Είναι οι μουσουλμάνοι πιο ‘χριστιανοί’ από τους Χριστιανούς;

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Κάποτε ο μεγάλος μουσουλμάνος διανοητής Άχμεντ Ντιντάτ, αφηγήθηκε μια απ τις εμπειρίες της ζωής του. Είπε ότι κάποτε συνόδεψε ομάδα Χριστιανών & Εβραίων σ’ επίσκεψή τους σε Ιερό Τέμενος του Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής. ‘Οταν μπήκαν στο Τέμενος ο Ντιντάτ όχι μόνο έβγαλε τα υποδήματά του, αλλά ζήτησε και απ’ την ομάδα να τον μιμηθεί. Πράγματι όλοι τους υπάκουσαν πρόθυμα.

.

Στη συνέχεια ο Ντιντάτ ρώτησε την ομάδα αν γνώριζε την αιτία αφαίρεσης των υποδημάτων. Του απάντησαν «’Οχι». Τότε τους εξήγησε πως όταν ο Μωυσής ήταν στο όρος Σινά, ο Θεός του Μίλησε Λέγοντας: «Μη πλησιάσεις εδώ· λύσε τα υποδήματά σου απ’ τα πόδια σου· επειδή, ο τόπος πάνω στον οποίο στέκεσαι, είναι άγια γη.» (‘Εξοδος, 3:5)

.

Ενόσω η ομάδα καθόταν στα έδρανα και παρακολουθούσε, ο Ντιντάτ τους ζήτησε συγγνώμη και να νιφθεί. Μετά το νίψιμο επέστρεψε στην ομάδα και τους εξήγησε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο λόγους ανώτερης υγειηνής αφού εκτελείται 5 φορές ημερήσια, αλλά έχει επίσης και ιστορική αναφορά παραθέτοντας:
«Ο Μωυσής, και ο Ααρών και οι υιοί τους θα χρησιμοποιούν αυτό το νερό για να πλένουν τα χέρια και τα πόδια τους. Θα πλένονται όποτε εισέρχονται στη Σκηνή του Μαρτυρίου, ή όποτε πλησιάζουν το Θυσιαστήριο. Ο Μωυσής ακολούθησε τις οδηγίες του Κυρίου» (‘Εξοδος, 30:31-32)

.

Μετά την υποχρεωτική προσευχή, ο Ντιντάτ πήγε ξανά στην ομάδα, η οποία παρακολουθούσε άλλους Μουσουλμάνους να εκτελούν την προαιρετική προσευχή. Ερμήνευσε τις διάφορες στάσεις της προσευχής, με πιο περίεργη την πρηνηδόν. Εξήγησε ότι σ’αυτήν τη στάση προσεύχονταν όλοι οι προφήτες. Την ερμηνεία του τεκμηρίωσε με την ακόλουθη παράθεση:

.

η προσευχή«Ο Αβραάμ έπεσε πρηνής ενώπιον του Θεού, ο Οποίος μίλησε πάλι και του είπε.» (Γένεση, 17:3)

.

«Ο Μωυσής και ο Ααρών έφυγαν από τη συγκέντρωση του λαού και ήρθαν στην Θύρα της Σκηνής του Μαρτυρίου, και έπεσαν με το πρόσωπον κατά γης. Τότε φάνηκε η Δόξα του Κυρίου προς αυτούς.» (Αριθμοί, 20:6)

.

«και ο Ιησούς έπεσε πρηνής επί της γης και Του είπε: Δεσπότα, τι διατάσσεις εμένα τον δούλο σου;» (Ιησούς του Ναυή, 5:14). «Και αφού προχώρησε λίγο, έπεσε πρηνής προσευχόμενος» (Ματθαίος, 26:39)

.

Ο Ντιντάτ, ανέφερε η ομάδα, γνώριζε επαρκώς τον τρόπο προσευχής των Χριστιανών και των Εβραίων και τώρα παρακολούθησαν και τις κινήσεις της Ισλαμικής Προσευχής.
Ευγενικά ο Ντιντάτ τους ρώτησε ποιού ο τρόπος προσευχής πλησιάζει τον Χριστιανικό; Η ομάδα απάντησε ομόφωνα: «Βέβαια ο Ισλαμικός τρόπος λατρείας είναι πιο Χριστιανικός απ’ τους άλλους».

.

Πολλοί χριστιανοί που ασπάστηκαν το Ισλάμ, μαρτυρούν σήμερα, ότι τώρα είναι καλύτεροι ‘Χριστιανοί’ επειδή έγιναν μουσουλμάνοι. Η λέξη ‘χριστιανός’ απλά σημαίνει οπαδός του Χριστού. ‘Ομως πως αυτοί μετά τον εξισλαμισμό τους διατείνονται καλύτεροι οπαδοί του Ιησού; Ας το σκεφτούμε λογικά εξετάζοντας τι αναφέρει η Βίβλος για τον Ιησού. Για παράδειγμα αν διαβάσουμε τα Ευαγγέλια, θα βρούμε αναφορές στον Ιησού, όπου προσευχόταν πρηνής, υποδεχόταν τους πιστούς του με ειρηνικές εκφράσεις, και νήστευε για εκτενή χρονικά διαστήματα.

.

Πράγματι πολλοί πρώην Χριστιανοί ομολογούν ότι ήταν Μουσουλμάνοι μ’ όλη την έννοια της λέξης πριν ανακαλύψουν την επιβεβαίωση των κοινών τους δοξασιών με το κείμενο του Ιερού Κορανίου που αποκαλύφθηκε στον προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ), τον έσχατο των προφητών.
«Ω εσείς, που πιστεύετε! Υποκλιθείτε και πρηνείς λατρέψτε τον Κύριο σας, και κάντε θεάρεστα έργα για να ευημερήσετε.» (Κοράνι, 22:78)

.

Η ανθρώπινη ροπή για μονοθεϊσμό φαίνεται να είναι αναπόσπαστη της ανθρώπινης φύσης.
Σήμερα ορισμένοι που διατείνονται ότι ακολουθούν την οδό του Ιησού, του Αβραάμ και του Μωυσή έχουν εκτραπεί από την ατραπό τους. Στην περίπτωση του Χριστιανισμού, οι άνθρωποι λανθασμένα δημιούργησαν ολόκληρη πίστη αναφορικά με τον προφήτη Ιησού, κι έτσι τον μετέτρεψαν σ’ ότι ο ίδιος ποτέ δεν αξιώθηκε.

.

Τώρα ειλικρινά ρώτα τον εαυτό σου, ποιος αληθινά ακολουθεί το υπόδειγμα του Ιησού σήμερα; Όπως φαίνεται, οι Μουσουλμάνοι προσεύχονται πρηνείς με ταπεινοφροσύνη τουλάχιστον πέντε φορές ημερήσια. Οι Μουσουλμάνοι ακολουθούν την θρησκεία του Ιησού- την πίστη για την οποία μίλησε και άσκησε. Ομοίως, οι Μουσουλμάνοι λατρεύουν τον ίδιο Θεό που λάτρεψε ο Ιησούς- τον ίδιο Θεό του Αβραάμ, του Μωυσή και του Μουχάμμεντ.

.

Επίσης, οι Μουσουλμάνοι πάντα χαιρετούν αλλήλους με την φράση «σαλάμ αλέικουμ» (Ειρήνη σ’ εσάς) και επιπλέον όπως ο Ιησούς νήστεψε 40 ημέρες στην ερημιά, νηστεύουν οι Μουσουλμάνοι ολόκληρο τον μήνα του Ραμαζανιού:
«Και ενώ μιλούσαν γι’ αυτά, ο ίδιος ο Ιησούς στάθηκε στο μέσον τους, και λέει σ’ αυτούς: Ειρήνη σ’ εσάς» (Λουκάς, 24:36)

.

Καταλήγοvτας, ας ταπεινωθούμε και ας προσευχηθούμε όπως όλοι οι προειρημένοι προφήτες!

Σχολιάστε