Το δέρμα μας μιλάει

Στην έρευνα αυτή πρόκειται να επιδειξουμε κάποιες ιατρικές ανακαλύψεις για να αποδείξουμε ότι τα λόγια του Θεού  ότι το δέρμα θα μιλήσει την ημέρα της ανάστασης, είναι ειλικρινή….

Σε έναν από τους μεγάλους στίχους του Κορανίου που μαρτυρα ότι τα λόγια του Θεού είναι ειλικρινή, ο Θεός λέει για τον Εαυτό Του:

«…και τα λόγια ποιου μπορεί να είναι ορθότερα από εκείνα του Αλλάχ;»  (Κοράνι, 4:122)

Κάθε μέρα οι επιστημονες κανουν ανακαλύψεις και βλέπουμε πολλά σημάδια στο Κοράνι γι’ αυτές τις ανακαλύψεις, που θεωρούνται ως ένδειξη ότι το Κοράνι προέρχεται από τον Θεό, τον Ευλόγημενο και Υπερυψωμένο. Ένας από αυτούς τους στίχους είναι εκείνος που μιλά για μια σκηνή την ημέρα της ανάστασης, όταν οι σκεπτικιστές θα εκτεθούν στη φωτιά, η οποία θα καταθέσει εις βάρος τους  ότι ήταν ψεύτες σε αυτόν τον κόσμο:

«Και την ημέρα που οι εχθροί του Αλλάχ θα μαζευτούν ένας σωρός όλοι μαζί για τη Φωτιά, θα βηματίζουν όλοι στην Κόλαση.

Μέχρις ότου σαν την φτάσουν, η ακοή τους και η όραση τους και το δερμα τους θα μαρτυρήσουν εναντίον τους για όλες τις πράξεις τους»  (Κοράνι, 41:19-20).

.
Εδώ εχουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα σχετικά με αυτό το στίχο:

  • Πώς μπορεί η ακοή, η όραση & το δέρμα μας να εκφέρουν γνώμη και να μιλήσουν;
  • Και γιατί ο Θεός να το αναφέρει αυτο στο ιερό βιβλίο Του;

Έτσι ώστε, με λίγη μελετη & σκέψη που έχουμε, να μελετήσουμε αυτόν τον στίχο από επιστημονική άποψη, να αυξήσουμε την πίστη μας & να είμαστε ένα από τα ακόλουθα πρόσωπα:

«Οι Πιστοί είναι αυτοί που όταν αναφέρεται ο Αλλάχ, τρεμουλιάζει η καρδιά τους κι όταν διαβάζονται σε αυτούς οι Άγιατ Του (οι στίχοι Του) δυναμώνει η πίστη τους και εμπιστεύονται τον Κύριο τους»  (Κοράνι, 8:2)

.

Tο Θαύμα του δέρματος
Το δέρμα είναι η εξωτερική επιφάνεια του σώματος. Στον άνθρωπο, είναι το μεγαλύτερο όργανο/σύστημα που αποτελείται από πολλαπλές στρώσεις. Είναι φύλακας των υποκείμενων μυών, των οστών, των κλειδώσεων και των εσωτερικών όργανων. Το ανθρώπινο δέρμα δεν προστατεύεται από τομάρι’ στην πραγματικότητα, σχεδόν όλο το ανθρώπινο δέρμα καλύπτεται από τους θύλακες των τριχών.

Λογω της διασυνδέσης του με το περιβάλλον, το δέρμα διαδραματίζει σημαντικο ρόλο στην προστασία του οργανισμού έναντι των παθογόνων και της υπερβολικής απώλειας νερού. Άλλες λειτουργίες του είναι η μόνωση, η ρύθμιση της θερμοκρασίας, η αίσθηση και η σύνθεση της βιταμίνης D.

Στους ανθρώπους, η χρώση του δέρματος skin pigmentation ποικίλλει μεταξύ των πληθυσμών και ο τύπος του δέρματος μπορεί να κυμαίνεται από ξηρο μεχρι ελαιώδης. Το δέρμα είναι σε συνεχή κίνηση, κατά μέσο όρο κάθε λεπτό ανανεώνονται περίπου 40.000 κυττάρα του δέρματος και κάθε μήνα αντανεώνονται όλα τα κύτταρα του δέρματος, ωστόσο δεν νιώθουμε ότι το δέρμα αλλάζει μια φορά το μήνα.

Το 95% των κυττάρων του δέρματος έχει μία αποστολή η οποία είναι η ανανέωση των κυττάρων και το 5% αφορά το χρώμα του δέρματος από την παραγωγή μελανίνης που δίνει το χρώμα του δέρματος.

Μια  μικροσκοπική εικόνα δέρματος, μπορούμε να δούμε ενα μεγάλο αριθμό βακτηρίων, ακαθαρσίας, σκόνης στο δέρμα. Το Ισλάμ μας έδωσε εντολή να είμαστε καθαροί και επίσης τα νηψίματα και τα πλυσίματα

Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες προσπάθησαν να να καλύψουν τα μυστικά της μνήμης και μελέτησαν το δέρμα για να ερευνήσουν τον χώρο αποθήκευσης της μνήμης και των πληροφοριών. Γνωρίζουν ότι υπάρχει αποθηκευμένη Γενετική μνήμη στο ανθρώπινο DNA. Λοιπόν ποιά είναι τα πιο τελευταία επιστημονικά αποτελέσματα όσον αφορά την μνήμη;

Στα μέσα του 2007 [1] Το Neuroscience Περιοδικό είχε δημοσιεύσει μια νέα επιστημονική έρευνα. Σε αυτή την έρευνα οι επιστήμονες βρήκαν ότι κάθε κύτταρο περιέχει μόρια τα οποία ονομάζονται CaMKII και τα οποία είναι υπεύθυνα για την αποθήκευση αναμνήσεων. Όταν οι επιστήμονες πειραματίσθηκαν σε αυτά τα μόρια σε ποντίκι έτσι ώστε η μνήμη του να σβησθεί εντελώς, όταν η μνήμη ήταν έτοιμη να αποθηκεύσει ξανά, η ικανότητα (των μορίων) επανήλθε.
Το πιο πιθανό είναι ότι αυτή η μνήμη υπάρχει στα κύτταρα όλων των οργανισμών. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει μνήμη στην καρδιά, στα κύτταρα και μνήμη στο δερμα. [2]

Αυτού του είδους οι ανακαλύψεις είναι πολύ σπουδαίες για την θεραπεία χρόνιου πόνου. Τα κύτταρα του εκγεφάλου αποθηκεύουν «επώδυνες πληροφορίες» σε αυτά τα κύτταρα.

Ένα διάγραμμα που  παρουσιάζει τομή σε ανθρώπινο δέρμα. Αποτελείται από πολλά στρώματα, κάθε στρώμα περιέχει κύτταρα τα οποία είναι ικανά να αποθηκεύσουν πληροφορίες για πολύ χρόνο

Μια νέα μελέτη [3] δείχνει ότι τα κύτταρα του δέρματος προστατεύουν τον εαυτόν τους από βακτήρια ενώ η έντονη χρήση των κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσει την καλλιέργεια μερικών βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματος και εξαρτάται από την ανοσία του ανθρώπου. Ο λόγος είναι ότι το δέρμα έχει τέτοιο ζωτικό ρόλο στο να αποθηκεύει πληροφορίες και γεγονότα και με το να βάζουμε κινητά τηλέφωνα κοντά στο δέρμα μας, προκαλείται μια σύγχιση λόγω των ηλεκρομαγνητικών πεδίων αυτών των τηλεφώνων.

.

Θεραπεύοντας με δερματικά κύτταρα
Σήμερα οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν όφελος στα εμβρυονικά κύτταρα καθώς τα έχουν αντιληφθεί ως θεραπεία για πολλές ασθένειες [5]. Οι ερευνητές προσπαθούν να μετασχηματίσουν το DNA των δερματικών κυττάρων, να αφαιρέσουν την μνήμη τους και να τα προετοιμάσουν για χρήση στην αποφυγή καρκίνου. Σήμερα οι επιστήμονες κάνουν κλωνοποίηση ποντικών από δερματικά κύτταρα, καθώς αυτά τα κύτταρα κρατούν μεγάλα ποσά μνήμης διαρκείας. Βρήκαν ότι αυτά τα κύτταρα στα θηλυκά αποθηκεύουν περισσότερες πληροφορίες απ’ ότι στα αρσενικά [7].

Αυτές τις μέρες οι επιστήμονες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κύτταρα στην θεραπεία παιδιών που υποφέρουν από καρκίνο, χρησιμοποιόντας μετασχηματισμένα γενετικά δερματικά κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα έχουν μεγάλη συμβολή στο να θεραπεύουν τον καρκίνο, να βελτιώνουν το ανοσιοπιοτικό σύστημα και να σταματούν την μεγένθυση [8].

.

Η γλώσσα του δέρματος

Αυτή είναι μια εικόνα της ταινίας του DNA, οι επιστήμονες λένε οτι αυτή η πολύπλοκη ταινία μεταβιβάζει έναν συνεχή παλμό ήχου, που είναι γλώσσα!!! Αυτή η «ταινία» είναι μέσα στο σώμα μας: στα κύτταρα των ματιών, των αυτιών και στο δέρμα. Πιθανώς να αποθηκεύει πληροφορίες και αργότερα αυτές οι πληροφορίες μπορούν να ξαναβρεθούν

.
Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι στο δέρμα υπάρχει ένας ήχος αλλά δεν το συνειδητοποιούμε!!! Όταν το Κοράνι κατέβηκε, δεν υπήρχε κανενός είδους πληροφορία γι’ αυτή την πρόσφατη ανακάλυψη.

Βαθειά μέσα στο σώμα μας υπάρχουν «αρχεί»α τα οποία είναι παρόμοια με τα αρχεία των υπολογιστών για να κρατούν πληροφορίες για γεγονότα που συνέβησαν γύρω από το δέρμα και αποθηκεύουν ήχους που είναι συνδεδεμένοι με αυτά τα γεγονότα.. Ο Δρ Clark Otli που επέβλεψε εκατοντάδες μεταμοσχεύσεις δέρματος λέει: “Το δέρμα έχει μεγάλη μνήμη και δεν ξεχνά ποτέ”.

Ο Δρ Otli συνειδητοποίησε ότι 70% των ανθρώπων που εγχειρίσθηκαν για μεταμόσχευση δέρματος, μολύνθηκαν με καρκίνο δέρματος λίγο χρόνο μετά τη μεταμόσχευση [10].  Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και η ιατρική δεν έχει θεραπεία γι’ αυτό. Οι επιστήμονες λένε ότι το δέρμα έχει την μυστικότητα του καθώς θεωρείται ότι είναι σαν αποθήκη πληροφοριών και όταν μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, στην πραγματικότητα δεν μεταφέρουμε μόνο φυσικό δέρμα αλλά επίσης μεταφέρουμε πληροφορίες και αποθηκευμένα γεγονότα. Οπότε κάποιο είδος σύγχισης συμβαίνει στο σώμα και αρνείται το νέο δέρμα.

Αλλά, ως Μουσουλμάνοι πρέπει να κάνουμε μια υπόδειξη η οποία είναι οι άνθρωποι να διαβάζουν κάποιους στίχους από το Κοράνι πριν τη μεταμόσχευση, ώστε να εξαγνίσουν και ξαναπρογραμματίσουν το δέρμα.

.

Τα πάντα μιλάνε
Πρόσφατα οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι τα πάντα στο σύμπαν έχουν ηχητική συχνότητα η οποία ονομάζεται φυσική ηχώ και όλα στο σύμπαν αρχίζουν να ανταποκρίνονται και να κινούνται όταν εκτίθενται σε έναν ήχο που έχει συχνότητα ίδια με την δική τους. Οπότε οι άνθρωποι, τα στερεά και τα ζώα επηρεάζονται από τον ήχο.
Και λόγω της υψηλής ανάπτυξης στα μηχανήματα ηχητικών συχνοτήτων, οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα πάντα στο σύμπαν εκπέμπουν συχνότητες ήχου. Επίσης, το σύμπαν εξέπεμπε ήχο κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του, όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες της NASA. Επίσης, οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ηχητικές συχνότητες. Οι επιστήμονες φυτών επίσης ανακάλυψαν ότι το φυτά εκπέμπουν και επηρεάζονται από ήχους . Επίσης, τα έντομα έχουν συχνότητες ήχου, ακόμα και τα κύτταρα καρδιάς έχουν ειδικές συχνότητες ήχου. Κάθε τι στο σύμπαν, μιλάει.

Πού είναι το θαύμα;

  • Μπορούμε να πούμε πως ό,τι βλέπουμε στην επιφάνεια του δέρματος μας, είναι νεκρά κύτταρα. Και το Κοράνι μας συμβούλευσε να κρατούμε το δέρμα μας ενεργό με το να διαβάζουμε και να ακούμε το Κοράνι. Ο Αλλάχ Σουμπχάνα ουά Ταάλα λέει:

«Ο ΑΛΛΑΧ έχει στείλει κάτω τον καλύτερο Λόγο: ένα Βιβλίο που τα τμήματα του έχουν συνέπεια μεταξύ τους, (ακόμη) και όταν επαναλαμβάνουν (τις έννοιες τους), τρεμουλιάζει από αυτό το δέρμα εκείνων που φοβούνται τον Κύριο τους…«  (Κοράνι, 39:23)

  • Τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται και αλλάζουν συνεχώς. Ο Θεός λέει στους ανθρώπους που αρνούνται την ύπαρξη Του ότι θα αντιμετωπίσουν συνεχές μαρτύριο, καθώς τα δέρματα τους θα αλλάζουν συνέχεια. Ο Θεός λέει:

«Όσοι αρνήθηκαν τα σημεία Μας, σύντομα θα τους κάψουμε με τη Φωτιά κι όσες φορές θα ψήνονται τα δέρματα τους, θα τα αντικαταστήσουμε με άλλα δέρματα, ώστε να δοκιμάζουν συνεχώς την τιμωρία. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ είναι Πανίσχυρος, Σοφος»  (Κοράνι, 4:56)

Κάθε φορά που τα δέρματα θα καίγονται, η αίσθηση τους μαζί με τον πόνο θα τελειώνει μέχρι ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα να αλλάξει το παλιό δέρμα με νέο και να αρχίσει την τιμωρία ξανά για Πάντα.

  • Οι επιστήμονες λένε οτι τα κύτταρα του δέρματος επηρεάζονται από τη συχνότητα του ήχου, έτσι ώστε το δέρμα ριγεί όταν ο άνθρωπος λαμβάνει καλά ή άσχημα νέα. Ο Θεός λέει γι’ αυτό:

«Ο ΑΛΛΑΧ έχει στείλει κάτω τον καλύτερο Λόγο: ένα Βιβλίο που τα τμήματα του έχουν συνέπεια μεταξύ τους, (ακόμη) και όταν επαναλαμβάνουν (τις έννοιες τους), τρεμουλιάζει από αυτό το δέρμα εκείνων που φοβούνται τον Κύριο τους…«  (Κοράνι, 39:23) 

Αυτός ο στίχος επιβεβαιώνει ότι οι πιστοί επηρεάζονται από τον ήχο του Κορανίου αλλά οι άπιστοι δεν επηρεάζονται με τον ίδιο ήχο. Γιατί; Διότι τα κύτταρα των απίστων «αποθηκεύουν αθεϊσμό» και υποκρισία για τόσο πολύ διάστημα που είναι ανίκανα να επηρεασθούν από τον ήχο της πίστης.

  • Όλα τα κύτταρα έχουν μνήμη ειδικά η ακοή και η όραση, οπότε και τα δύο θα μαρτυρήσουν εναντίον μας. Την Ημέρα της Aνάστασης, ο άνθρωπος θα ρωτήσει το δέρμα του «Γιατί κατέθεσες εναντίον μου;» και το δέρμα θα απαντήσει «Ο Αλλάχ μας έχει κάνει όπως έχει κάνει όλα τα πράγματα, να μιλάμε«. Εδώ είναι ένα άλλο θαύμα, πώς μπορούν τα πάντα να εκφωνούν;

Τα πάντα έχουν συχνότητα ήχου [11]. Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα λέει: 

«Οι επτά ουρανοί και η γη και όλα όσα βρίσκονται σ’ αυτά, δοξάζουν Αυτόν. Είναι βέβαιον ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μην υμνεί τα εγκώμια Του. Κι όμως δεν καταλαβαίνετε πως εκδηλώνουν τη δόξα Του! Στ’ αλήθεια Εκείνος είναι Μακρόθυμος, πολύ Επιεικής»  (Κοράνι, 17:44).

Την Ημέρα της Ανάστασης ο άνθρωπος θα ακούσει αυτούς τους ήχους, όπως επίσης θα ακούσει το δέρμα του όταν θα λέει στον ΑΛΛΑΧ για τα λάθη και τις αμαρτίες που διέπραξε.

.

Τελικά
Έχουμε βάλει έναν καθρέφτη ή εικόνα μπροστά μας, όταν τα δέρματα μας θα καταθέσουν εναντίον μας και επίσης πρέπει να ξέρουμε οτι ο ΑΛΛΑΧ μας έδωσε το δέρμα σε αυτόν τον κόσμο για να μας υπηρετεί και να μας προστατεύει αλλά θα είναι εχθρός μας στην επόμενη ζωή, όταν θα πει στον ΑΛΛΑΧ για τις καλές και τις άσχημες πράξεις μας.

Ζητάμε από τον ΑΛΛΑΧ να κάνει κάθε στιγμή στη ζωή μας στιγμή υπακοής σ’ Αυτόν. Και πρέπει να κοιτάξουμε και τον επόμενο στίχο και να τον κρατήσουμε μέσα στην καρδιά μας.

Ο Θεός λέει: 

«Και την Ημέρα που οι εχθροί του Αλλάχ θα μαζευτούν ένας σωρός όλοι μαζί για τη Φωτιά, θα βηματίζουν όλοι στην Κόλαση.

Μέχρις ότου θα την φτάσουν τόσο η ακοή τους και η όραση τους, όσο και το δέρμα τους θα μαρτυρήσουν εναντίον τους για όλες τις πράξεις τους.

Και θα πουν στο δέρμα τους-(στο τομάρι τους) {Γιατί μαρτυρήσατε εναντίον μας;} και αυτό θα πει: {Ο ΑΛΛΑΧ μας έδωσε λαλιά, και είναι Εκείνος που δίνει την ομιλία σε κάθε τι. Είναι Εκείνος που σας έπλασε για πρώτη φορά, και σε Αυτόν επιστρέφετε}»  (Κοράνι, 41:19-21)

——————–

Συγγραφέας: Abduldaem Al-Kaheel
.
Αναφορές
1- New Research Sheds Light On Memory By Erasing It, ScienceDaily.com, May 10, 2007.
2- The Heart Speaks, Dr. Guarneri.
3- Cell Phones Causing Skin Infections, http://www.switched.com, Jul 16th 2007.
4- Fetal skin cells heal burns, Nature, 2004.
5- Researchers make stem cells from skin, The Financial Times, June 6 2007.
6- Genetically Modified Skin Cells Fight Infection, http://www.livescience.com, 09 January 2007.
8- Skin cells ‘fight child cancer’, http://www.bbc.co.uk, 7 July 2007.
9- Listen to your DNA, , http://www.bbc.co.uk, November 26, 1998.
10- Specifically activated memory T cell subsets from cancer patients recognize and reject xenotransplanted autologous tumors, American Society for Clinical Investigation, 2004.
11- Jill Neimark, Sound healing, http://www.findarticles.com, March, 2004.

Τα μυστικά των Κορανικών θαυμάτων

Σχολιάστε