Η Μπόκο Χαράμ είναι εξτρεμιστική οργάνωση

Ριάντ – Ο Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε την οργάνωση ‘Μπόκο Χαράμ’ της Νιγηρίας για την απαγωγή περισσότερων από 200 κορίτσια, λέγοντας ότι «καταστρέφουν την εικόνα του Ισλάμ».

Boko Haram is misguided...«Αυτό είναι ένα γκρουπ που έχει σχηματιστεί ώστε να καταστρέψει την εικόνα του Ισλάμ και πρέπει να δεχτούν συμβουλές, να τους δείξουν τον λάθος δρόμο (που έχουν πάρει) ώστε να τον απαρνηθούν» ήταν μερικά από τα λόγια του Μουφτή στην αραβόφωνη εφημερίδα «αλ-Χαγιάτ» την προηγούμενη Παρασκευή (όπως αναδημοσίευσε το πρακτορίο ειδήσεων Reuters).

«Αυτές οι ομάδες δεν είναι στον σωστό δρόμο επειδή το Ισλάμ είναι ενάντιο στις απαγωγές και στις άδικες επιθέσεις» είπε ο Μουφτής.

«Το να απαγάγεις κορίτσια και να τα παντρεύεσαι (ή να τα παντρεύεις με το ζόρι) απαγορεύεται» συνέχισε.

Ο αλλάμα Αμπντου’λ-Αζίζ Άαλι ας-Σέιχ (χάφιδαχουλλάχ) με λίγα λόγια λέει:

  • Οι πράξεις τους είναι βλαβερές για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους.
  • Οι πράξεις τους είναι καταστροφικές.
  • Η απαγωγή κοριτσιών δείχνει ότι είναι αιρετική ομάδα.
  • Εάν η Μπόκο Χαράμ ισχυρίζεται ότι αυτό που κάνει είναι κάλεσμα στο Τζιχάντ, τότε αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά άγνοια και πρόκληση εχθρότητας προς το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους.
  • Η Μπόκο Χαράμ δεν βρίσκεται πάνω στο σωστό μονοπάτι και στην καθοδήγηση επειδή το Ισλάμ αντιτίθεται στις απαγωγές, στη δολοφονία αθώων και σε αυτού του είδους τις παρανομίες.
  • Το να παντρεύεται κάποιος με γυναίκες/κορίτσια που έχουν απαχθεί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και ούτε είναι επιτρεπτό να τις παντρεύει κάποιος με κάποιον άλλον

Ahlul Bidah wal Hawa

1 thoughts on “Η Μπόκο Χαράμ είναι εξτρεμιστική οργάνωση

  1. Παράθεμα: Η Μπόκο Χαράμ είναι εξτρεμιστική οργάνωση, που καταστρέφει την εικόνα του Ισλάμ | VARSA ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΑΠΗ ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Σχολιάστε