πως φοβάσαι τον διάλογο. Θα αναγκαστώ να απαντώ στο άλλο ιστολόγιο.

       • 1. Εσύ λοιπόν που είσαι γνώστης όλων αυτών στα οποία αναφέρεσαι, πές μας ποιό κείμενο της Αγίας Γραφής θεωρείς αυθεντικό, για να το συγκρίνουμε με το κοράνι! Το ίδιο το κοράνι, πάντως, δεν αμφισβητεί την αυθεντικότητα της Αγίας Γραφής (Κοράνι 5:15) !
        Έτσι θα φανούν τα ψέμματα του (μεταγενέστερου) Μουχάμαντ!
        2. Άν αυτά τα λέει το κοράνι, ο κ. Ιμπνέ Αμπάς και τα Ταφσίρ του είναι για τα σκουπίδια!
        3. Όλες οι ιστορίες της Παλ. Διαθήκης, δεν γράφτηκαν για να δεν αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση! Αυτό το κατάλαβε και ο αγράμματος Μουχάμαντ που δεν θεώρησε τον Αβραάμ μαστροπό, όπως εσύ! Και ορθώς, διότι ό Αβραάμ διαπαιδαγωγείται μέχρι να φθάσει το σημείο της θυσίας του υιού της επαγγελίας (Ισαάκ), εν πίστη ότι αυτό που του ζητάει ο Κύριος και που με θαυματουργικό τρόπο απέκτησε, μπορεί να του το ξαναδώσει διότι του το υποσχέθηκε!
        Τα δε περί «πορνογραφηκών’ αφηγημάτων, αναφέρονται σε καταστάσεις αμαρτωλών ανθρώπων και εθνών με τα οποία δεν έπρεπε να αναμειχθεί ο περιούσιος λαός του Θεού. Και εάν κάποια από εξολοθρεύτηκαν με εντολή του Θεού, μπορείς εσύ ο «δικαιότερος» του Θεού να τον καταγγείλεις στα αρμόδια δικαστήρια!
        4. Όσο για την συκιά για την οποία στεναχωρήθηκες, διάβασε ξανά τα εδάφια, σύγκρινε την εποχή και το γεωγραφικό σημείο και θα αντιληφθείς ότι ήταν η εποχή της καρποφορίας της!
        Αλλά εσύ και οι όμοιοί σου, δεν βλέπετε τίποτε άλλο εκτός από την «καημένη την συκιά» και στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού έναν κακότροπο πλήν Θαυματουργό άτομο. τον οποίο μάλιστα είστε υποχρεωμένοι να υπακούετε διότι το απαιτεί ο Προφήτης σας!
        5. Εξαντλείσαι σε ανατολίτικους σοφισμούς και δεν αντιλαμβάνεσαι την ουσία της Αγίας Γραφής όπου το σχέδιο του Θεού γίνεται εμφανές ως συνεχή και σοφή διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων για να εξελιχθούν σε μέλη μιάς ουράνιας βασιλείας του Θεού η οποία πραγματώνεται μέσω της απελευθέρωσης από τα δεσμά της αμαρτίας τα οποία κληρονομούν από τον Αδάμ, διά του λυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού!
        Υπηρετείς, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι, ένα από τα πολλά σατανικά σχέδια!

        • Επειδή λες ανοησίες, η απάντηση μου θα είναι η ίδια. Εμείς οι μουσουλμάνοι θεωρούμε τις αποκαλύψεις και τις αλήθειες που ο Ύψιστος έστειλε σε όλους τους Προφήτες Του (Αβραάμ, Μωυσή, Ιησού κ.τ.λ.), ως ιερές.

         Λέει ο Ύψιστος:
         «Να πείτε: ‘Πιστέψαμε στον ΑΛΛΑΧ και σ’ ό,τι αποκάλυψε σε μας και στον Αβραάμ, Ισμαήλ, Ισαάκ, Ιακώβ, και στις φυλές, και σ’ ό,τι δόθηκε στον Μωυσή και στον Ιησού και σ’ ό,τι δόθηκε σε όλους τους προφήτες απ’ τον Κύριο τους. Δεν κάνουμε καμία διάκριση σε οποιονδήποτε απ’ αυτούς…’» (Κοράνι, 2:136)

         Λέει ο Ύψιστος στον απεσταλμένο Του, Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ):

         «Ο ΑΛΛΑΧ. Δεν υπάρχει άλλος θεός παρά μονάχα Αυτός, ο Ζωντανός, ο Αιώνιος.
         Σου έστειλε το Βιβλίο (το Κοράνι) με την αλήθεια, επικυρώνοντας όσα προανήγγειλε και έστειλε τον Νόμο (του Μωυσή) και το Ευαγγέλιο (του Ιησού).» (Κοράνι, 3:2-3)

         Παρ’ όλα αυτά δεν δεχόμαστε τη Βίβλο στη σημερινή της μορφή, γιατί πιστεύουμε ότι έχει αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό, τα κείμενα της έχουν υποστεί προσθήκες και αλλοιώσεις, και περιέχουν κάποια πράγματα που δεν θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά απ’ τους μουσουλμάνους. Εμπεριέχει αντιφάσεις, αναχρονισμούς, μυθολογικές παραδόσεις, ασυναρτησίες, κ.α. όπως μας λέει ο Ύψιστος στο 5:15 εδάφιο του Κορανίου.

         Λέει ο Ύψιστος:
         «Ω Λαέ της Βίβλου! Γιατί μπερδεύετε την αλήθεια με την ψευτιά, και αποκρύπτετε την αλήθεια, ενώ την γνωρίζετε;» (Κοράνι, 3:71)

         Άλλωστε, όπως παραδέχονται και οι Χριστιανοί, η Βίβλος δεν είναι «υπαγορευμένο κείμενο» σαν το Κοράνι. Οι συγγραφείς της, δεν είχαν τη συναίσθηση ότι αυτό που έγραφαν, θα ενσωματωθεί στην Βίβλο αργότερα. Δεν τους υπαγόρευσε ο Θεός τη Βίβλο 100% κατά λέξη, αλλά αυτοί κατέγραψαν πράγματα που τα θεώρησαν ωφέλημα. Από την άλλη με τα χρόνια έγιναν πολλές προσθήκες, αφαιρέσεις, αλλοιώσεις κ.τλ. Έτσι πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα αυθεντικό κείμενο.

         Ως πραγματικότητα πρέπει να αναφερθεί ότι τα κυριότερα ουράνια βιβλία που προηγήθηκαν του Κορανίου, δηλαδή η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, πήραν μορφή βιβλίων αρκετά χρόνια μετά από τις ημέρες που έζησαν οι προφήτες τους. Το ίδιο αληθεύει και για τις μεταφράσεις τους. Αυτό έγινε επειδή οι πιστοί οπαδοί του Μούσα/Μωυσή (αλέιχι σαλάμ) και του Ίσα/Ιησού (αλέιχι σαλάμ), λόγω της υπερβολικής απασχόλησής τους με τους ίδιους τους προφήτες αυτούς, δεν κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες προς διατήρηση των αποκαλύψεων. Τα βιβλία γράφτηκαν αρκετά χρόνια μετά το θάνατο ή την εξαφάνιση των προφητών αυτών.

         Ας δούμε ενδεικτικά μερικά στοιχεία για τη Βίβλο. Η ιδιαιτερότητα της Βίβλου φαίνεται, και από το γεγονός ότι τα διάφορα δόγματα έχουν και διαφορετικές Βίβλους που δεν συμφωνούν καν ως προς την έκταση τους, από το γεγονός ότι οι μεν θεωρούν ιερά όσα για τους άλλους είναι μάλλον περίεργα και ύποπτα, κ.τ.λ. (π.χ. Aλεξανδρινή Βίβλος, Bίβλος του Bατικανού, Bίβλος του Bεζά (ή Kανταβρύγιος Kώδικας), η αρχαιότερη αρμενική εκδοχή της Kαινής Διαθήκης, οι αιθιοπικές εκδοχές του 6ου αι. μ.X., οι αγγλοσαξονικές βίβλοι του 9ου αι. μ.X.)

         Λέγεται μάλιστα ότι ανάμεσα στον Σιναϊτικό κώδικα και την καθιερωμένη εκδοχή της Kαινής Διαθήκης περίπου 14.800 συνολικά διαφορές! Μάλιστα, σταδιακά διάφοροι σχολιαστές των κειμένων της Βίβλου, προσέθεταν κατά καιρούς διάφορες δικές τους σημειώσεις ή σχόλια, τα οποία σιγά-σιγά έγιναν μέρος του κυρίως κειμένου. Από την άλλη, ορισμένα που αναφέρονται στη Βίβλο, δεν υπάρχουν σε πολλά αρχαία χειρόγραφα, όπως π.χ. η παρθενογένεση του Ιησού, η συγχώρηση της Μοιχαλίδας από τον Ιησού, η αναφορά περί Πατέρα, Υιού και Αγίου Πνεύματος, η αναφορά περί της σφαγής 2.000 νηπίων στη Βηθλεέμ, οι αναφορές για την νεκρανάσταση του Ιησού και την ανάληψη του στον ουρανό, κ.τ.λ., ενώ γενικά θεωρείται ότι οι συγγραφείς των ευαγγελίων αντέγραψαν το κείμενο του Μάρκου, στο οποίο αργότερα πρόσθεσαν διάφορα επιπλέον στοιχεία.

         Συγγραφείς της Βίβλου. Τα περισσότερα κείμενα της Βίβλου είναι αμφίβολης και άγνωστης προέλευσης και οι συγγραφείς τους είναι άγνωστοι:

         • Ρουθ, άγνωστος
         • Α Σαμουήλ, ίσως ο Σαμουήλ
         • Β Σαμουήλ, άγνωστος
         • Α Βασιλέων, άγνωστος
         • Β Βασιλέων, άγνωστος,
         • Α Χρονικών, άγνωστος
         • Β Χρονικών, άγνωστος
         • Έσδρας, άγνωστος
         • Εσθήρ, άγνωστος
         • Ιώβ, άγνωστος
         • Εκκλησιαστής, ίσως ο Σολομώντας
         • Ιωνάς, άγνωστος
         • Αββακούμ, άγνωστος
         • Οβδιού, άγνωστος
         • Μαλαχίας, άγνωστος.
         • Θρήνοι, άγνωστος
         • Βαρούχ, το εβραϊκό πρότυπο έχει χαθεί
         • Ιερεμίας, ανάμεσα στη μετάφραση των 0′ και στο εβραϊκό προτώτυπο κείμενο υπάρχουν πολλές διαφορές στην έκταση του κειμένου αλλά και στην κατάταξη των ενοτήτων.
         • Κριτές, άγνωστος.

         Αντιφάσεις. Σύγκρινε το…με το…
         • Β Σαμουήλ 10:18 με Α Χρονικών 19:18,
         • Β Σαμουήλ 24:1 με Α Χρονικών 21:1,
         • Α Βασιλέων 7:26 με Β Χρονικών 4:5,
         • Λουκάς 3:23-38 με Ματθαίος 1:1-17,
         • Ιωάννης 19:35 με Ιωάννης 21:24-25,
         • Γένεση 11:12 με Λουκάς 3:35-36,
         • Ματθαίος 9:18 με Μάρκος 5:21-36,
         • Ιωάννης 5:31 με Ιωάννης 8:14,
         • Ματθαίος 3:17 με Μάρκος 1:11,
         • Ιεζεκιήλ 26:1-12 με Ιεζεκιήλ 29:17-20,
         • Ματθαίος 27:44 με Λουκάς 23:39-43,
         • Β Χρονικών 11:20 με Β Σαμουήλ 14:20,
         • Α Σαμουήλ 16:10-11 με Α Χρονικών 2:14-15.

         Αντιφάσεις ανάμεσα στο κείμενο των Ο’ και στο μασσωριτικό.

         Ψαλμοί 39:7 και Προς Εβραίους 10:5 στους Ο’
         με
         Ψαλμοί 40:6 και Προς Εβραίους 10:5 στο μασσωριτικό,

         Ψαλμοί 104:28 στους Ο’
         με
         Ψαλμοί 105:28 στο μασσωριτικό κ.α.

         Αυτά και άλλα πολλά δείχνουν ότι η Βίβλος, αν και περιέχει αλήθειες, έχει παραποιηθεί από ανθρώπινα χέρια.

         Λέγεται στο Άγιο Κοράνι:
         «Αλίμονο σ’ αυτούς που γράφουν το βιβλίο με τα χέρια τους και μετά λένε {Αυτό είναι από τον ΑΛΛΑΧ} για να κερδίσουν άθλιο τίμημα και αλίμονο σ’ αυτούς για ό,τι γράφουν τα χέρια τους…» (Κοράνι, 2:79)

         Ο Ιμπν Τζαρίρ ατ-Τάμπαρι (ραχίμαχουλλάχ) λέει ότι το παραπάνω εδάφιο αναφέρεται στους Εβραίους (αλλά και στους Χριστιανούς) οι οποίοι αλλοίωσαν και παραποίησαν τις γραφές τους. (Ibn Jarir al-Tabari, Jami‘ al-bayan, 2:79)

         Ο Ιμπν Αμπ’μπάς (ραχίμαχουλλάχ), αναφερόμενος στο παραπάνω εδάφιο, λέει ότι αυτοί που αλλοίωσαν τις γραφές με τα ίδια τους τα χέρια, και αφαίρεσαν τις αναφορές για τον Προφήτη, και είπαν ότι «αυτό είναι απ’ τον ΑΛΛΑΧ», θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί σε μία κοιλάδα στην Κόλαση… (Tanwîr al-Miqbâs min Tafsîr Ibn ‘Abbâs)

         Επίσης έχουμε ένα ανθολόγιο πορνογραφικών αναπαραστάσεων στην Π.Διαθήκη, ανάμεσα στους προφήτες και στις κόρες τους, τις μητέρες τους κ.α. (Γένεση 19:33-35, Γένεση 35:32, Γένεση 38:15-18, Β Σαμουήλ 13: 5-14, Β Σαμουήλ 16:22, Σαμουήλ 12:11-12, Λεβιτικό 18:8-18, 20:11-14, 17-21, Κριτές 16:1 κ.α.) Πού είναι η θεοπνευστία και η εγκυρότητα της Βίβλου;

         Στη Βίβλο εμπεριέχονται εδάφια που περιγράφουν ή παρακινούν σε αυτοκτονία, ψυχρές δολοφονίες άοπλων αντρών, γυναικών και παιδιών, αιμομιξία, κτηνοβασία, φιλήδονες ακολασίες, κατανάλωση αλκοόλ, ηδονοβλεψίες, μνησικακία κ.α. Είναι γεμάτη με αίμα, σπέρμα, μίσος, ανωμαλίες κάθε είδους, πορνεία, αιμομιξία, κ.α. Παρουσιάζεται ο Θεός να πάσχει και να κουράζεται σαν τους ανθρώπους (Γένεσις, 2:2), παρουσιάζεται ο προφήτης Αβραάμ, φοβούμενος για τη ζωή του, αλλά και για προσωπικά οφέλη, να εκπορνεύει τη γυναίκα του Σάρα (όχι μία, αλλά δύο φορές…), υποχρεώνοντας την να πει στους Αιγύπτιους ότι δεν είναι σύζυγός του αλλά αδερφή του (Γένεσις, 12:10-16). Το ίδιο ψέμα παρουσιάζεται να λέει αργότερα και ο γιος του, Ισαάκ, ο οποίος εκπορνεύει με τον ίδιο τρόπο την γυναίκα του, Ρεβέκκα (Γένεσις, 26:6-9). Παρουσιάζεται ο προφήτης Λουτ να κάνει έρωτα με τις κόρες του (Γένεσις 19:36), παρουσιάζεται ο Ιησούς να καταριέται μια συκιά, επειδή δεν έκανε σύκα εκτός εποχής (Κατά Μάρκον, 11:12-14), παρουσιάζεται ο ίδιος ο Θεός να δίνει εντολές για τη δολοφονία αθώων ανθρώπων, παιδιών, γυναικών, ακόμα και ζώων (π.χ. Δευτερονόμιο, κεφ. 7΄, 1-25).

         «Μα δεν έφθασε πια ο καιρός για τους πιστούς ώστε οι καρδιές τους να ταπεινωθούν με τη ενθύμηση του ΑΛΛΑΧ και με την Αλήθεια (το Κοράνι) που (τους) έχει αποκαλυφθεί; (έτσι ώστε) να μη μοιάσουν μ’ εκείνους που τους δόθηκαν παλαιότερα οι γραφές (Τοράχ – Ευαγγέλιο), που πολύς καιρός πέρασε πάνω τους και σκλήρυναν οι καρδιές τους. Κι ανάμεσα τους πολλοί είναι διεφθαρμένοι και ανυπάκουοι.» (Κοράνι, 57:16)

         Ο Ύψιστος προειδοποιεί τους πιστούς να μην μοιάσουν στους παλαιότερους (Ιουδαίους και Χριστιανούς), που όταν πέρασε ο καιρός οι καρδιές τους σκλήρυναν, αλλοίωσαν τις γραφές τους και κατά συνέπεια έπεσαν σε σοβαρά θεολογικά και δογματικά λάθη. (Ibn Kathir, Tafsir al-Qur’an al-‘Adhim, vol. 9, p. 484;)

         Ο Ύψιστος λέει ότι οι Σαχάμπα (Σύντροφοι) του Προφήτη (και κατ’ επέκταση όλοι οι πιστοί) θα πρέπει να μελετούν αυτό που έχει σταλεί κάτω (ναζάλα στα αραβικά), δηλαδή το Κοράνι, και να μην μοιάσουν σε αυτούς που τους δόθηκαν πριν οι γραφές, δηλαδή στους Εβραίους και τους Χριστιανούς. (Tafsir al-Jalalayn;)

         Λέει ακόμα ο Ύψιστος στους Εβραίους και τους Χριστιανούς οι οποίοι αλλοίωσαν και παραποίησαν τις ιερές αποκαλύψεις:

         «Ω λαοί του Βιβλίου! Σας ήρθε ο Απόστολος Μας, αποκαλύπτοντας σας πολλά απ’ αυτά που συνηθίζατε να κρύβετε απ’ το Βιβλίο και παραβλέπει πολλά απ’ αυτά που παραλείπετε. Σας ήρθε τώρα απ’ τον ΑΛΛΑΧ φως (ο Μουχάμμεντ) και ένα ξεκάθαρο Βιβλίο (το Κοράνι).» (Κοράνι, 5:15)

         Στο Ταφσίρ Τζελαλέιν, στην ερμηνεία του εδαφίου 5:15 έχουμε: «Ω άνθρωποι των Γραφών, Εβραίοι και Χριστιανοί, έχει έρθει σε σας ο Απεσταλμένος Μας, ο Μουχάμμεντ, παρουσιάζοντας σας πολλά από αυτά που συνηθίζατε να κρύβετε απ’ τις γραφές, την Τορά και το Ευαγγέλιο…» και στη συνέχεια αναφέρεται ότι ανάμεσα σε αυτά που είχαν αλλοιώσει και αποκρύψει, ήταν οι προφητείες για τον προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) κ.α. (Tafsir al-Jalalayn)

         Το ίδιο υποστηρίζει για το παραπάνω εδάφιο και ο Ιμπν Αμπ’μπάς. (Tanwîr al-Miqbâs min Tafsîr Ibn ‘Abbâs)

         Επίσης, ο Ιμπν Αμπ’μπάς (ραντιγιαλλάχου άνχου) είχε πει ότι ο Προφήτης είχε πει ότι η Βίβλος έχει παραποιηθεί, και ότι το Κοράνι είναι η τελευταία και μη παραποιημένη αποκάλυψη του ΑΛΛΑΧ, όπως καταγράφεται και στο Ταφσίρ του Ιμπν Καθίρ. (Tafsir al-Qur’an al-‘Adhim)

         Για την ανοησία που λες στο τέλος, εγώ βλέπω ότι εκατοντάδες εγκλήματα έχουν γίνει στο όνομα του Χριστού από βαφτισμένους και μη. Καμία αμαρτία δεν περιορίζει το βάφτισμα. Ο άνθρωπος, ακόμα και μετά το βάφτισμα του, συνεχίζει να έχει το αυτεξούσιο, όπως το είχε και πριν. Η λύτρωση έρχεται με την πίστη στο Ταουχίντ (Μονοθεϊσμό). Αυτό είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα προς τη λύτρωση, ο ΜΟΝΟΘΕΊΣΜΌΣ. Όλα τα άλλα που λες είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

 20. το μεγαλύτερο ρητό και ευχή που μας άφησαν οι προγονοί μας είναι μια λέξη (ισορροπία ) ( το μέτρο (όχι »παν μέτρο άριστο» γιατί αυτό σημαίνει ότι όλα τα »μέτρα είναι άριστα» αλλά μέτρον άριστο )
  π.χ (το υπέρ απλουστεύω , συνχωρεστεμαι ) να τρως για να ζεις και όχι να ζεις για να τρως , να πίνεις κρασί αλλά να μην σε πίνει ……. να σέβεσαι τους θεούς αλλά να μην ζεις μόνο για αυτούς έχεις και οικογένεια (για αυτό έφτιαξαν τους ιερείς ) να αγαπάς τα χωράφια σου και τα ζώα σου αλλά οχι μόνο με αυτά , γίνεσαι αντικοινωνικος ,(πηγαίναν στο θέατρο ακόμα και με το ζόρι ) …. . και τέλος να /// σκέφτεσαι ///να είσαι σίγουρος οτι μπορείς να καταλάβεις το κακό από το καλό να εξελίσσεσαι λοιπόν να γίνεσαι λιγότερο πρωτεύων θηλαστικό και περισσότερο άνθρωπος ….. στα κοιμενα που εχεται ανάρτησή το μόνο που διαβάζω είναι . ο τάδε είπε αυτό άρα αυτό ,τέλος, (απογορευται καν να σκεφτείς ότι μπορεί να είναι λάθος η ότι το είπε για εκείνη την εποχή και εάν ζούσε τώρα μπορεί να έλεγε κάτι άλλο ) ο τάδε είπε !!! ο τάδε είπε !! , η αλήθεια βέβαια είναι ότι το γράφεται , προς τιμήν σας, θεωρείται τους ευατους σας //υποταγμένους// (δικιά σας λέξη) … κανένα φίλτρο .. ο τάδε είπε σκοτώστε και εσείς σκοτώνεται , ο τάδε είπε να κόβεται χέρια και εσείς τα κόβεται (όχι γιατί το σκεφτήκατε και ίσως έτσι να πρέπει ,, αλλά κάποτε, κάπου κάποιος το είπε !!!! )ελεγχόμενη και είστε ελεγχόμενοι , ζητώ συγνώμη για τον απλότητα του λόγο μου και δεν έχω καμία πρόθεση να σας μειώσω , απλά διατυπώνω την απορία μου στην έλλειψη οποιαδήποτε κριτικής σκέψης .

  • Εμείς δεν υποτασόμαστε στον οποιονδήποτε, δεν υποτασσόμαστε στα θέλω και στις επιθυμίες μας. Υποτασσόμαστε στον Κύριο μας, και υπακούμε τους ανωτέρους μας με σεβασμό, τουλάχιστον στα επιτρεπτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s